A-merken en winkelketens
Home » Analyse: de beste ‘nieuwe schooljaar’ acties

Analyse: de beste ‘nieuwe schooljaar’ acties

Gepubliceerd op 20 augustus 2018 21:00

Het schooljaar 2018-2019 is begonnen, althans in het zuiden. De regio’s midden en noorden zullen de komende weken volgen en dan is de mooie zomer echt wel voorbij. Een nieuw schooljaar betekent een nieuwe start en daar horen ook de nodige aankopen bij; van een agenda tot een nieuwe outfit. Het begin van het schooljaar biedt kansen voor koopjesjagers, want een groeiend aantal winkels organiseert klantacties. Diverse van deze acties worden breder ingezet en richten zich op het einde van de vakanties voor zowel scholieren als werknemers. Profiteer onder andere van de volgende acties:

Expert Fris van Start

De Fris van Start actie is de opvolger van de Back to School and Work actie van vorig jaar. Het idee is weer hetzelfde; van voordelige laptops tot bluetooth speakers en van harde schijven tot kantoorartikelen. De actie richt zich niet alleen op scholieren maar ook op werknemers die weer aan het werk gaan na hun verdiende zomervakantie. De naam is behoorlijk goed gekozen en weet op kort en krachtige wijze het doel van de actie te benadrukken. De sterkte van de actie is dat de afgeprijsde artikelen ook daadwerkelijk nuttig zijn. Het minpunt is het geringe aantal afgeprijsde artikelen (circa 70 artikelen).

Media Markt Nederland gaat Aan

De tegenhanger van de Fris van Start actie van BCC is de Nederland gaat Aan actie van Media Markt. Ook deze actie richt zich op zowel scholieren en werknemers. Het aanbod is een stuk uitgebreider en richt zich bijvoorbeeld ook op keukenapparatuur en games. Maar natuurlijk scoor je ook voordelige laptops, smartphones en chromebooks. Als we eerlijk zijn vinden we de naam van de actie niet de allerbeste. De naam maakt niet direct duidelijk om wat voor actie het precies gaat.

Shoeby 2e Kids Jeans € 15

Kinderen en jeans, het is een prijzige combinatie. Of kinderen verslijten ze enorm snel of ze groeien er in no time weer uit. Bij Shoeby koop je nu iedere tweede jeans voor € 15. Het gaat om alle Jill & Mitch kids jeans waardoor er behoorlijk wat keus is. Overigens geldt de korting op de voordeligste van 2 jeans. Onze mening is dat deze actie echt enorm scherp is. Als je toevallig nieuwe broeken wenst kan het geen kwaad,  maar het is op het eerste geen “aanbod-dat-je-niet-kunt-laten-liggen”.

Hudson’s Bay 5 = 4

Nieuwkomer wat betreft het verkopen van schoolartikelen in Nederland is natuurlijk Hudson’s Bay. Dit heeft ermee te maken dat het warenhuis pas sinds korte tijd actief is in Nederland. Het enorme assortiment bevat ook flink wat schoolartikelen zoals leren tassen, rugzakken, agenda’s, schrijfwaren, kaftpapier, maar bijvoorbeeld ook kleding. Bij Hudson’s Bay ontvang je tijdelijk van iedere 5 schoolartikelen het voordeligste item gratis. Op zich een leuke actie met een prima korting, maar 5 halen, 4 betalen klinkt simpelweg niet als een geweldige deal. Een deal waarbij bijvoorbeeld 3 halen, 2 betalen geldt klinkt al een stuk beter. Maar uiteraard is het de vraag of Hudson’s Bay hierin wenst mee te gaan, het warenhuis afficheert zich namelijk niet als prijsvechter (ga hiervoor eens naar Saks Off 5th!).

Adidas Stapelkorting

Adidas biedt 20% korting  wanneer je kiest voor een combi van bijvoorbeeld rugzakken of schoenen. Zodra je minimaal 2 items koopt heb je met de code BACK2SCHOOL recht op 20% korting. Het voordeel aan de actie is dat het onder kinderen uitermate populaire assortiment van Adidas een stuk betaalbaarder wordt. Het nadeel is toch wel de beperkte spanwijdte van de actie. Zo duurt de actie niet langer dan enkele dagen en is deze alleen online actief.

iBood Hunt

De misschien wel beste actie richt zich niet eens specifiek op het begin van de scholen. De Hunt is namelijk veel breder dan dat en één van de megasales die Nederland rijk is. Echter is het aanbod van iBood tijdens de Hunt dermate breed dat je er ongetwijfeld fantastische deals kunt sluiten. Kortingen tot 80% vormen geen uitzondering. Het grote nadeel aan de Hunt is natuurlijk dat hier geldt Op = Op. Je zult dus de aanbiedingen continu in de gaten moeten houden en snel beslissingen moeten nemen. De Hunt vindt plaats op dinsdag 28 en woensdag 29 augustus 2018.

V&D Schoolcampus

Het bekendste  voorbeeld van een actie gericht op het nieuwe schooljaar bestaat helaas niet meer, dat was natuurlijk de V&D Schoolcampus. Deze actie is ter ziele gegaan op het moment dat warenhuisketen V&D failliet ging. Enkele winkelketens hebben geprobeerd in het gat van V&D te springen, maar tot dusver is dit nog niet met dezelfde mate van succes gelukt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »