Home » Wat is Mid Season Sale

Mid Season Sale: 2x per jaar uitverkoop

Last update: 18-12-2017

De uitverkoop is een bekend fenomeen in Nederland wanneer je korting krijgt op mode, kleding en schoenen. Een van de grootste uitverkoopperiodes is de Mid Season Sale. Deze sale is zelfs meervoudig, want deze vindt plaats in het voorjaar en in het najaar. Twee keer per jaar dus de kans op het kopen van voordelige voor- en najaarscollecties. Kom meer te weten over wat de Mid Season Sale nou eigenlijk is en waarom deze wordt georganiseerd. Ook wordt duidelijk waar je kunt profiteren van de kortingen en welke winkels er deelnemen aan de Mid Season Sale.

Wat is Mid Season Sale?

De term Mid Season Sale is afkomstig uit Engelstalige landen zoals het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Daar pakten ze de uitverkoop al langere tijd marketingtechnisch zeer goed aan. Zoals de naam Mid Season Sale al duidelijk maakt is het de uitverkoop die precies tussen de seizoenen valt. Op modegebied zijn de meest uitgesproken seizoenen de zomer en de winter, daartussenin vallen de iets minder prominente lente- en herfstcollecties. En bij de Mid Season Sale gaat het juist precies om de uitverkoop van voorjaars- en najaarsmode.

Waarom uitverkoop?

Tussen het zomer- en winterseizoen hangen de winkels vol met typische lente- en herfstcollecties. Deze collecties zijn natuurlijk niet meer interessant op het moment dat de zomer of winter echt beginnen. Omdat er slechts beperkt tijd is voor de overgang naar de nieuwe collecties (winkels willen deze zo snel mogelijk in de winkels hebben hangen) heeft de verkoop van ‘oude’ collectie een steuntje in de rug nodig. De beste manier is door korting te geven en dit fenomeen noemt men de Mid Season Sale.

Voorjaar en najaar

Wat de Mid Season Sale zo bijzonder maakt ten opzicht van andere uitverkoopperiodes is dat deze sale altijd tweemaal per jaar plaatsvindt, namelijk in het voorjaar en in het najaar. Grofweg kunnen de volgende datums worden aangehouden:

Waar Mid Season Sale?

De Mid Season Sale is natuurlijk vooral bekend onder de modewinkels. Wil je profiteren van de kortingen, dan moet je je pijlen richten op modewinkels en modewebshops. Aan de rechterzijde vind je een overzicht van bekende deelnemers die meedoen aan de Mid Season Sale.

Meer informatie