Home » Wat is Zomersale

Zomersale: uitverkoop van zomermode

Last update: 26-01-2018

Shoppen is gewoonweg leuker tijdens de uitverkoop en gelukkig vindt deze meerdere malen per jaar plaats in Nederland. Een van de twee grote uitverkoopperiodes is de zomersale. Tijdens de zomersale gaan  alle zomerse collecties met enorme kortingen de deur uit. De zomersale vindt een keer per jaar plaats, namelijk rond de periode juni / juli. Maar wat is de zomersale nu eigenlijk en waarom vindt deze plaats? En welke winkel- en modeketens doen er eigenlijk mee aan de zomersale? Oftewel, hoe profiteer je optimaal van deze geldbesparende periode.

Wat is de zomersale?

De naam zomersale is een samenvoeging van het de zomer met het Engelse woord sale, wat natuurlijk hetzelfde betekent als uitverkoop. Je zou de zomersale dus eigenlijk net zo goed zomeruitverkoop kunnen noemen. De zomersale is een end-of-season uitverkoop, wat betekent dat alles de deur uit moet. Na de zomer komen er namelijk weer herfst- en wintercollecties in de winkel te hangen, waardoor alle zomerse kleding weg moet.

Waarom is er uitverkoop?

Je zou je kunnen afvragen waarom de winkels eigenlijk een zomersale organiseren. De kleding en mode zou je toch gewoon volgend jaar weer opnieuw kunnen verkopen? De modewereld is echter een bijzondere wereld en dat komt natuurlijk door het woord ‘mode’ zelf. Wat nu ‘in’ is, is dat namelijk volgend jaar niet meer. De winkels moeten dus het ijzer smeden zolang het heet is en daarom moeten collecties dit seizoen uitverkocht raken. De overgang naar de nieuwe wintercollecties moet snel gaan en om te voorkomen dat dit maanden zou duren wordt er korting gegeven op de zomercollecties. En deze kortingsperiode heet dus de zomersale.

Wanneer zomersale?

De zomersale vindt een keer per jaar plaats en telkens rond dezelfde periode. Bijna alle deelnemende winkels starten in de maand juni, waarna het einde van de zomersale wordt bereikt in de maand juli of zelfs augustus. Kom meer te weten over de datums van de zomersale.

Deelnemende winkels

Maar waar kan je dan allemaal voordelig shoppen tijdens de zomersale? Bijna iedere modeketen doet er eigenlijk wel aan mee. Vooral online zijn er geweldige kortingen te behalen. Rechts staan de logo’s van tientallen van de bekendste en beste modewinkels die deelnemen aan de zomersale. Maak direct een keuze en bezoek je favoriete modewinkel.

Extra informatie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.