Expedia last minute boeken: hoe werkt het?

Last update: 27-01-2020

Expedia is een aanbieder van vliegtickets, stedentrips, zonvakanties, vakantiehuizen, enzovoorts. De reis- en vakantieaanbieder opereert wereldwijd en behoort tot de grootste vakantiebedrijven ter wereld. Ook in Nederland is Expedia sterk aanwezig en jaarlijks boeken vele tienduizenden consumenten een reis of vakantie via de website. Via de last minutes van Expedia betaal je aanzienlijk minder voor je vakanties, maar niet iedereen denkt eraan om de last minutes te controleren. Kom te weten hoe je het overzicht met actuele last minute reizen van Expedia kunt vinden en hoe je vervolgens de perfecte vakantie kunt uitfilteren en boeken.

Expedia last minutes

Last minutes vormen een speciale groep vakanties en reizen tussen het totaalaanbod. Het zijn namelijk de vakanties waar de reisaanbieders eigenlijk niet op zitten te wachten omdat hierover minder winst kan worden gemaakt. Vaak zijn het nog onverkochte vakanties of vliegtuigstoelen die last minute (oftewel op het laatste moment) toch nog verkocht moeten worden. Voor de klant zijn de last minute vakanties echter een gouden kans om flink te besparen op de kosten. Dankzij de aanbiedingen worden vakanties of vliegtickets ineens tot wel honderden euro’s voordeliger.

Overzicht last minutes

Expedia is een organisatie die bijna volledig leunt op haar website, die onder andere in een Nederlandstalige variant wordt geëxploiteerd. Op de website zijn ook alle last minute reizen terug te vinden, eenvoudig bij elkaar gezet op één pagina.

Hoe werkt het boeken?

Op de pagina met het aanbod van last minutes zie je direct een groot blok waarin je parameters kunt instellen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

  • Soort reis (hotel, vlucht of vlucht + hotel)
  • Luchthaven van vertrek en aankomst
  • Soort vliegtickets (als je ook een vlucht wenst te boeken)
  • Vertrekdatum en retourdatum
  • Aantal kamers
  • Reisgezelschap
  • Enzovoorts

 

Wanneer je liever een kant- en klaar aanbieding wilt dan dien je naar beneden te scrollen. Daar staan namelijk de meest populaire last minutes en bestemmingen.

Hele jaar aanbiedingen

Je hoeft niet te wanhopen dat je de last minute reizen van Expedia misloopt, want ze zijn er het hele jaar. Het is dus mogelijk om op ieder moment in 2019 te profiteren van de last minute aanbiedingen, ongeacht het type vakantiereis dat je zoekt.

Vakantieaanbod Expedia

Expedia is een wereldwijd actieve reisorganisatie die ook reizen en vakanties aanbiedt naar bestemmingen over de hele wereld. Dankzij het brede aanbod is Expedia een goed startpunt in de zoektocht naar je perfecte vakantiereis. Tot het vakantieaanbod behoren onder andere hotels, vliegtickets, vlucht + hotels, vakantiehuizen, zonvakanties, skivakanties, autoverhuur en stedentrips.