IKEA Sale 2020

Wanneer begint de uitverkoop?

Last update: 29-01-2020

Grote kans dat je ergens in je woning iets van IKEA hebt staan, het woonwarenhuis heeft namelijk een enorm compleet assortiment dat zeer degelijk is en bovenal niet duur. Door IKEA te bezoeken tijdens de uitverkoop bespaar je nog veel meer op je aankopen. IKEA organiseert namelijk tweemaal per jaar Sale wanneer een aanzienlijk deel van de collectie met kortingen tussen de 30 en 70% wordt verkocht. IKEA Sale vindt ieder jaar plaats in juni en december, oftewel rond de feestdagen en vlak voor de zomer. Kom te weten op welke datum IKEA Sale 2020 begint en eindigt. Verder is er informatie over welke collecties in de uitverkoop gaan, bij welke filialen het Sale is en welke kortingen je mag verwachten.

IKEA Sale (Plundra)

Iedere dag weer bezoeken vele tienduizenden mensen een van de IKEA filialen. Dankzij het grote assortiment, de snel vernieuwende collecties en de fraaie nagebouwde decors voelt een bezoek aan IKEA als een echt dagje uit. Iedereen die ooit een complete uitzet bijeen heeft gekocht weet dat zoiets duizenden euro’s kan kosten. Wacht liever even op de uitverkoop bij IKEA en bespaar vele honderden euro’s op je aankopen. Vooral de wat duurdere producten leveren een mooie besparing op. Twee keer per jaar is het namelijk IKEA Sale, wat de grootste uitverkoopactie is van het Zweedse woonwarenhuis. De Sale was vroeger bekend onder de naam Plundra.

Datum IKEA Sale 2020

De grote vraag is natuurlijk wanneer het precies IKEA Sale / Plundra is. Dat weet vooralsnog alleen IKEA zelf, want ze maken pas vlak voor het begin de startdatum van de uitverkoop bekend. De afgelopen jaren waren er echter wat terugkerende patronen te zien waardoor deze vaak begint in juni en december. Elke editie van de IKEA Sale duurt twee weken. IKEA Sale vindt in 2020 plaats van:

  • Maandag 15 juni – zondag 28 juni 2020 (niet bevestigd)
  • Zaterdag 19 december 2020 – zondag 3 januari 2021 (niet bevestigd)

Kortingen

De geboden kortingen tijdens IKEA Sale variëren per artikel, maar liggen meestal tussen de 30 en 70%. Je kunt je voorstellen dat wanneer je een wat duurder artikel koopt de korting in euro’s snel oploopt. Extra voordeel krijg je wanneer je IKEA Family Member bent, want dan wordt er op sommige artikelen nog eens een extra 10% korting gegeven. IKEA Family Member worden is geheel gratis.

Waar IKEA Sale?

De IKEA Sale vindt plaats in alle IKEA filialen. Het gaat daarbij dus om de filialen in Amersfoort, Amsterdam, Barendrecht (bij Rotterdam), Breda, Delft, Duiven, Eindhoven/Son, Groningen, Haarlem, Heerlen, Hengelo, Utrecht en Zwolle. Ook via de webwinkel van IKEA kan geprofiteerd worden van de kortingen tijdens de uitverkoop. Als je alvast wilt weten welke artikelen er per filiaal worden verkocht tijdens de Sale kan je de website van IKEA raadplegen.

Hele jaar korting

Bovenstaande link is ook geschikt voor de rest van het jaar. Het hele jaar door verkoopt IKEA namelijk producten met korting. Maar zo massaal als tijdens IKEA Sale is het de rest van het jaar uiteraard niet.

Weten wanneer de volgende Sale begint

De datum van de volgende editie van IKEA Sale is dus nog niet bevestigd. Meld je aan via onderstaande knop en ontvang een melding op het moment dat de startdatum bekend is gemaakt: