KLM last minute vliegticket boeken: hoe werkt het?

Last update: 27-01-2020

De nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland is uiteraard KLM. Het is zelfs een van de allergrootste werkgevers van ons land. Ieder jaar vervoert KLM miljoenen passagiers naar bijna 150 bestemmingen wereldwijd. KLM is tevens een van de meest prestigieuze vliegtuigmaatschappijen van de wereld. Mede hierdoor is KLM qua prijzen wellicht niet de voordeligste maatschappij, maar wel een van de beste. Door je vliegticket te kopen als last minute bespaar je echter toch veel geld. KLM last minute vliegtickets zijn al snel goed voor tientallen of zelfs honderden euro’s korting.

KLM last minutes

De last minute sector is een enorme branche in de vakantie- en luchtvaartsector. Onverkochte vakanties of vliegtickets betekenen omzetverlies en zijn daardoor zeer ongewenst. KLM biedt daardoor kortingen aan op vliegtickets die op het laatste moment worden verkocht. Deze zogenoemde last minute vliegtickets zijn bij de consument zeer geliefd omdat ze hierdoor veel geld kunnen besparen. Ok, je weet pas op een laat moment of je een voordelige vlucht kunt bemachtigen, maar als dit je niet uitmaakt is het een ideale manier om geld te besparen.

Aanbiedingen 2020

KLM verzorgt iedere dagen honderden vluchten over de hele wereld en dat alle dagen van het jaar. Dit betekent dat er ook het hele jaar door last minute vliegtickets verkrijgbaar zijn. Of je in 2020 graag met het vliegtuig naar de zon, de sneeuw of een bijzondere stad wil vliegen; er zijn voor alle soorten vakanties last minutes te koop bij KLM.

Boeken vliegticket

KLM heeft op de eigen website alle vluchten en beschikbare stoelen weergegeven. De eenvoudigste manier om een last minute vliegticket te boeken is via de website van KLM. Weet je al waar de vlucht naar toe moet gaan of wil je juist een leuke en verrassende bestemming uitkiezen? Op de site van KLM zijn beide mogelijkheden een optie. Als je al direct een bestemming weet kan je via het zoekvlak aangeven vanaf welke luchthaven je wilt vertrekken en waar je wilt arriveren. Ook kan je aangeven op welke datum je het liefst wilt vliegen, het aantal passagiers en de reisklasse. Verder op de pagina zijn ook speciale aanbiedingen weergegeven waaruit je kunt kiezen. De top 10 aanbiedingen zijn op een rij gezet net als de zogenoemde KLM Package Deals (vlucht plus hotel). Vlieg je businessclass dan is het overzicht met aanbiedingen en last minutes voor de businessclass geschikt.

Datum en tijdstip kiezen

Wanneer het niet uitmaakt op welke datum, dag of tijdstip je moet vliegen heb je kansen om nog meer te besparen. Vliegtickets zijn namelijk nooit gelijk geprijsd en de kosten fluctueren per dag en zelfs per uur. Vergeet dus niet om te controleren of er prijsdalingen zijn wanneer je een last minute vlucht boekt op een ander tijdstip of andere dag.