TUI last minutes 2020: voordelig op vakantie

Last update: 27-01-2020

TUI is een grote speler op de vakantiemarkt. Zo vervoert de reisorganisatie ieder jaar meer dan 1,5 miljoen reizigers naar bestemmingen binnen maar ook buiten Europa. TUI biedt onder andere stedentrips, wintersportvakanties, zonvakanties, cruises, autovakanties, enzovoorts aan. Dankzij eigen vliegtuigen is TUI in staat om op voordelige wijze reizen aan te kunnen bieden. Vooral de last minute reizen zijn extra voordelig, dit zijn vakantiereizen die je op het allerlaatste moment boekt. Kom meer te weten over de TUI last minute vakanties, de kortingen en bestemmingen en hoe je de last minutes vindt en boekt.

TUI last minutes

TUI is een van oorsprong Duits bedrijf dat actief is als aanbieder van reizen en vakanties. De naam TUI is een afkorting van Touristik Union International. In Nederland werken maar liefst 2.500 mensen bij TUI en is het de grootste vakantieaanbieder. Wanneer er een reis wordt geannuleerd of als deze niet verkocht raakt gaan worden ze aangeboden met korting. Dit reisfenomeen heet ook wel last minute reizen. Vaak kan je de last minute reizen pas enkele weken tot dagen voor vertrekdatum boeken. Je bent dus afhankelijk van het aanbod van dat moment, maar de prijzen zijn wel een stuk gunstiger.

Wanneer aanbiedingen?

De last minutes van TUI gaan naar bestemmingen over de hele wereld. Hierbij is geen verschil tussen het soort vakantie, zo zijn er last minutes naar de sneeuw, naar de zon, stedentrips, enzovoorts. Het loont dus om op ieder moment van het jaar ook eens de last minute vakanties te bekijken voordat je overgaat tot het boeken van een reis.

Boeken reis

Last minutes kunnen worden geboekt via de reisbureaus van TUI en via de website van TUI. De reis boeken via een van de reisbureaus is vooral handig als je advies nodig hebt of wanneer je het prettig vindt om geholpen te worden bij de zoektocht naar de voordeligste last minute.

Hoe werkt het online boeken?

Kies je voor het online boeken van een TUI last minute? Je hebt dan enorm veel opties om de perfecte vakantie te vinden tussen het enorme aanbod. Je kunt bijvoorbeeld aangeven op welke termijn je wilt vertrekken, hoe dichterbij de vertrekdatum hoe meer sprake er is van last minute reizen. Ook is het mogelijk je budget op te geven waardoor je zelf de baas bent over de eigen portemonnee. Uiteraard kan je aangeven naar welk land of regio je last minute moet gaan en wat voor soort vakantie je zoekt (autovakantie, luxueus, familievakantie, cruise, rondreis, all inclusive, enzovoorts). Eenmaal een type last minute vakantie gekozen kan je nog aangeven welke reisduur je wenst en hoe je reisgezelschap eruitziet.

Zoek goed

De gouden tip tijdens het boeken van een last minute is om niet te snel jezelf te laten verblinden door de fraaie kortingen van tientallen procenten. Je kunt namelijk nog meer besparen wanneer je bijvoorbeeld de vertrekdatum verzet naar een minder geliefde reisdag of kiest voor andere parameters. Door goed te zoeken kan de besparing dus nog veel hoger uitvallen.