Steam Sale 2020

Wanneer begint de uitverkoop van games?

Last update: 29-01-2020

Voor velen is het online gameplatform Steam niet meer weg te denken. Steam is vooral geschikt voor het online spelen van games en het kopen van games. Doordat je er veel games vindt waarvoor je geen DVD of CD nodig hebt ben je minder geld kwijt dan via het kopen van fysieke games. Drie keer per jaar vindt ook nog eens de Steam Sale plaats, wanneer je ook nog eens megakortingen krijgt op de aankoop van games. Door het jaar heen vinden er achtereenvolgens de Steam Summer Sale, Autumn Sale en Winter Sale plaats. Kom te weten op welke datum de uitverkoop van Steam 2020 begint, welke kortingen er worden gegeven en natuurlijk diverse kooptips.

Steam Sale

Voordelig gamen doe je vooral wanneer je profiteert van de wereldwijde Steam Sale. Vele duizenden aanbiedingen liggen tijdens de Steam Sale te wachten op liefhebbers van games. Tijdens de Steam Sale geen half werk, moeten de eigenaren van het platform hebben gedacht. De kortingen die worden gegeven op de games zijn enorm en lopen in sommige gevallen op tot maar liefst 95%. De laagste kortingen die worden geboden liggen ongeveer rond de 33%. En de rest van de kortingen ligt uiteraard tussen de 33 en 95%. Er wordt maar liefst drie keer per jaar een Steam Sale georganiseerd, namelijk de Winter Sale, Summer Sale en Autumn Sale.

Datum Steam Sale 2020

De Steam Sale wordt pas kort voor het begin groots aangekondigd. Daarom is het niet bekend op dit moment wanneer de uitverkoop exact begint. Steam en Valve doen hier ook geen uitspraken over. Aan de hand van de begindatums van de afgelopen jaren is een vrij goede inschatting te maken van de start van de Steam Sale:

  • Steam Lunar New Year Sale: deze uitverkoop is in het kader van het Chinese nieuwjaar en valt dit jaar rond 29 januari 2020
  • Steam Summer Sale: in de zomer is het op gamegebied misschien wel de minste periode van het jaar omdat het vaak mooi weer is. Maar doordat Steam de Summer Sale organiseert is het wel heel verleidelijk om toch te gaan gamen. Vermoedelijk is de begindatum 23 juni 2020. Zo kom je de zomervakantie wel door!
  • Steam Halloween Sale: mogelijk van 26 tot en met 30 oktober 2020
  • Steam Autumn Sale: dit is de herfstuitverkoop die ieder jaar eind november plaatsvindt. De Autumn Sale van Steam vindt vermoedelijk plaats van 24 november tot en met 1 december 2020. Binnen deze sale vinden ook de uitverkoopdagen Black Friday en Cyber Monday plaats.
  • Steam Winter Sale: de kerstvakantie is een van de gezelligste tijden van het jaar. En al helemaal omdat dan de Steam Winter Sale begint. De Winter Sale begint mogelijk vlak voor Kerst rond 17 december 2020 en duurt tot en met 31 januari 2021.

 

Let op: bovenstaande datums zijn inschattingen en niet bevestigd door Steam.

Uitverkoop games

Diverse keren per jaar puilen de winkelstraten uit met borden waarop duidelijk wordt gemaakt dat er uitverkoop is of sale. Vaak zijn games niet in de uitverkoop en doen ze dus niet mee. Vooral de fysieke games waarbij je dus een CD of DVD koopt zijn zelden afgeprijsd. Bij Steam doen ze dit dus helemaal anders en pakken ze juist flink uit met hun games. Hierdoor is de Steam Sale voor echte gamers een niet te missen evenement.

Bespaartip

Gamen is natuurlijk extra leuk wanneer je dat doet met vrienden, eventueel verbonden met elkaar tijdens het gamen via camera. Steam promoot tijdens de Steam Sale ook regelmatig een Four Pack. Dit is een pakket met vier exemplaren van dezelfde game waarop je extra veel korting krijgt.

Gameplatform Steam

Steam is ontwikkeld door Valve, bekend van de game Half-Life. Door de jaren heen is Steam uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van online gaming. Veel spellen kunnen namelijk gewoon online worden gespeeld waardoor je geen CD of DVD hoeft te kopen, hierdoor bespaar je veel geld. Dankzij het online spelen kan je ook op meerdere computers je games spelen, mits je natuurlijk bent ingelogd op je eigen account. Je kunt op een andere computer direct verder spelen vanaf het punt waar je was gebleven. Steam heeft miljoenen leden en verkoopt duizenden games via de eigen Steam-winkel waar je ook vaak tal van aanbiedingen aantreft.

Hoe profiteren van de Steam Sale?

Om toegang te krijgen tot het immense arsenaal aan voordelige games hoef je je alleen maar eerst te registreren op het Steam platform. Wil je een game aanschaffen? Zet deze dan in de winkelwagen en reken af. Vervolgens kan de game worden gedownload waarna je kunt spelen via Steam of je plaatst een bureaublad snelkoppeling. Heb je ondanks de Steam Sale nog steeds geen geld voor de aanschaf van een nieuwe game? In dat geval kan je op Steam ook terecht bij de sectie met gratis games.

Ontvang een melding

Mis nooit meer de Steam Sale door je aan te melden via onderstaande button. We sturen je dan een melding als de startdatum van de volgende editie bekend is geworden: