Black Friday Sale 2020

Last update: 25-02-2020

De uitverkoopperiode in opkomst is de Black Friday Sale. De reden dat Black Friday zo populair is komt vanwege het feit dat deze vlak voor de Sinterklaas en Kerstperiode is ingepland. Je kunt op Black Friday dus met tientallen procenten korting je Sinterklaas en Kerstcadeaus bij elkaar kopen. Steeds meer winkels doen mee aan de Black Friday Sale waardoor de keuze steeds groter wordt. Maar wat is de Black Friday Sale precies, welke kortingen kan je krijgen en welke winkels doen er eigenlijk mee? Een antwoord op deze vragen, plus de datum van Black Friday 2020, volgt in het vervolg van dit artikel.

Black Friday Sale

Zoals wel blijkt uit de term is de Black Friday Sale een uit een Engelstalig land overgewaaid fenomeen. De uitverkoop is namelijk ontstaan in Amerika, maar ondertussen ook al zeer groot in diverse andere Engelstalige landen. In Nederland en België krijgt de Black Friday Sale ook steeds meer de voet aan de grond. Veel winkels organiseren op Black Friday grootschalige uitverkoopacties en sommige winkels trekken deze kortingsacties zelfs door tot en met de maandag erna wanneer het Cyber Monday is.

Datum Black Friday 2020

De Black Friday Sale valt ieder jaar op de dag na Thanksgiving Day, een Amerikaanse feestdag. Thanksgiving Day valt ieder jaar op de vierde donderdag van de maand november en de Black Friday Sale valt dus op de vierde vrijdag van de maand november. In 2020 valt de Black Friday Sale dus op vrijdag 27 november 2020.

Deelnemende winkels Black Friday

Ieder jaar zijn er meer en meer winkelketens die deelnemen aan de Black Friday Sale. Ook in 2020 zullen weer diverse winkelketens voor de eerste maal een uitverkoop organiseren. Bekende winkelketens die al langer een Black Friday Sale organiseren zijn bijvoorbeeld Media Markt, Coolblue, KLM, Omoda, H&M, Zara, Zalando en BCC.

Black Friday niet missen

Wil je Black Friday niet missen en weten bij welke winkels je kunt profiteren van scherpe kortingen? Meld je dan aan via de onderstaande button en ontvang een melding vlak voor Black Friday inclusief alle relevante informatie en deelnemende winkels:

Online shoppen

Een blik op de deelnemende winkelketens is voldoende om te zien dat de Black Friday Sale ook online zeer groot is. Diverse deelnemende winkelketens zijn namelijk online zeer actief met enorme webwinkels. Als je dus geen zin hebt om de deur uit te gaan, bijvoorbeeld wanneer het slecht weer is of omdat je geen tijd hebt vanwege werk, kan je ook online prima deals scoren. Dit heeft als extra voordeel dat de online webwinkels 24 uur lang open zijn, dus ook in de avond en nacht kan je profiteren van kortingsacties. Doordat veel winkelketens de kortingsacties doortrekken tot en met Cyber Monday op de maandag na Black Friday profiteer je op veel plekken dus ook het hele weekend van extreem lage prijzen.

Wat te koop tijdens Black Friday?

Gelet op de deelnemende winkels kan je tijdens de Black Friday Sale goedkoop speelgoed, mode en elektronica (televisies, laptops, tablets, smartphones, enzovoorts) kopen.

Black Friday deals

Ieder jaar zijn er weer speciale en zeer scherpe aanbiedingen van winkelketens. Deze zogenoemde Black Friday Deals zijn speciale aanbiedingen die je niet mag missen. Bekijk de speciale Black Friday Deals van de beste winkelketens.

Kortingen

Iedere winkel rekent haar eigen kortingen tijdens de Black Friday Sale. De korting kan zelfs per artikel wisselen. Maar hoe dan ook mag er gerekend worden op tientallen procenten korting, soms wel tot 70 à 80%.

Feestdagen

Het succes van de Black Friday Sale zit natuurlijk in het feit dat in de weken erna onder andere Sinterklaas en Kerst op de agenda staan. Dit zijn traditioneel de feestdagen waarvoor veel cadeaus worden gekocht. Wie flink uitpakt met cadeaus is al snel honderden euro’s kwijt, dus waarom niet juist inkopen als de prijzen op het laagst zijn tijdens de Black Friday Sale.

Wat mogen we verwachten?

In Amerika is Black Friday een van de drukste winkeldagen van het jaar. Sommige winkels openen zelfs al midden in de nacht de deuren en vaak staan er dan al meterslange rijen met mensen die ongeduldig staan te wachten. In Amerika hebben veel mensen de dag na Thanksgiving Day vrij waardoor winkelen een goed tijdverdrijf is. In Nederland en België is deze dag een gewone werkdag waardoor het minder storm zal lopen als aan de andere kant van de oceaan. De enorme drukte die we daar zien zal hier dus niet aan de orde zijn, maar de deelnemende winkels mogen wel rekenen op extra aanloop. Vooral dus omdat het al bijna Sinterklaas is zullen consumenten kans zien om voordelig cadeaus te kopen. Omdat de meeste winkels al geheel in de sfeer van de feestdagen zijn gedecoreerd is winkelen tijdens de Black Friday Sale zeer gezellig.

De naam Black Friday

De naam Black Friday komt vanwege het feit dat in Amerika de winkels zo drukbezocht zijn tijdens deze uitverkoop. Het ziet er zwart van de mensen is een bekende uitdrukking om aan te geven dat het ergens erg druk is.

Populariteit

Dat Black Friday steeds beter aanslaat in Nederland blijkt niet alleen uit het aantal deelnemende winkels. Kijken we naar Google Trends dan zien we dat de aandacht ieder jaar ongeveer dubbel zo hoog is als het jaar ervoor:

Cyber Monday

De term Cyber Monday is al enkele malen gevallen. Cyber Monday is altijd op de maandag na de Black Friday Sale en richt zich vooral op uitverkoop bij webwinkels. Op Cyber Monday kan je dus online profiteren van online aanbiedingen. Doordat Black Friday en Cyber Monday slechts gescheiden zijn door een weekend, kiezen veel winkelketens en webshops ervoor om vier dagen uitverkoop te houden (vrijdag, zaterdag, zondag en maandag).

Overige sale

De uitverkoop blijft niet beperkt tot Black Friday, door het jaar heen zijn er nog meer belangrijke periodes: