Zara Sale 2020

Wanneer begint de uitverkoop?

Last update: 30-01-2020

Winkelketen Zara is een van de pronkstukken uit de Nederlandse winkelstraten en zeer geliefd bij shoppers. De grote winkelsteden hebben allen een Zara filiaal wat een aantrekkende werking heeft op de rest van het winkelgebied. Voordelig shoppen bij Zara doe je tijdens de sale wanneer je tot ongeveer 70% korting kunt krijgen op je aankopen. De Zara Sale, ook wel bekend als Zara Uitverkoop, begint ieder jaar rond dezelfde periode. De Zara sale is een begrip in de modewereld omdat tienduizenden mensen ieder jaar hier reikhalzend naar uitkijken. Zodra de Zara Sale begint zijn de filialen extra druk bezocht en wil iedereen dat ene jurkje of die jas kopen met flinke kortingen.

Zomersale

De eerste echt grote uitverkoop van het jaar begint ieder jaar in de tweede helft van juni en is bekend als de zomersale. Tijdens de Zara zomersale krijg je tientallen procenten korting op de zomercollecties voor dames, heren en kinderen. De volgende editie in 2020 begint naar verwachting op de één-na-laatste donderdag van de maand juni.

Black Friday

Zara is niet de winkelketen van de vele saleperiodes. Een dag dat er wel flink wordt uitgepakt is tijdens Black Friday dat ieder jaar op de vrijdag na Thanksgiving valt. De volgende editie van de Black Friday Sale vindt plaats op vrijdag 27 november 2020 (Nog niet bevestigd). Tijdens de Black Friday Sale geldt bij Zara 20% korting op een geselecteerd aanbod. Overigens organiseert Zara geen Cyber Monday Sale.

Wintersale

En dan is er natuurlijk nog de wintersale die de tegenhanger van de zomersale is. Tijdens deze winterse uitverkoop krijg je tientallen procenten korting op duizenden items van de najaars- en wintercollecties. De wintersale begint bij Zara de laatste jaren telkens op 25 december online, waarna op 26 december de winkels aan de beurt zijn. Als een winkel op tweede kerstdag is gesloten begint de Zara wintersale er op 27 december. Vermoedelijk hanteert Zara deze data ook in 2020. De wintersale gaat vervolgens door tot in januari van het nieuwe jaar.

Mid season sale

Iets minder groot dan de zomer- en wintersale maar wel twee keer per jaar: de mid season sale. De voorjaarseditie gaat van start in de eerste week van maart 2019. De begindatum van de najaarseditie is op dit moment nog onbekend.

Wat nog meer te verwachten in 2020?

Toch valt niet uit te sluiten dat Zara nog meer uitverkoopperiodes opstart. Een kanshebber is wellicht de Blue Monday Sale die ieder jaar eind januari plaatsvindt en zodoende onderdeel kan uitmaken van de wintersale. En je kunt natuurlijk ook de grens overgaan naar België waar ze de solden hebben van 3 tot en met 31 januari en 1 tot en met 31 juli.

Welke artikelen in de uitverkoop?

Welke artikelen van Zara in de uitverkoop gaan hangt af van welke sale er wordt georganiseerd. Het is logisch dat er tijdens bijvoorbeeld de zomersale andere artikelen worden verkocht dan tijdens de wintersale. Tijdens de zomersale ligt de focus bijvoorbeeld op onder andere jurkjes, zomerjassen, sandalen, slippers, zwembroeken, bikini’s, shirtjes, etc. Tijdens de wintersale moet je meer denken aan truien, shawls, winterjassen, laarzen, enzovoorts.

Hoeveel korting?

Er is geen vaststaande korting tijdens de Zara sale, over het algemeen geldt voor de meeste producten een korting van tussen de twintig en zeventig procent. Tijdens een saleperiode die meerdere weken duurt begint de korting zo minimaal mogelijk. Maar omdat Zara wel haar oude collectie wil uitverkopen stijgt de korting steeds verder zodat je steeds meer korting zult krijgen.

Bespaartips - hoe werkt het?

Wil je alleen de allerbeste koopjes scoren? Volg dan onderstaande stappen op:

  1. Ga naar de Special Prices pagina
  2. Selecteer de optie Filter
  3. Stel een maximale prijs in
  4. Selecteer OK en shop daarna alleen de aanbiedingen die binnen je maximale prijsrange vallen

Lefties, de Zara Outlet

Misschien vind je het lastig om telkens lang te moeten wachten tot de Zara sale weer begint. In dat geval kan je ook de Zara outlet bezoeken, welke ook wel bekend is onder de naam Lefties. Hier worden het hele jaar door Zara artikelen in de uitverkoop gedaan. Helaas is er op dit moment nog geen Lefties in Nederland en zal je dus naar het buitenland moeten gaan.

Aanbiedingen via Zara nieuwsbrief

Wanneer je bent ingeschreven voor de Zara nieuwsbrief ontvang je ook periodiek leuke aanbiedingen via de e-mail waaronder afgeprijsde sale-artikelen. De Zara nieuwsbrief is uiteraard gratis. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Melding ontvangen

Mis de uitverkoop bij Zara niet meer en meld je aan voor het ontvangen van een melding. Deze melding wordt verstuurd op het moment dat de begindatum van een van de uitverkoopperiodes bekend is gemaakt: