Cyber Monday 2020: waar is er sale?

Last update: 25-02-2020

Cyber Monday is een van die nieuwe grote uitverkoopperiodes die sterk aan het groeien is. Cyber Monday is altijd op de maandag na de al zeer bekend Black Friday. De uitverkoopperiode komt overgewaaid uit Amerika en verovert langzaam heel Europa. Doordat Cyber Monday vlak voor de feestdagen valt profiteren veel mensen van deze last minute kortingen. De kortingen tijdens Cyber Monday kunnen oplopen tot ongeveer 70%. Mis dus ook geen aanbiedingen en kom alles te weten over Cyber Monday 2020 waaronder de datum plus de deelnemende winkels en webwinkels.

Cyber Monday

Steeds meer mensen zijn actieve koopjesjagers en zorgen ervoor dat ze toeslaan tijdens de uitverkoop of sale. Een van deze mogelijkheden doet zich ieder jaar voor vlak voor Sinterklaas en Kerst. Eind november en hoogstens begin september is het namelijk Cyber Monday. Cyber Monday is een bekende uitverkoopdag uit de Verenigde Staten die verbonden is met Black Friday. Vooral webwinkels pakken tijdens Cyber Monday flink uit, wat verklaart waarom het woord ‘cyber’ in de naam voorkomt. Op Cyber Monday kan je dus perfect online aankopen doen.

Datum 2020

Zoals al aangegeven valt Cyber Monday ieder jaar op de maandag na Black Friday. De uitverkoopdag Black Friday is dan weer ieder jaar op de vrijdag na Thanksgiving Day, wat op haar beurt weer de vierde donderdag van november is. Je zou het kunnen samenvatten tot het feit dat Cyber Monday op de maandag na de vierde donderdag van de maand november valt. In de praktijk is dit altijd eind november of begin december. In 2020 valt Cyber Monday op maandag 30 november 2020.

Welke winkels houden Cyber Monday Sale?

In Nederland en België groeit ieder jaar weer het aantal deelnemende winkels en webwinkels. De keuze en de kortingen worden ieder jaar groter wat natuurlijk positief is voor de consument. Waar voorheen vooral Amerikaanse webwinkels die ook actief waren in Nederland Cyber Monday organiseerden, zie je het fenomeen nu ook terug bij Nederlandse of Europese winkels en webwinkels.

Wat is er te koop?

Aangezien er tal van verschillende soorten webwinkels zijn zal het aanbod aan koopjes ook zeer divers zijn. Vooral mode, elektronica en speelgoed zijn geliefd tijdens Cyber Monday.

Cyber Monday Deals

Om extra te profiteren van Cyber Monday Sale zijn er speciale Cyber Monday Deals. Zodra de Cyber Monday Deals bekend zijn zullen we ze hier plaatsen.

Duur uitverkoop

Cyber Monday duurt 24 uur, dat betekent dat de deelnemende webshops om 00.00 uur middernacht starten met de sale. De sale eindigt vervolgens 24 uur later om middernacht. Deelnemende ‘stenen’ winkels hanteren uiteraard de normale openingstijden voor de duur van Cyber Monday. Sommige winkels openen ’s morgens overigens al eerder en sluiten ‘s avonds pas later de deuren speciaal in verband met Cyber Monday.

Hele weekend sale

Wat je ook veel ziet is dat de Black Friday Sale en de Cyber Monday Sale compleet worden verbonden met elkaar. Dat betekent dat de uitverkoop ook op de tussenliggende zaterdag en zondag doorgaat waardoor het in totaal vier dagen sale is (vrijdag, zaterdag, zondag en maandag).

Kortingen tijdens Cyber Monday

Iedere deelnemende winkel of webshop bepaalt voor zichzelf hoe groot de kortingen zijn die ze aanbieden. Sommigen stoppen al bij 20%, terwijl andere verkopers wel 70% korting geven. Het komt er gewoon op neer om goed de aanbiedingen van de deelnemende winkels en webwinkels in de gaten te houden.

Mis de kortingen niet

Wil je een melding ontvangen zodra Cyber Monday weer gaat beginnen zodat je de kortingen zeker niet mist? Meld je dan aan voor het ontvangen van een melding via:

Overige sale

Behalve Cyber Monday zijn ook de volgende uitverkoopperiodes interessant: