Nike Sale 2019

Wanneer begint de uitverkoop?

Last update: 02-02-2019

Het geliefde sportmerk Nike produceert artikelen van een geweldige kwaliteit. De producten zijn vanwege het innovatieve en modieuze karakter natuurlijk niet erg voordelig. Toch zijn er diverse manieren om te besparen op Nike artikelen. Een van de handigste manieren is om al je aankopen te doen tijdens de sale. De sale heet ook wel de uitverkoop en vindt meerdere keren per jaar plaats. Bekend zijn de zomersale, mid season sales en wintersale. De sale vindt plaats bij wederverkopers van Nike artikelen, maar bijvoorbeeld ook in de eigen Nike webshop. En wat te denken van de Nike outlets waar er het hele jaar uitverkoop is? Onderstaand hebben we op een rij gezet wat je kunt verwachten in 2019.

Zomersale

Een van de leukste uitverkoopperiodes van het jaar is natuurlijk de zomersale wanneer grote hoeveelheden van de lente- en zomercollecties van Nike in de uitverkoop gaan. Of je nu op zoek bent naar schoenen, sportkleding of sportaccessoires voor dames danwel heren; tijdens de zomersale ga je het vinden. De zomersale begint vermoedelijk halverwege de maand juni 2019 met kortingen tot 30%. Eind juni 2019 zal de korting oplopen tot 50%. Wachten kan dus lonen, maar pas op dat je favoriete item niet al uitverkocht is.

Nazomersale

Aan het eind van de zomer keert de sale nogmaals terug en is het tijd voor de Nike Nazomersale. De nazomersale richt zich op de uitverkoop van de herfstcollecties. De kortingen lopen op tot ongeveer 40% en de nazomersale begint vermoedelijk medio september 2019.

Black Friday

Gedurende drie dagen profiteer je van de Black Friday Sale bij Nike. Met kortingen van 30% zijn er volop mogelijkheden prima deals te sluiten. De Black Friday Sale begint in 2019 waarschijnlijk op de donderdag voor Black Friday en loopt door tot en met de zaterdag erna (28 tot en met 30 november 2019).

Cyber Monday

De maandag na Black Friday is het direct alweer tijd voor Cyber Monday. Tijdens deze eendaagse sale krijg je 20% korting in de Nike webshop. De volgende editie van Cyber Monday is op maandag 2 december 2019.

Wintersale

De laatste uitverkoop van Nike van 2019 is natuurlijk de wintersale welke in het laatste deel van de decembermaand van start zal gaan (mogelijk op 20 december) en door zal gaan tot in januari van het nieuwe jaar.

Overige acties

De genoemde acties zijn niet alles voor wat betreft Nike acties in 2019. De afgelopen jaren organiseerde Nike meerdere kortingsacties. Enkele voorbeelden hiervan zijn: 

 • 10% studentenkorting in de maand augustus met het oog op het nieuwe schooljaar 
 • 20% of 40% korting op het Nike assortiment 
 • Nog niet zeker is of Nike ook een Blue Monday Sale zal organiseren (eind januari 2019)

Hele jaar korting in de online Nike outlet

De beste manier om te profiteren van de uitverkoop bij Nike is via de website van het sportmerk. Hier heeft Nike namelijk 365 dagen per jaar een sectie ingericht met op ieder moment ruim duizend afgeprijsde artikelen. Vind de allerbeste aanbiedingen door dit simpele stappenplan:

 1. Ga naar de aanbiedingen van Nike
 2. Klik aan de rechterzijde op het pijltje naast 'sorteren op' en selecteer de optie 'Prijs laag - hoog'
 3. Vergeet ook niet in de bovenbalk te kijken of er geen speciale actiecodes zijn die Nike uitdeelt
 4. Shop direct alleen de allerscherpste aanbiedingen en bespaar veel geld.

Nike Outlets

Nog een manier om het hele jaar voordelige Nike artikelen te shoppen is door een van de Nike Outlets te bezoeken. In Nederland zijn er meerdere Nike Outlet Stores verdeeld over het land. Uiteraard zijn hier de prijzen het hele jaar door laag, het is er in feite altijd sale. Er zijn Nike Outlets te vinden in:

 • Amsterdam
 • Eindhoven
 • Groningen
 • Lelystad (Batavia Stad)
 • Muiden
 • Roermond (Designer Outlet)
 • Roosendaal (Rosada Fashion Outlet)
 • Utrecht

Wederverkopers

Nike verkoopt het gros van haar artikelen via zogenoemde wederverkopers. Dit zijn winkel- en modeketens die producten van Nike in het eigen assortiment hebben opgenomen. Zoek je dus naar afgeprijsde Nike artikelen tijdens de sale? Je doet er verstandig aan eens rond te neuzen bij bekende wederverkopers als De Bijenkorf, Zalando of Wehkamp. Je bent voor uitverkoop / sale dan in dit geval wel afhankelijk van het moment dat deze verkopers hun eigen sale of klantacties organiseren.

Ontvang een melding zodra de uitverkoop begint

Mis geen uitverkoop van Nike door je aan te melden via onderstaande button voor het ontvangen van een melding zodra er een uitverkoop gaat beginnen: