A-merken en winkelketens
Home » Nike Sale

Nike Sale 2018: wanneer uitverkoop?

Last update: 25-01-2018

Het geliefde sportmerk Nike produceert artikelen van een geweldige kwaliteit. De producten zijn vanwege het innovatieve en modieuze karakter natuurlijk niet het allergoedkoopst. Toch zijn er diverse manieren om te besparen op Nike artikelen. Een van de handigste manieren is om al je aankopen te doen tijdens de sale. De sale heet ook wel de uitverkoop en vindt meermaals per jaar plaats in 2018. Bekend zijn de zomersale, mid season sales en wintersale. Deze vinden vooral plaats bij wederverkopers van Nike artikelen, maar bijvoorbeeld ook in de eigen Nike webshop. En wat te denken van de Nike outlets waar er het hele jaar uitverkoop is?

Nike sale

Sale is de Engelse term voor het Nederlandse uitverkoop. Sale is echter zo verwant aan mode en kleding dat ook in Nederland meestal deze term wordt gehanteerd. In het geval van Nike spreken we dan ook eerder over sale dan over uitverkoop. Tijdens de sale worden artikelen afgeprijsd omdat de nieuwe collectie de winkels in moet. Voor fans van mode, kleding en ook sportartikelen is de sale perfect om eens ongegeneerd te shoppen. Ook Nike artikelen zijn meerdere keren per jaar op grote schaal te koop met korting tijdens de sale.

Wederverkopers

Nike verkoopt het gros van haar artikelen via zogenoemde wederverkopers. Dit zijn winkel- en modeketens die producten van Nike in het eigen assortiment hebben opgenomen. Zoek je dus naar afgeprijsde Nike artikelen tijdens de sale? Je doet er verstandig aan eens rond te neuzen bij bekende wederverkopers als De Bijenkorf, Zalando of Wehkamp. Je bent voor uitverkoop / sale dan in dit geval wel afhankelijk van het moment dat deze verkopers hun eigen sale of klantacties organiseren.

Wanneer is er uitverkoop?

In Nederland is het toegestaan om iedere dag van het jaar uitverkoop te houden. In het geval van mode en sportartikelen zijn de begindatums in 2018 redelijk goed te voorspellen. Enkele bekende momenten dat er pieken zijn qua uitverkoop van Nike artikelen zijn:

 • Voorjaar Mid season sale: april / mei 2018
 • Zomersale: juni / juli 2018
 • Najaar Mid season sale: oktober 2018
 • Black Friday: 23 november 2018
 • Cyber Monday: 26 november 2018
 • Wintersale: december 2018 - januari 2019
 • Voor de sale van specifieke Nike producten kan je kijken naar het jaarlijkse moment dat de verkooppiek van deze sport voorbij is. Zo worden voetbalschoenen voordeliger naarmate het amateurvoetbalseizoen al enige tijd begonnen is, enzovoorts.

Korting

De korting varieert per artikel, maar bedraagt zeker tientallen procenten. In het geval van de wat duurdere producten zoals bijvoorbeeld schoenen of exclusieve kleding bespaar je hierdoor tientallen euro's per item. De hoeveelheid korting die je krijgt tijdens de sale is aangegeven doordat zowel de oude en de nieuwe (afgeprijsde) prijs zijn vermeld. Hierdoor zie je in één oogopslag hoeveel euro voordeliger een product is geworden. 

Extra besparen

De beste manier om te profiteren van de uitverkoop bij Nike is via de website van het sportmerk. Hier heeft Nike namelijk 365 dagen per jaar een sectie ingericht met op ieder moment ruim duizend afgeprijsde artikelen. Vind de allerbeste aanbiedingen door dit simpele stappenplan:

 1. Ga naar de aanbiedingen van Nike
 2. Klik aan de rechterzijde op het pijltje naast 'sorteren op' en selecteer de optie 'Prijs laag - hoog'
 3. Vergeet ook niet in de bovenbalk te kijken of er geen speciale actiecodes zijn die Nike uitdeelt
 4. Shop direct alleen de allerscherpste aanbiedingen en bespaar veel geld.

Ontvang een melding zodra de uitverkoop begint

Mis geen uitverkoop van Nike door je aan te melden via onderstaande button voor het ontvangen van een melding zodra er een uitverkoop gaat beginnen:

Nike Outlets

Nog een manier om het hele jaar voordelige Nike artikelen te shoppen is door een van de Nike Outlets te bezoeken. In Nederland zijn er meerdere Nike Outlet Stores verdeeld over het land. Uiteraard zijn hier de prijzen het hele jaar door laag, het is er in feite altijd sale. Er zijn Nike Outlets te vinden in:

 • Amsterdam
 • Eindhoven
 • Lelystad (Batavia Stad)
 • Muiden
 • Roermond (Designer Outlet)
 • Roosendaal (Rosada Fashion Outlet)
 • Utrecht