Nike Outlet Stores

Last update: 13-08-2018

Sportmerk Nike heeft een indrukwekkend assortiment aan sportartikelen. Met de regelmaat van de klok brengt Nike weer nieuwe collecties uit conform de laatste ontwikkelingen en zoals altijd van hoge kwaliteit. Voordelige Nike artikelen koop je bij de Nike Outlet Stores waarvan er meerdere zijn in Nederland en die ook online kan worden bezocht. De Nike Outlet Stores geven tot wel zeventig procent korting en vormen daarmee een perfecte bestemming voor wanneer je nieuwe sportkleding en –accessoires wilt kopen. Kom meer te weten over de Nike Outlet Stores en de locaties.

Nike Outlet Stores - korting op Nike artikelen

Bij een Nike Outlet Store worden Nike collecties verkocht met korting. De Nike Outlet Stores zijn enorm geliefd omdat je dankzij de kortingen in staat bent sportspullen en –accessoires te kopen voor een fractie van een prijs. Bij de Nike Outlet Stores worden officiële Nike producten verkocht waardoor je verzekerd bent van een topkwaliteit. Er zijn verschillende soorten Nike Outlet Stores in Nederland:

  • Nike Factory Stores: deze filialen bestaan voor circa 80% uit afgeprijsde artikelen. De overige producten worden verkocht tegen een normale prijs. Omdat er geen sprake is van 100% outlet artikelen dragen deze filialen niet de naam 'outlet' (maar ze zijn het grotendeels dus wel)
  • Nike Clearance Stores: dit zijn de echte outlets waar 100% van de aangeboden waren daadwerkelijk afgeprijsd is. In de praktijk is het zelfs mogelijk dat onverkochte artikelen uit de Factory Stores doorgaan naar de Clearance Stores

Overzicht outlets

Overige Nike Stores

Behalve de bovenstaande outletwinkels heeft Nike ook nog zogenoemde Nike Stores. Dit zijn de winkels waar je telkens de laatste en nieuwste collecties vindt en tegen normale winkelprijzen. De Nike Stores zijn dus geen outlets maar eerdere flagship stores. Je vindt Nike Stores in:

  • Amsterdam
  • Rotterdam

Kortingen

Bij de Nike Outlet Stores ben je verzekerd van prima kortingen. Maar hoe hoog is de korting dan wel waar je op mag rekenen? Grofweg bedraagt deze telkens minimaal 30 en maximaal 70%, maar er kan natuurlijk per item van worden afgeweken. Het verschil in prijs wanneer je een volle tas afrekent loopt dus al snel in de honderden euro’s voordeel.

Collecties

De aangeboden collecties per Nike Outlet Store zijn afhankelijk van de tijd van het jaar en natuurlijk nooit helemaal goed te voorspellen. Ook Nike weet nooit van tevoren welke items goed gaan lopen en welke wat minder. Je vindt er in ieder geval allerlei items, kleding en sportaccessoires voor zowel mannen, vrouwen en kinderen. Ook is de kans zeer groot dat een aanzienlijk deel van de sporten waar Nike actief in is zijn vertegenwoordigt in de Nike Outlet Stores. Voorbeelden van deze sporten zijn golf, voetbal, basketbal, fitness, tennis, hardlopen, enzovoorts.

Nike schoenen

Zeg je Nike dan zeg je schoenen. De schoenenlijn van Nike behoort al vele decennia tot de meest populaire schoenen ter wereld. Het zijn in sommige gevallen zelfs echte collectors items waarvoor mensen stad en land afreizen. Bij de Nike Outlet Stores kan je dus ook jezelf verlekkeren aan de schoenen van Nike. Dankzij de grote kortingen zien ze er nog mooier uit.

Waarom heeft Nike outlets?

Misschien vragen mensen zich af waarom Nike outlet stores heeft, het sportmerk is namelijk zo populair, ook zonder kortingen verkopen ze miljoenen items per jaar. Dit komt doordat de Nike collecties elkaar in rap tempo afwisselen. Omdat Nike altijd de marktleider wil zijn qua innovatie en kwaliteit mag in de normale Nike winkels altijd alleen het nieuwste van het nieuwste liggen. Onverkochte artikelen moeten daarom al snel het veld ruimen. Weggooien is natuurlijk zonde en laten liggen tot een later moment kan ook al niet aangezien de collecties zich blijven doorontwikkelen. De enige manier om er toch nog aan te verdienen is door ze met grote kortingen te verkopen. Hiervoor gebruikt Nike haar Outlet Stores.

Nike

Vraag aan honderd mensen wat hun favoriete sportmerk is en een aanzienlijk deel zal Nike zeggen. Nike is zo groot kunnen worden dankzij een uitgekiende marketingstrategie waarbij diverse wereldbekende sporters en sportploegen hun naam aan het sportmerk hebben verbonden. Maar Nike staat ook voor ongekende kwaliteit en innovatie, wie de producten draagt of gebruikt weet dat hij of zij goede producten in handen heeft. Het logo van Nike heet de Swoosh en behoort tot de best herkende merkenlogo’s wereldwijd. Bij het logo hoeft de bedrijfsnaam niet eens te staan, want iedereen weet direct waar de Swoosh voor staat. Ook de Nike Outlet Stores mogen het officiële Nike logo hanteren.

Reactie plaatsen

Reacties

Anneke Verbeek
5 jaar geleden

Ik koop al jaren Nike schoenen uit de nieuwe collectie,nu heb ik voor de 2 de maal een paar schoenen die scheuren in de zool hebben gekregen waardoor water naar binnen komt,waar kan ik met deze klacht naartoe?En wat is de reden dat de schoenen nu zo snel in de zool scheuren terwijl ze verder nog goed zijn?Met vriendelijke groet,A.Verbeek Varenmos 20 Houten

Tirenia
6 jaar geleden

Welke Nike outlet in Nederland is het grootst?