A-merken en winkelketens
Home » Bijenkorf Sale

Bijenkorf Sale 2018: begindatum uitverkoop

Last update: 25-01-2018

Bijenkorf is een van de meest exclusieve winkelketens van Nederland. Bij de Bijenkorf dus geen Primark prijzen, maar het assortiment is dan ook wel een stuk aansprekender. Om toch niet teveel te betalen is het ieder jaar een goed idee om te wachten op de uitverkoop. Wie kent er niet de wintersale, zomersale, mid season sales of de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf. Maar vinden deze nog wel plaats bij de Bijenkorf? Kom meer te weten over wanneer het uitverkoop is bij de Bijenkorf in 2018 en welke andere opties je hebt om voordelig te shoppen bij het oer-Hollandse warenhuis.

Bijenkorf gaat voor exclusiviteit

Het is als winkelketen belangrijk je te richten op een bepaald deel van de markt. Door de komst van diverse prijsvechters in de Nederlandse winkelstraten hebben ketens die niet konden kiezen het loodje gelegd. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk warenhuis V&D. De Bijenkorf heeft wel bijtijds een keuze gemaakt en richt zich op het exclusievere segment. Dat betekent alleen internationale topmerken in de schappen en geen concessies meer doen qua prijzen. Het warenhuis heeft maar een beperkt aantal filialen en verkoopt alleen absolute topmerken. 

Zomersale en wintersale 2018

Zeg voordelige mode en je zegt al snel Sale. Het meest bekend zijn de zomersale en wintersale. Ook bij de Bijenkorf ontkomen ze niet aan de sale. Tijdens de zomersale en wintersale worden er dan ook diverse artikelen afgeprijsd. Maar zo grootschalig als het ooit was is het nu niet meer. De zomersale vindt altijd plaats in de periode juni en juli, de wintersale vanaf half december 2018. De dag na Kerst (27 december) gaat De Bijenkorf extra hoge kortingen geven en dit duurt tot diep in januari. 

Mid season sale

En dan zijn er in 2018 nog de (kleinere) mid season sales in de lente en herfst. De afgeprijsde artikelen zijn tijdens de sale tientallen procenten voordeliger dan normaal. Zo is er uitverkoop rondom de Paasdagen, ook wel Vrolijk Paasvoordeel genoemd. In het najaar is er het Herfstvoordeel in de maand oktober..

Black Friday en Cyber Monday

Ook de Black Friday en Cyber Monday Sale hebben hun weg gevonden naar de winkels en webshop van De Bijenkorf. Black Friday vindt plaats op vrijdag 23 november 2018 en Cyber Monday op maandag 26 november 2018. De Bijenkorf geeft vaak ook tijdens het tussenliggende weekend gewoon kortingen.

Drie Dwaze Dagen

Het grootste slachtoffer van deze hernieuwde strategie van de Bijenkorf zijn de Drie Dwaze Dagen. Deze uitverkoopperiode was ongelooflijk populair en mensen lagen bijna voor de deur te wachten tot het startschot werd gegeven. De Bijenkorf vindt een dergelijke grootschalige uitverkoopperiode niet meer bij het imago passen en heeft er daarom een streep doorgezet. Ook de Maffe Marathon bestaat niet meer. Erg jammer, maar welke opties zijn er nog meer om voordelig te shoppen bij De Bijenkorf?

Bijenkorf folder

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste collecties en eventuele klantacties dan wel aanbiedingen kan je het best de folder van de Bijenkorf volgen.

De beste aanbiedingen vinden (tip)

Als je het hele jaar door van kortingen bij de Bijenkorf wilt profiteren kan je de online outlet bezoeken. In de Bijenkorf Outlet is het namelijk het hele jaar door sale en uitverkoop. De kortingen kunnen oplopen tot ongeveer 70%. Volgt onderstaande stappen voor de allerhoogste kortingen:

  1. Ga naar de aanbiedingen van De Bijenkorf
  2. Selecteer aan de linkerzijde het minimale kortingspercentage dat je wilt of klik aan de rechterzijde op het pijltje naast 'aanbevolen' en kies voor de optie prijs oplopend.
  3. Shop nu de items van De Bijenkorf met de hoogste korting en de laagste prijzen

Weet wanneer de sale begint

Het moment dat de sale begint bij de Bijenkorf blijft vaak geheim tot enkele dagen voor het begin. Als je de uitverkoop niet wilt missen kan je je opgeven voor het ontvangen van een automatische melding zodra de sale gaat beginnen bij de Bijenkorf.