De Bijenkorf Card

Hoe werkt het?

Last update: 26-04-2019

Wil je de beschikking hebben over een echte creditcard waarmee je kunt betalen en tevens kunt sparen voor kortingen bij De Bijenkorf of zelfs gratis artikelen? Dan is de Bijenkorf Card mogelijk echt iets voor jou. De Bijenkorf Card biedt het gemak van een creditcard in combinatie met tal van andere voordelen bij winkelketen de Bijenkorf. Kom meer te weten over de Bijenkorf Card waaronder informatie over hoe je punten kunt sparen en inwisselen, wat de waarde is van je gespaarde punten en saldo, hoe lang punten geldig zijn en wat de contactgegevens zijn.

De Bijenkorf Card

De Bijenkorf Card is een officiële creditcard welke wordt uitgebracht door ICS Cards. De Bijenkorf Card geeft shoppers de kans om tijdens het winkelen punten te sparen. Deze punten kunnen worden omgezet in shoptegoed waarmee je gratis producten of kortingen kunt krijgen. Er zijn drie soorten De Bijenkorf Cards, namelijk de Silver Card, de Diamond Card en de Black Diamond Card. De Silver Card is de basiscreditcard van De Bijenkorf. Je wordt automatisch uitgenodigd voor de twee Diamond Cards wanneer je bestedingen een bepaalde grens overschrijden.

Hoe werkt het?

De Bijenkorf Card werkt als volgt:

  • Spaar bij iedere aankoop punten voor shoptegoed.
  • Geniet van diverse extra voordelen (exclusieve beauty en fashion shows of events, workshops, enzovoorts)
  • Verzilver het gespaarde shoptegoed voor gratis artikelen of korting bij de Bijenkorf

Punten sparen

Met de Bijenkorf Card kan je dus punten sparen welke shoptegoed vertegenwoordigen. Het sparen gaat automatisch wanneer je afrekent met de Bijenkorf Card. Dit geldt overigens voor alle betalingen die je met de creditcard verricht en dus niet alleen betalingen bij de Bijenkorf. Afhankelijk van het type Bijenkorf Card ontvang je een bepaald aantal punten. Met de Silver Card ontvang je voor aankopen bij de Bijenkorf 1 punt per € 1,-. Buiten de Bijenkorf gaat het om 1 punt per bestede € 5,-. Met een Diamond Card of een Black Diamond Card gaat het sparen sneller wanneer je aankopen doet bij de Bijenkorf. Je krijgt dan namelijk respectievelijk 1,4 en 2 punten per bestede euro.

Inwisselen spaarpunten

Gespaarde punten via de Bijenkorf Card kunnen worden ingewisseld voor artikelen uit het assortiment van de Bijenkorf. Je spaart dus voor bijvoorbeeld gratis artikelen of, wanneer het saldo niet toereikend is, voor kortingen. Het inleveren van de spaarpunten kan in de winkels van de Bijenkorf en online via de webshop. Kies online tijdens het afrekenproces voor de betaaloptie ‘Bijenkorf Card / Punten verzilveren’. Indien je te weinig spaarpunten hebt om het hele bedrag af te rekenen kan er gewoon worden bijbetaald via bijvoorbeeld iDeal.

Voordelen

De Bijenkorf Card biedt je een veilige betaalwijze in winkels en online. De creditcard kan zelfs wereldwijd worden gebruikt. Alle aankopen zijn tot 180 dagen verzekerd en bij het boeken van reis heb je zelfs automatisch en gratis recht op een reisongevallen-, hulpverlenings-, bagagevertragings- en vluchtvertragingsverzekering. Behalve de gangbare voordelen van een creditcard spaar je dus voor kortingen en gratis producten en je wordt uitgenodigd voor diverse Bijenkorf privileges en speciale acties.

Waarde Bijenkorf punten

De manier waarop je punten kunt sparen op je Bijenkorf Card varieert dus van je type creditcard en of je bestedingen binnen of buiten de Bijenkorf worden gedaan. De waarde is echter wel hetzelfde, deze bedraagt 2,5 eurocent per spaarpunt. Heb je dus 500 punten gespaard dan heb je een waarde van € 12,50 en 1000 punten zijn € 25,- waard.

Aanvragen Bijenkorf Card

Om de Bijenkorf Card aan te vragen is het noodzakelijk dat je een Nederlands bankrekeningnummer hebt en minimaal 18 jaar bent. Bij de aanvraag heb je onder andere persoonlijke gegevens, bankgegevens, inkomensgegevens en informatie over de maandelijkse lasten nodig. Dit allemaal omdat de Bijenkorf Card een financieel product is. Het aanvraagproces duurt maximaal drie weken. Het aanvragen van een Bijenkorf Card kan hier

Saldo controleren

Het gespaarde saldo kan op meerdere manieren worden gecontroleerd. Zo staat er onder andere op de kassabon wat het gespaarde saldo is of de kassamedewerkers kunnen je dit vertellen. Ook digitaal kan het saldo worden gecheckt via Mijn Account. Een laatste optie is door de Bijenkorf Card app te downloaden.

Kosten

De kosten voor een Bijenkorf Card bedragen € 16,50 per jaar. Dit verdien je dus terug wanneer je voldoende aankopen doet met de creditcard. Het is ook mogelijk om met 2 personen te sparen op één account. Een tweede Bijenkorf Card kost € 9,- per jaar.

Geldigheid

Gespaarde punten zijn in totaal 3 jaar geldig. Na deze periode vervallen de punten. Let er dus goed op dat je bijtijds de spaarpunten van je Bijenkorf Card verzilvert.

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kan er dagelijks contact worden opgenomen met de Bijenkorf Card Servicedesk via het telefoonnummer 020-6600788 of via het e-mailadres service@icscards.nl.