AH Moestuintjes 2020

Last update: 28-8-2019

 

Een van de leukste en meest educatieve spaaracties van Nederland is de AH Moestuintje actie. Wie boodschappen doet bij Albert Heijn spaart voor gratis moestuinpotjes waarmee groenten en fruit gekweekt kunnen worden. Dit is voor kinderen natuurlijk erg leerzaam en tevens voedzaam, want de gekweekte groenten kunnen uiteraard ook opgegeten worden. Het sparen van AH Moestuintjes gaat behoorlijk snel, want je krijgt al een moestuinpotje voor iedere € 15 boodschappen die je doet bij Albert Heijn. Kom meer te weten over de AH Moestuinactie in 2020, hoe je ze spaart, hoeveel soorten groente en fruit er zijn, wanneer de begindatum van de spaaractie is, enzovoorts.

AH Moestuinactie

De naam AH Moestuintjes is de marketingnaam van de spaaractie waarbij je moestuinpotjes kunt sparen bij Albert Heijn. Ieder moestuinpotje bevat grond, in de vorm van een tablet, en zaden van bekende groente- en fruitsoorten. De moestuinpotjes zijn droog wanneer je ze ontvangt en je zult zelf de zaden moeten planten en water moeten geven. Zodra de AH Moestuinplantjes groter worden zullen ze omgepot moeten worden en tenslotte kan er worden geoogst als de groente of fruit rijp is.

Datum AH Moestuinactie 2020

De AH Moestuintjes kunnen ieder jaar worden gespaard aan het begin van de lente. Dit is natuurlijk ook de periode om te starten met de kweek zodat er later in de lente, zomer of herfst geoogst kan worden. De begindatum van de spaaractie wordt pas kort voor de start aangekondigd door Albert Heijn. De afgelopen jaren konden de AH Moestuintjes worden gespaard rond dezelfde periode. Telkens waren de potjes verkrijgbaar gedurende meerdere weken. De volgende editie is (vermoedelijk) van maandag 24 februari tot en met zondag 8 maart 2020. (let op! vermoedelijke datum)

Sparen AH Moestuinpotjes

Het sparen van de AH Moestuinpotjes is eenvoudig wanneer je boodschappen doet bij Albert Heijn. Per € 15 boodschappen krijg je één moestuinpotje. Doe je bijvoorbeeld voor € 92 boodschappen, dan heb je recht op 6 AH Moestuinpotjes. Op de kassabon is tevens het aantal Moestuinpotjes vermeld. De AH Moestuinpotjes zijn verkrijgbaar bij de Nederlandse filialen van Albert Heijn. Slechts de AH to go filialen zijn uitgesloten van deelname. Verder zijn ook sommige producten zoals tabak, sterke drank, loten, cadeaukaarten, postzegels, enzovoorts uitgesloten van het sparen van de AH Moestuintjes.

Ook online sparen

Ook wanneer je online je boodschappen besteld via de site van Albert Heijn spaar je mee voor de AH Moestuintjes. Het maakt daarbij niet uit of je de boodschappen zelf afhaalt of laat thuisbezorgen (vanaf € 70,-). Online is het aantal potjes wel anders dan in de winkels en worden ze verstrekt per € 45,-. Bestel je bijvoorbeeld van € 0 tot en met € 45, dan krijg je standaard drie moestuinpotjes. Van € 46 tot en met € 90 krijg je er zes, van € 91 tot en met € 135 krijg je er negen, enzovoorts.

Aantal soorten Moestuinpotjes

In totaal zijn er vijf verschillende soorten Moestuinpotjes die gespaard kunnen worden. In 2020 zijn dit cherrytomaat, radijs, wortel, komkommer en zonnebloem. Voor de AH Moestuinpotjes geldt op is op, dus het kan voorkomen dat bepaalde soorten eerder zijn uitverkocht.

Bonusaanbiedingen

Sommige Bonusaanbiedingen geven recht op extra AH Moestuinpotjes. Wie deze Bonusaanbiedingen online besteld krijgt drie potjes in plaats van één. Ook zijn er Bonusaanbiedingen waarbij je direct één gratis Moestuinpotje krijgt en waarbij de bestedingsgrens dus geen rol speelt.

Extra artikelen

Albert Heijn verstrekt ook speciale bakjes waarin de Moestuintjes kunnen worden geplaatst. Ook zijn er handige hulpmiddelen waaronder doorkijkbakjes en komt er een bijenhotel. De volgende items zijn te koop: Potjes 5 kleuren assorti 12 cm, Zinken plantpijlen, Bijenhotel, Krijtbordje, Wortel kweek- en kijkbak,Pop-up kas, Moestuinbak 100x100x20, moestuinbak 45x4510, Vliesdeken, Insectenkijker, Jelle's moestuinboek, Kinderboek, Plantenspuit, Bamboestokjes en Kruidenschaar.

Tuiniertips

Wanneer je zelf niet zo ervaren bent met het telen van groenten en fruit, kan je eens de online AH Community bezoeken. Hier kom je meer te weten over het zaaien, verpotten, verzorgen en oogsten van groente en fruit. Het is er tevens mogelijk om vragen te stellen aan andere bezoekers.

Blijf op de hoogte van de start van de spaaractie

De datum van de AH Moestuinactie 2020 is nog niet bekend. Wil je voortaan op de hoogte blijven over wanneer de volgende editie begint? Meld je dan ook via deze button en ontvang een melding zodra de begindatum bekend is: