AH Treinkaartactie 2019

Wanneer begint de voordeelactie?

Last update: 06-04-2019

Supermarktketen Albert Heijn, meestal afgekort tot AH, organiseert twee keer per jaar een Treinkaartactie waarmee consumenten voor een vast en laag bedrag een hele dag met de trein kunnen reizen. Je kunt dankzij de voordelige treinkaartjes van Albert Heijn tientallen euro’s besparen ten opzicht van een normaal kaartje. En dankzij de ruime geldigheid is het mogelijk de AH treinkaartjes ook te gebruiken tijdens bijvoorbeeld vakanties. De AH treinkaartjes worden dan ook veelvuldig gebruikt voor het bezoeken van een festival, familie of een stedentrip. In onderstaande artikel kom je meer te weten over de AH treinkaartactie inclusief informatie over de begindatums in 2019, de geldigheid en voorwaarden, de kosten per ticket en de verkooppunten.

AH Treinkaartactie

De AH treinkaartactie wordt twee keer per jaar georganiseerd en duurt per keer telkens twee weken. De periode waarbinnen de treinkaartjes gebruikt mogen worden is vaak ruim twee maanden waardoor je ook gedurende populaire vakantieperiodes gebruik kunt maken van de voordeelactie. Het AH treinkaartje is goed voor een dag lang reizen per trein door Nederland, doordeweeks vanaf 9.00 uur ’s morgens tot en met 04.00 uur ’s nachts en in het weekend de hele dag.  

Wanneer begint de actie?

Albert Heijn maakt pas vlak voor de start van de kortingsactie de precieze begindatum bekend. Voor mensen die niet tot het marketingteam van Albert Heijn behoren blijft de start dus een mysterie. Maar als we de datums van de afgelopen edities en jaren doornemen zie je wel dat de AH treinkaartjes vaak rond dezelfde periode worden verkocht. De vorige edities vonden namelijk plaats in april, augustus/september en november/december. 

Datum 2019

Kijken we naar 2019 dan zijn de AH treinkaartjes waarschijnlijk weer meerdere malen te koop. Iedere keer begint de treinkaartactie op een maandag waarna deze twee zondagen later ten einde loopt. Vermoedelijk (let op, dit is een inschatting en niet bevestigd door AH) zijn in 2019 de AH treinkaartjes weer te koop van:

  • Maandag 8 april tot en met zondag 22 april 2019 (bevestigd)
  • Maandag 30 september tot en met zondag 13 oktober 2019 (niet bevestigd)
  • Maandag 18 tot en met zondag 24 november 2019 (niet bevestigd)

Kosten AH treinkaartje

AH treinkaartjes kosten € 16,50 per stuk. Hiervoor mag je een hele dag rondreizen door Nederland met de trein (tweede klas). Vaak geldt dat wanneer je meerdere tickets tegelijk koopt je korting krijgt.

Reizen met kinderen

Wil je een dagje treinen met de kinderen of kleinkinderen? Je bespaart dan extra geld door een gewoon Railrunner ticket te kopen, deze zijn voordeliger dan de AH treinkaartjes. Kinderen onder de 12 jaar mogen reizen met een Railrunner kaartje en kinderen onder de 4 jaar mogen gratis reizen.

Verkooppunten

AH Treinkaartjes zijn te koop bij alle Albert Heijn filialen in Nederland, behalve dan de AH to Go filialen en de winkels op treinstations. AH treinkaartjes zijn niet via de website van Albert Heijn te koop.

Geldigheid

De AH treinkaartjes mogen iedere dag worden gebruikt, slechts enkele feestdagen uitgezonderd. Let allereerst wel op dat de uiterste gebruiksdatum niet verstreken is, want erna vervallen de tickets. De gebruiksperiode is echter over het algemeen twee maanden, dus reizigers hebben voldoende tijd de actie te benutten. De AH tickets mogen in de weekenden de hele dag worden gebruikt. Op doordeweekse dagen geldt de restrictie dat ze pas na 9.00 uur ’s ochtends mogen worden gebruikt. Een reisdag loopt door tot maximaal 4.00 uur in de nacht.

Deelnemende treinmaatschappijen

De treinkaartjes van Albert Heijn zijn te gebruiken bij bijna alle treinmaatschappijen die actief zijn in Nederland. Behalve de Nederlandse Spoorwegen zijn die ook treinvervoerders zoals Syntus, Connexxion, Veolia, Breng en Arriva. Wie wil reizen met ICE international of Intercity Direct zal een toeslag moeten betalen. De treinen van Thalys zijn uitgezonderd en doen niet mee aan de kortingsactie.

Mis het niet

Om de actie niet te missen kan je jezelf opgeven via onderstaande button. We laten je direct weten wanneer de AH Treinkaartactie begint zodra de begindatum bekend is: