HEMA Treinactie 2019

Wanneer begint de kortingsactie?

Last update: 01-05-2019

HEMA is een van de winkelketens die gedurende het jaar regelmatig voordelige treinkaartjes aanbiedt. Vele duizenden mensen maken iedere keer dat de voordeelactie bezig is gebruik van het aanbod. Met de HEMA treinkaartjes kan je voordelig door Nederland reizen met de trein, ideaal dus voor een familiebezoek, festivalbezoek of ander uitje, stedentrip, enzovoorts. De HEMA Treinkaartjes kosten eenzelfde vaste lage bedrag waarbij het niet uitmaakt naar welk station je reist. Dankzij de voordeelactie bespaar je al snel tientallen euro’s op een treinkaartje. Kom meer te weten over de HEMA treinkaartjes waaronder de begindatums in 2019, de verkooppunten en kosten per ticket, de voorwaarden en de geldigheid van een aanschaft treinticket.

HEMA Treinkaartactie

Twee tot drie keer per jaar organiseert HEMA de Treinkaartactie waarmee consumenten de mogelijkheid krijgen te reizen met de trein voor een vaste lage prijs gedurende één dag. De treinkaartjes gaan in vanaf 9.00 uur ’s morgens en in de weekenden zijn ze zelfs de hele dag geldig. De HEMA Treinkaartactie wordt iedere editie groots aangepakt door de winkelketen inclusief volop reclame. Bij de treinkaartjes krijg je een voucher die recht geeft op eten en drinken bij HEMA take-away.

Wanneer begint de kortingsactie?

HEMA communiceert pas kort voordat de Treinkaartactie van start gaat over de kortingsactie. Je weet dus pas kort tevoren op welke dag de actie begint. Vaak wordt de voordeelactie aangekondigd via de folder van HEMA. Het ene jaar zijn er drie keer voordelige HEMA treinkaartjes te koop en het andere jaar weer twee. Kijken we eens naar de afgelopen jaren dan hebben we vermoedens over wanneer de HEMA treinkaartjes te koop zullen zijn in 2019. De vorige keren was de kortingsactie gedurende de periodes mei / juni en oktober.

Datum 2019

Hoe lang de voordeelactie telkens duurt varieert per editie van de Treinkaartactie maar ligt vaak tussen de anderhalve en drie weken. Wat je telkens terugziet is dat de HEMA treinkaartactie begint op een maandag, dinsdag of woensdag. De kortingsactie eindigt steevast op een zondag. In 2019 zijn de datums als volgt:

  • 29 april tot en met 19 mei 2019 (bevestigd)
  • 14 tot en met 27 oktober 2019 (niet bevestigd)

Wat kost een HEMA treinkaartje?

De kosten van de HEMA Treinkaartjes variëren per editie en kosten meestal € 15,50, € 17,50 of € 19,- per stuk. Het prijsverschil heeft te maken met de extra’s die je er vaak bij krijgt. Deze extra’s zijn bijvoorbeeld koffie, gebak, een hotdog of frisdrank die je gratis kunt bestellen bij een HEMA take away.

Kinderen

Als je met kinderen wilt reizen doe je er verstandig aan om goed de voorwaarden te bekijken, want soms geeft het HEMA treinkaartje ook recht op het gratis meereizen van kinderen. Is dit niet het geval? Koop dan beter een Railrunner ticket voor kinderen jonger dan 12 jaar want dit is voordeliger dan een HEMA treinkaartje. Tot en met drie jaar reizen kinderen zelfs helemaal gratis.

Waar te koop?

De treinkaartjes zijn eenvoudig online te bestellen via de website van HEMA. Het voordeel is dat je er dus niet de deur voor uit hoeft. Soms zijn de treintickets ook te koop in de honderden HEMA filialen in Nederland. Slechts de filialen welke gevestigd zijn op het station zijn uitgesloten.

Geldigheid

De HEMA Treinkaartjes kunnen worden gebruikt op weekdagen vanaf 9.00 uur tot en met de laatste trein van die dag (de grens wordt om 4.00 uur ’s nachts gelegd). In de weekenden mag er wel altijd de hele dag worden gereisd met het kaartje. Overigens kunnen de voorwaarden qua geldigheid per editie van de kortingsactie anders zijn. Wel is er iedere keer een uiterlijke gebruiksdatum waarvoor je het treinticket gebruikt moet hebben. Na deze datum vervalt de geldigheid.

Deelnemende treinmaatschappijen

Alleen de treinen van Thalys zijn uitgesloten van deelname, maar voor de rest kan je met alle treinmaatschappijen meereizen. Het gaat dan uiteraard om de Nederlandse Spoorwegen, maar ook Veolia, Syntus, Arriva, Breng en Connexxion.

Blijf op de hoogte

Heb je zelf geen tijd om continu in de gaten te houden of de HEMA Treinkaartactie weer gaat beginnen? Meld je dan aan via onderstaande button en ontvang een melding als de voordelige treinkaarten weer te koop zijn: