NS Treinpakkers 2020

Wanneer begint de actie?

Last update: 29-01-2020

De Spoordeelweken bestaan niet meer, maar de Nederlandse Spoorwegen komen wel met een nieuwe actie namelijk de NS Treinpakkers. Enkele malen per jaar zullen de NS Treinpakkers terugkeren en krijgen consumenten de kans om voordelig met de trein te reizen. Naar verwachting zijn de Treinpakkers verkrijgbaar in het voorjaar, de zomer en het najaar waardoor je gedurende populaire periodes veel geld bespaart. Krijg tijdens de NS Treinpakkers bijvoorbeeld een meereisticket voor slechts € 4, upgrade je tweedeklas treinticket naar de eersteklas of benut een van de speciale acties waarbij je voordelig een uitje bezoekt in combinatie met een treinticket. Meer informatie over de NS Treinpakkers 2020 volgt in het vervolg van dit artikel waarbij je komt te weten op welke datum de actie begint, welke aanbiedingen er zijn en hoe je het gratis Couponboekje kunt aanvragen.

NS Treinpakkers

De NS Treinpakkers zijn de actieweken van de Nederlandse Spoorwegen waarbij tal van kortingen op het reizen per trein worden gegeven. Ieder jaar maken vele tienduizenden mensen gebruik van de kortingsweken van NS. Er zijn NS Treinpakkers gedurende waarschijnlijk drie periodes per jaar, te weten in de lente, de zomer en de herfst. De duur van de Treinpakkers bedraagt telkens tussen de 1 en 1,5 maand lang. Het doel van de Treinpakkers is om meer mensen met de trein te laten reizen of kennis te laten maken met de trein als vervoersmiddel. Voorheen stond de actie nog bekend als de Spoordeelweken.

Datum Treinpakkers 2020

De Nederlandse Spoorwegen maken de begindatums van de Treinpakkers meestal pas kort voor de start wereldkundig. Niemand, behalve de NS, weet dus exact wanneer ze beginnen. Kijken we naar de begindatums van voorgaande jaren, dan vinden de eerstvolgende edities van de NS Treinpakkers als volgt plaats in 2020:

 • Voorjaar: 17 april – 31 mei 2020 ( niet bevestigd)
 • Zomer: 3 juli – 30 augustus 2020 (niet bevestigd)
 • Herfst: 19 november 2020 – 3 januari 2021 (niet bevestigd)
 • Winter: 13 februari - 1 maart 2021 (niet bevestigd) 

Aanbiedingen Treinpakkers

De Treinpakkers zijn een verzameling van 8 tot 16 aanbiedingen. Deze aanbiedingen zijn onder te verdelen in diverse subgroepen (let op, per actie kan het aanbod dus variëren):

 • Voordelige dagjes weg inclusief retourticket trein
 • Superdal dagkaart
 • Meereisretour of Weekenddagretour voor 2 personen
 • Upgrades van 2e naar 1e klas
 • Gratis Kidsvrij abonnement

Waar vind je de aanbiedingen?

Er zijn meerdere manieren om te profiteren van de NS treinpakkers:

 • Online via de site van NS Treinpakkers op de Spoordeelwinkel
 • Via het couponboekje dat je kunt aanvragen (alleen tijdens de verkoopperiode en op=op)

 

Het Couponboekje is de papieren uitgave met de kortingsacties van de Treinpakkers. Op de website van de Treinpakkers kan je tijdens de actie de kortingsbonnen en aanbiedingen ook gratis downloaden. Ook vind je online meer informatie over de actievoorwaarden en kan je combinatiedeals vinden waarbij je een uitje in combinatie met een treinticket kunt kopen.

Couponboekje aanvragen

Het Couponboekje kan door iedereen gratis worden aangevraagd tijdens de verkoopperiode van de Treinpakkers. Overigens is er maar een beperkte oplage dus op is op. Per adres kan je maximaal een exemplaar ontvangen. Om het couponboekje aan te vragen dien je je e-mailadres, geboortedatum, naam, adres en postcode aan te vragen. Het voordeel van het Couponboekje ten opzichte van de website is dat je hier twee gratis upgradekaarten in vindt. Deze zijn namelijk online niet terug te vinden.

Superdal Dagkaart

De Superdal Dagkaart is een aanbieding waarmee je met twee personen gedurende één dag (na 11.00 uur) voordelig kunt reizen met de trein. De kosten voor de Superdal Dagkaart bedragen slechts € 26. De twee tickets zijn ook op afzonderlijke dagen van elkaar te gebruiken, je hoeft dus niet samen te reizen.

Meereisretour

Tijdens de NS Treinpakkers kan je gebruik maken van de Meereisretour. Met Meereisretour mag één persoon voor slechts € 4 meereizen gedurende bepaalde tijden. Doordeweeks is de Meereisretour geldig na 9.00 uur en in de weekenden de hele dag. In de praktijk werkt de Meereisretour als volgt; één persoon koopt een geldig ticket en één ander persoon (minimaal 12 jaar) mag met de Meereisretour meereizen. Let wel goed op de uiterlijke gebruiksdatum.

Gratis upgrade

Een telkens terugkerende actie is de gratis upgrade, ook wel overgangsbewijs 2-1 genoemd. Dankzij de gratis upgrade is je geldige ticket voor de tweede klas ineens geschikt voor het reizen met de eerste klas in het weekend. De gratis upgrade vind je alleen terug in het Couponboekje en dus niet online.

Acties stapelen

Het is niet toegestaan om voor één en dezelfde reis bijvoorbeeld de Meereisretour als de Gratis upgrade te gebruiken. Per treinreis mag dus maar één treinaanbieding worden gebruikt.

Combineren

De acties zijn gewoon te combineren met het gebruik van een OV-chipkaart. Ook een studentenreisproduct of treinabonnement voldoet. De tickets zijn ook geldig bij vervoerders als Arriva, Connexxion, Veolia, Breng en Syntus (Thalys uitgesloten, bij ICE International met een toeslag). De acties van de NS Treinpakkers zijn echter niet geldig in combinatie met acties uit de Spoordeelwinkel of met voordelige treintickets die zijn verkocht door winkelketens zoals Kruidvat, Albert Heijn, HEMA of Blokker. Ook een combinatie met NS-Groupsretour of Seizoensretour is uitgesloten.

Treinpakkers gemist?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je de NS Treinpakkers hebt gemist. Gelukkig vinden er dus waarschijnlijk drie keer per jaar Treinpakkers plaats, waardoor je al weer snel een nieuwe kans hebt. Buiten de NS Treinpakkers kan je ook de NS Spoordeelwinkel bezoeken waar het hele jaar door bijzondere aanbiedingen te vinden zijn voor uitjes zoals pretparken, hotelovernachtingen, enzovoorts in combinatie met een treinticket. Iedere maand zijn er weer tientallen nieuwe combitickets voor trein plus uitje te vinden.

Melding als actie begint

De exacte datums worden dus pas kort voor de start van de Treinpakkers bekend gemaakt. Om de Treinpakkers van de NS niet te missen kan je via deze button jezelf aanmelden zodat je een melding krijgt als de datum bekend is van de volgende editie: