Home » Betaaldatum ABP Pensioen

ABP Pensioen

Betaaldata 2019

Last update: 11-02-2019

ABP is de nummer één van Nederland wanneer je het hebt over pensioenfondsen. ABP is een afkorting van Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds en staat ook wel bekend als het pensioenfonds voor ambtenaren. Zo bouwen onder andere overheidsmedewerkers en onderwijzers hun pensioen op via ABP. Aan pensioengerechtigden keert ABP iedere maand het pensioengeld waarop de ontvanger recht heeft. Het geld wordt maandelijks op een vaste datum overgemaakt. Maar wanneer is de uitbetaling van het ABP pensioen in 2019? Onderstaand volgt een overzicht van de betaaldata in 2019 per maand.

Betaaldatum ABP Pensioen 2019

ABP schrijft iedere maand pensioengeld over naar de gerechtigden. De twaalf uitbetaaldatums van ABP in 2019 zijn als onderstaand:

 • 23 januari 2019
 • 21 februari 2019 
 • 21 maart 2019
 • 23 april 2019
 • 23 mei 2019
 • 24 juni 2019
 • 23 juli 2019
 • 22 augustus 2019
 • 23 september 2019
 • 23 oktober 2019
 • 21 november 2019
 • 23 december 2019

Datum op rekening

De bovenstaande datums zijn de uitbetaaldatums door ABP. Er zit nog een vertraging op tot het moment dat het geld op de rekening van de ontvanger is bijgeschreven. Het is afhankelijk van de bank waar je een rekening hebt hoe lang het duurt voordat je het geld op de rekening hebt staan. Soms is dit nog dezelfde dag, maar beter is om rekening te houden met één werkdag vertraging. als het langer dan drie werkdagen duurt voordat het pensioengeld is uitbetaald kan er contact met ABP of de bank worden opgenomen. Heb je een buitenlandse bankrekening? Dan bedraagt de vertraging al snel meerdere werkdagen.

Iedere maand vakantiegeld

Bij ABP krijg je iedere maand een deel van je vakantiegeld uitbetaald. Het vakantiegeld is dus al opgeteld bij je normale pensioengeld. Dit in tegenstelling tot veel bedrijven en pensioenfondsen die ervoor kiezen om het vakantiegeld op te sparen en eenmaal per jaar uit te betalen.

ABP

ABP is het grootste pensioenfonds van Nederland en heeft miljoenen (oud)-deelnemers en pensioengerechtigden aan wie jaarlijks miljarden pensioen wordt betaald. ABP betaalt bijvoorbeeld de ouderdomspensionering, arbeidsongeschiktheidspensioenen en nabestaandenpensioenen uit.

Voor wie?

ABP beheert de pensioenen van alle ambtenaren in Nederland. Het bekendste voorbeeld van beroepsgroepen die bij het ABP pensioen zijn aangesloten zijn ambtenaren van gemeenten, provincies, Rijk, waterschappen, politie, defensie, rechterlijke macht, enzovoorts. Ook werknemers uit het onderwijs (bijvoorbeeld MBO, HBO, WO, voortgezet onderwijs, basisscholen, enzovoorts) zijn aangesloten bij het ABP.

Specificatie

Ieder jaar krijg je bij de eerste uitbetaling van het jaar (januari) een specificatie waarop te zien is hoe hoog het maandbedrag is en wat er precies wordt ingehouden aan belasting. Ook krijg je een betaalspecificatie op het moment dat je voor de eerste maal pensioengerechtigd bent of wanneer er zich wijzigingen hebben voorgedaan. Het bedrag dat je maandelijks van ABP zult ontvangen is ook via MijnABP in te zien.

Jaaropgaaf

Een jaaropgaaf is van belang voor de aangifte inkomstenbelasting. Dankzij de jaaropgaaf heb je een overzicht van alle uitbetalingen van het pensioen van het jaar ervoor. Een jaaropgaaf van de uitbetalingen van het ABP pensioenfonds is ieder jaar vanaf de uitbetaling van de maand januari te vinden op MijnABP.

Wijzigen rekeningnummer

Als je een nieuw rekeningnummer hebt moet dit zo snel mogelijk worden doorgegeven aan ABP zodat de pensioenuitkering op het juiste rekeningnummer plaatsvindt.

Melding ontvangen

Meld je aan via de button en we sturen je voortaan een mailtje als de betaling van het ABP pensioen er weer aan zit te komen: