Home » Betaaldatum Stufi

Uitbetaling Stufi 2018: datums per maand

Last update: 21-12-2017

Studeren is een dure aangelegenheid die veel geld kost. Behalve studiekosten heb je natuurlijk kosten voor leven, onderhoud, boeken, enzovoorts. Om tegemoet te komen in de hoge kosten van studenten is er studiefinanciering, ook bekend als stufi. Stufi is een maandelijkse financiële vergoeding of lening voor studenten die wordt verzorgd door DUO. Voor sommige studenten vormt de stufi zelfs de enige vorm van inkomsten. Kom meer te weten over de uitbetaling van stufi, op welke datum je het geld op je rekening mag verwachten en de bedragen waar je recht op hebt. Onderstaand volgt een overzicht van de uitbetaaldatums in 2018 per maand.

Stufi

Studiefinanciering (stufi) is een overheidsregeling waarmee de kosten van het studeren worden verlicht. Het kan hierbij gaan om een schenking (met voorwaarden) of een lening. Studenten die een opleiding volgen aan HBO of universiteit kunnen stufi aanvragen. En ook MBO studenten die minimaal 18 jaar oud zijn hebben recht op studiefinanciering. De overheid heeft de dagelijkse gang van zaken bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) neergelegd en een van de taken is het uitbetalen van de studiefinanciering. Er is geen vaste vorm van stufi, denk maar aan varianten zoals de basisbeurs, aanvullende beurs, collegegeldkrediet, rentedragende leningen en bijvoorbeeld ook de OV-studentenkaart.

Betaaldatum Stufi 2018

Stufi wordt een keer per maand uitbetaald door DUO. De uitbetaling vindt plaats rond vaststaande datums, iedere maand op een doordeweeks dag tussen de 20e en 25e. In 2018 zijn de uitbetaaldatums van stufi per maand als volgt:

 • woensdag 24 januari 2018
 • vrijdag 23 februari 2018 
 • vrijdag 23 maart 2018
 • dinsdag 24 april 2018
 • donderdag 24 mei 2018
 • vrijdag 22 juni 2018
 • dinsdag 24 juli 2018
 • vrijdag 24 augustus 2018
 • maandag 24 september 2018
 • woensdag 24 oktober 2018
 • vrijdag 23 november 2018
 • vrijdag 21 december 2018

Wanneer op bankrekening?

Uitbetaling is natuurlijk één, maar nog belangrijker is om te weten wanneer de stufi op je bankrekening is bijgeschreven. DUO heeft hiervoor geen deals gesloten met de banken, waardoor banken zelf kunnen bepalen hoe lang het duurt voordat het geld wordt bijgeschreven. Diverse banken schrijven het echter al dezelfde bij, maar vaak is er sprake van één werkdag vertraging.

Geld niet ontvangen

Mocht er na drie wekdagen nog geen stufi zijn bijgeschreven op je bankrekening dan is er mogelijk wat fout gegaan. Het kan ook zo zijn dat het recht op studiefinanciering is vervallen omdat je bent gestopt met je opleiding. Of misschien klopt het bankrekeningnummer wel niet dat je hebt doorgegeven aan DUO. Je kunt via het telefoonnummer 050-5997755 contact opnemen met de DUO Infolijn welke op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur gratis bereikt kan worden.

Blijf op hoogte van betaling

Direct weten wanneer de betaling van de stufi er weer aan zit te komen? Meld je dan aan en we sturen een melding zodra de betaaldatum eraan komt: