Blue Monday Sale

Maandag 21 januari 2019

Last update: 09-10-2018

Waarschijnlijk ken je de term Blue Monday wel, het is namelijk de benaming van de meest deprimerende dag van het jaar. Volgens ingewikkelde berekeningen valt Blue Monday altijd in januari en dat heeft zo zijn redenen. Voor shopliefhebbers is Blue Monday allang niet meer de meest deprimerende dag, de dag ontwikkelt zich namelijk tot één van de belangrijkste sales van het jaar. De Blue Monday Sale is namelijk sterk in opkomst en steeds meer winkels doen er aan mee.

Wat is Blue Monday?

Voordat we ons onderdompelen in de wereld van kortingen en sale zullen we nog even uitleggen wat Blue Monday precies inhoudt. Een psycholoog genaamd Cliff Arnall heeft Blue Monday bedacht. Blue is in het Engels een term die staat voor een negatief gevoel, een deprimerend gevoel. Cliff Arnall zocht uit op welke dag van het jaar de mensen gemiddeld genomen het minst gelukkig zijn. In de berekeningen werd onder andere rekening gehouden met zaken als het weer, financiën, enzovoorts. En wat blijkt? Mensen zijn vaak het minst gelukkig in de winter, in de periode na de gezellige feestdagen wanneer het geld op is en de dagen nog kort zijn.

Wanneer is dan Blue Monday?

Het ultieme moment van geldproblemen is ieder jaar in de maand januari: buiten is het koud en donker en de lente is nog ver weg. De sfeervolle feestdagen zijn net geweest waardoor je in een donker gat valt en waardoor de portemonnee leeg is. Ook laten veel mensen hun goede voornemens van het nieuwe jaar in de loop van januari weer varen. Omdat de maandag sowieso voor veel mensen de minst fijne dag is omdat dan de werkweek weer begint, wordt telkens de maandag gekozen die voor de uitbetaling van het salaris valt. De volgende Blue Monday valt daarom op maandag 21 januari 2019.

De oplossing: Blue Monday Sale

Gelukkig is niet alles zo negatief als het lijkt. Veel winkelketens organiseren namelijk op deze dag een Blue Monday Sale met tientallen procenten korting op het assortiment. Lekker shoppen is voor veel mensen een leuke activiteit waardoor je jezelf weer opvrolijkt. En Blue Monday Sale is een groeiend fenomeen! Ieder jaar sluiten meer en meer winkelketens zich aan bij het initiatief. Ook de bekendheid onder winkelend Nederland groeit met het jaar. De verwachting is dat de Blue Monday Sale kan doorgroeien tot een landelijke sale zoals eerder bijvoorbeeld Black Friday en Glamour Day. Zet maandag 21 januari 2019 dus in je shopagenda!

Welke winkels doen er mee?

Voorgaande editie organiseerden onder andere modeketens als Forever21, Hunkemöller, CoolCat, Miss Etam, Benetton en River Island een Blue Monday Sale. Maar ook andersoortige winkelketens als BOL.com, BCC en Media Markt lieten zich niet onbetuigd. In 2019 mogen we rekenen op verschillende nieuwe namen: