CJP Pas: kosten en aanvragen

Last update: 20-02-2020

CJP, een begrip voor liefhebbers van cultuur, is de afkorting van Cultureel Jongeren Paspoort. Dankzij onder andere de CJP-pas en de Cultuurpas kunnen jongeren voordelig genieten van cultuur zoals festivals, musicals, bioscoop, musea, concerten, theater, shoppen, enzovoorts. De CJP-pas biedt de mogelijkheid om voor een laag en vast bedrag het hele jaar door korting te krijgen. Onderstaand volgt alles over de CJP pas, de mogelijkheden en kortingen die je ermee krijgt, de kosten en waar je de CJP Pas kunt aanvragen, de voorwaarden en de geldigheid. 

CJP Pas

Het platform voor cultuur is CJP en het heeft haar pijlen vooral gericht op jongeren onder de 30 jaar. Het doel is om jongeren in aanraking te brengen met cultuur en ze hiermee te inspireren. CJP brengt de zogenoemde CJP pas uit waarmee de pashouder grote kortingen krijgt op vele honderden culturele events en locaties. Behalve de jongeren met een CJP pas profiteren ook de culturele partners van de pas want ze kunnen hiermee een veel breder publiek aantrekken.  

Kosten CJP Pas

De kosten van een CJP pas zijn afhankelijk van het type kaart dat je wenst. De kosten voor de verschillende soorten passen zijn:

  • CJP Pas voor 1 jaar: € 17,50 per persoon
  • CJP Pas voor 2 jaar: € 30,- per persoon
  • CJP/Knaek Pas 1 jaar (voor studenten inclusief extra voordelen): € 25,- per persoon

Kortingen

Deze zijn verspreid over de subculturen van muziek, bioscopen, festivals, exposities, boeken, shoppen, theater, musea en nog veel meer. Tevens krijg je toegang tot de zogeheten exclusieve CJP events, ontvang je twee keer per jaar een magazine en kan je deelnemen aan verschillende leuke winacties. En misschien is het niet direct cultuurgerelateerd, maar de CJP pas geeft de pashouders ook de mogelijkheid op verzekeringen, apparatuur en reizen. Hoe dan ook, na een paar aankopen heb je het geld er al weer uit.

Verkooppunten

Een CJP pas is online te koop via de website van CJP. Het afrekenen gaat via iDeal waarna je direct je nummer ontvangt via het opgegeven e-mailadres. De pas zelf krijg je binnen 5 werkdagen per post thuisgestuurd. De CJP pas is verder op nog een paar andere verkooppunten te koop, namelijk bij het CJP kantoor in Amsterdam, VVV Breda, het Stedelijk Museum in Amsterdam, Kunstuitleen Utrecht en de Local Goods Store in Amsterdam.

Acceptanten

Nederland heeft een enorm aanbod aan cultuur en een groot deel hiervan is aangesloten bij CJP. Met je CJP pas krijg je dus kortingen en andere voordeeltjes op deze cultuur bij in totaal ruim 1000 locaties en acceptanten. Op de kortingssite van CJP vind je een overzicht van alle kortingsacties en -locaties waarvan je kunt profiteren met een CJP Pas.

Voorwaarden

Om een CJP pas aan te kunnen vragen moet je jonger zijn dan 30 jaar. Voor de CJP/Knaek pas geldt een maximumleeftijd van 25 jaar en is speciaal voor studenten.

Geldigheid

Een CJP pas is 1 of 2 jaar geldig, wat afhankelijk is van welke pas je hebt gekozen. De CJP/Knaek pas is ook 1 jaar geldig.

CJP Cultuurkaart

Voor scholieren van middelbare scholen is er de CJP Cultuurkaart. De aanvraag van de CJP Cultuurkaart verloopt via de scholen die dankzij de Cultuurkaart voordeliger met de scholieren culturele bestemmingen kan bezoeken. In de praktijk hebben bijna alle scholieren van middelbare scholen een CJP Cultuurkaart. Als je school geen CJP Cultuurkaart aanvraagt kan je zelf altijd nog een CJP pas kopen.