Douwe Egberts Punten

Last update: 20-07-2019

Een van de bekendste spaarprogramma’s van Nederland is die van Douwe Egberts. Op de producten van Douwe Egberts vind je punten die je kunt uitknippen. Wanneer je voldoende DE punten hebt gespaard is het mogelijk om er producten van Douwe Egberts of andere koffie- en theeproducten mee te kopen, uiteraard met flinke kortingen. Kom alles te weten over de Douwe Egberts Punten, bijvoorbeeld hoe je ze kunt sparen, waar je ze kunt inleveren, hoe je kunt bijkopen, de waarde van DE Punten, het assortiment van producten waaruit je kunt kiezen, hoe je het saldo kunt controleren en hoe lang Douwe Egberts Punten geldig zijn.

Douwe Egberts spaarprogramma

Het spaarprogramma van Douwe Egberts is enorm bekend. Gespaarde punten kunnen op een later moment worden ingewisseld tegen diverse interessante producten. Gedurende bijna 100 jaar dat het spaarprogramma al bestaat hebben er tientallen miljoenen mensen de punten van DE gespaard. Het spaarprogramma is ook anders dan de meeste andere programma’s aangezien de spaarpunten uit de verpakking van de producten geknipt moeten worden. Douwe Egberts is een op en top Nederlands bedrijf waardoor het spaarprogramma op extra sympathie kan rekenen.

Hoe sparen?

Douwe Egberts is vooral bekend vanwege haar koffie- en theeproducten. Je vindt de spaarpunten dan ook op de verpakkingen van deze producten. Douwe Egberts Punten zijn ook te vinden op de verpakkingen van Pickwick, L’Or Espresso en Senseo. De waardepunten zijn coupons die uitgeknipt moeten worden uit de verpakking. Iedere coupon vertegenwoordigt een aantal punten en dus waarde.

Inwisselen DE Punten

Gespaarde Douwe Egberts Punten kunnen worden ingewisseld tegen een hele rits producten die gelieerd zijn aan koffie en thee. Het inwisselen van de DE Punten kan bij de Blokker filialen met het productassortiment van Douwe Egberts. Dit zijn in totaal ongeveer 500 Blokker filialen in Nederland, een overzicht van de winkellocaties is te raadplegen op de website van Blokker. Om de punten in te wisselen dien je de gespaarde Douwe Egberts Punten per 1000 te bundelen met een elastiekje of in een envelop. Het is momenteel alleen mogelijk de punten in te wisselen bij de Blokker winkels, online bestellen is niet mogelijk. Wel kan er online het assortiment worden bekeken waaruit gekozen kan worden met de DE Punten.

Waarde spaarpunten

De waarde van de Douwe Egberts Punten is als volgt:

  • 200 spaarpunten: 1 euro
  • 500 spaarpunten: 2,5 euro
  • 1000 spaarpunten: 5 euro
  • 2000 spaarpunten: 10 euro

Productassortiment

Veel producten zijn van Douwe Egberts, Pickwick of Senseo zelf. Ook aan deze merken verbonden leveranciers, denk aan Philips, hebben producten waaruit gekozen kan worden. Het assortiment is onder te verdelen in diverse categorieën, waaronder glazen, koffie en theepotten, melkkanen en suikerpotjes, schotels, borden en schalen, bewaarblikken en potten, isoleermokken en kannen, koffiezetapparaten, mokken en kopjes. Het assortiment is online te raadplegen.

Kosten

Het sparen van Douwe Egberts Punten is gratis en is dus in feite een extra service richting de klant die de deelnemende producten koopt.

Punten bijkopen

Als je een product tegenkomt wat je graag wilt kopen met de gespaarde Douwe Egberts punten is het natuurlijk vervelend wanneer je te weinig punten hebt. Gelukkig kunnen er ook Douwe Egberts Punten worden bijgekocht om alsnog voldoende saldo te hebben. De kosten voor het bijkopen van Douwe Egberts punten zijn gelijk aan de waarde van de punten.

Geldigheid

Douwe Egberts Punten zijn in feite onbeperkt geldig, mits er geen datum op vermeld is. Het is dus mogelijk om flink op te sparen en op een later moment voor een groot en duur product te kiezen.

Saldo controleren

In deze digitale tijden is het ook mogelijk om het puntensaldo digitaal bij te houden. Het voordeel hieraan is dat je op ieder moment het puntensaldo kunt controleren via ‘Mijn DE’.