Air Miles: hoe werkt het?

Last update: 24-08-2019

Een van de bekendste en populairste spaarprogramma van Nederland zijn de Air Miles. Air Miles kan je sparen bij enkele van de bekendste winkels en webwinkels van Nederland, waaronder Albert Heijn. Met de gespaarde Air Miles kan je vervolgens kiezen voor diverse uitjes, producten of natuurlijk vliegtickets. Kom meer te weten over het sparen van Air Miles, zoals bij welke winkels je punten kunt sparen. Ook is aangegeven bij welke winkels, webshops, goede doelen en andere bedrijven je Air Miles kunt inwisselen. Tenslotte is informatie weergegeven over de waarde per Air Mile, de geldigheid en waar je het gespaarde saldo kunt controleren.

Air Miles spaarprogramma

Wanneer je de term Air Miles vertaalt in het Nederlands betekent het Vliegmijlen. En dat is ook een van de pijlers van het spaarprogramma, namelijk sparen voor gratis vliegtickets of korting op vliegtickets. In het buitenland ligt de focus nog steeds op de vliegtickets, maar in Nederland voert vooral het sparen voor producten, uitjes, cadeaus en andere kortingen de boventoon. Ook kiezen steeds meer mensen ervoor om de gespaarde Air Miles te doneren aan een goed doel. Dat het sparen van Air Miles zeer populair is blijkt wel uit het feit dat er meer dan drie miljoen Nederlanders Air Miles sparen.

Hoe sparen?

Het sparen van Air Miles gaat via een spaarkaart die je aan kunt vragen via de website van Air Miles. Na de aanvraag krijg je de spaarkaart binnen enkele dagen thuisgestuurd. De spaarkaart kost € 2,50 maar je krijgt hiervoor ook direct 100 Air Miles op de kaart. Het sparen van Air Miles is mogelijk bij enkele van de bekendste winkels en webshops van Nederland. De meest bekende winkel waar je Air Miles kunt sparen is natuurlijk Albert Heijn. Maar sparen is ook mogelijk bij Etos, Essent, Praxis, MasterCard en Shell. Het sparen van Air Miles kost niks. De waardepunten krijg je dus gratis en voor niets en vertegenwoordigen vervolgens een waarde die je kunt verzilveren.

Hoe inwisselen?

Met Air Miles kan je terecht bij enkele van de meest aansprekende bedrijven van Nederland. De bedrijven zijn een mix van supermarkten, goede doelen, webshops, vakantieparken, televisie en entertainment, bioscopen, bouwmarkten, wellness, pretparken en dierentuinen, enzovoorts. Het moge duidelijk zijn dat je Air Miles op zeer diverse manieren kunt inwisselen. De Air Miles kunnen namelijk worden ingewisseld bij Stichting Aap, Air Miles Campings, Air Miles Shop, Albert Heijn, Ariane Inden, Beekse Bergen, BOL.com, Bookchoice, Dolfinarium, Duinrell, Efteling, Etos, Gall & Gall, Hotelspecials.nl Justdiggit, Nationaal Fonds Kinderhulp, Landal Greenparks, Pathé, Praxis, Sanadome, Shell, Stage Entertainment, Treatwell, Videoland, Vliegtickets.nl, VUE, War Child, Wildlands en Ziggo Sports.

Waarde Air Miles

De waarde van één Air Mile ligt ongeveer tussen de halve eurocent tot twee eurocent per stuk. De waarde is afhankelijk van diverse factoren en verschilt per acceptant. Iedere acceptant kan een andere waarde hanteren en dit verschilt ook nog eens per product of aanbieding. Er kan vaak worden gekozen voor aanbiedingen waarbij je zelf beslist hoeveel Air Miles je wilt inleveren en hoeveel euro je wilt bijbetalen. Denk aan het voorbeeld waarbij je Eftelingkaartjes kunt kopen met Air Miles; iedere Air Mile geeft één eurocent korting op de Efteling. Lever je 3.800 Air Miles in, dan krijg je het Eftelingkaartje gratis. Lever je bijvoorbeeld 1.500 Air Miles in, dan zal je nog € 23 per kaartje moeten bijbetalen.

Saldo

Om te achterhalen hoeveel Air Miles je al bij elkaar hebt gespaard kan je de online saldochecker bekijken. Je vindt deze op de startpagina van de website van Air Miles via ‘Mijn Air Miles’. Vervolgens kan je het saldo controleren door het kaartnummer in de saldochecker in te vullen.

Geldigheid

Air Miles zijn niet onbeperkt geldig. De geldigheid van Air Miles bedraagt namelijk vijf jaar. Vervallen Air Miles zullen automatisch worden afgeboekt van het saldo.