FreeBees

Uitleg over het spaarprogramma van BP

Last update: 20-02-2020

FreeBees is een spaarprogramma van BP waarbij je kunt sparen voor een groot aantal producten. Behalve inwisselen bij BP zijn de FreeBees ook geaccepteerd als betaalmiddel bij verschillende andere winkels en webshops. Het leuke aan FreeBees is dat het sparen ervan niks extra’s kost en het dus wel wat oplevert. Onderstaand is alles over het sparen van FreeBees op een rij gezet waaronder informatie over waar je FreeBees kunt inwisselen, de waarde per FreeBee, hoe je jezelf kunt registreren en mee gaan doen, hoe je het saldo controleert, geldigheid en contactgegevens, enzovoorts.

FreeBees spaarprogramma

BP is een van de grootste oliemaatschappijen ter wereld en verkoopt brandstoffen via onder andere haar eigen tankstations. De ruim vierhonderd tankstations van BP vind je door heel Nederland en ze worden dan ook bezocht door vele tienduizenden mensen per dag. Wist je dat je bij BP FreeBees kunt sparen? FreeBees zijn de spaarpunten die je krijgt bij bestedingen bij BP. Met dit spaarprogramma spaar je vanzelf de FreeBees die vervolgens weer kunnen worden ingewisseld voor tal van leuke producten, cadeaus en andere artikelen. Het sparen van FreeBees is geheel gratis.

FreeBees sparen

FreeBees spaar je met op een spaarkaart die je gratis kunt krijgen bij bemande BP tankstations. Na registratie van de FreeBees spaarkaart heb je direct de eerste 100 FreeBee spaarpunten te pakken. Vervolgens zijn er drie manieren om te sparen:

  • Het sparen van FreeBees gaat automatisch wanneer je brandstof tankt bij een van de bemande tankstations van BP. Iedere tankbeurt weer vul je eenvoudig je saldo aan want je ontvangt per liter brandstof één FreeBee.
  • Een andere manier waarop FreeBees gespaard kunnen worden is door aankopen te doen in de BP tankshops want dan krijg je één FreeBee per bestede euro. Let op, dit kan alleen bij de deelnemende tankshops.
  • Een derde mogelijkheid is door deelname aan speciale promoties van BP waarbij je extra FreeBees kunt verdienen. Een voorbeeld hiervan is het Kampioenschap Precisietanken.
  • Bij iedere derde tankbeurt krijg je 50% extra Freebees dankzij het SprintSparen

Inwisselen FreeBees

FreeBees kunnen worden ingewisseld bij diverse locaties en worden besteed aan bijvoorbeeld eten en drinken, een hotelovernachting, cadeaus, een gezellig uitje, enzovoorts. Behalve bij deelnemende BP tankstations en de eigen FreeBeesshop.nl accepteren ook FonQ.nl, Kijkshop, BCC en Sport 2000 de spaarpunten. Wanneer je niet voldoende FreeBees op de spaarkaart hebt staan voor een gewenste aankoop is het gewoon mogelijk om bij te betalen.

Waarde FreeBees

De waarde van een FreeBee bedraagt 1 eurocent per stuk, terwijl ze bij de BP tankstations 0,5 eurocent waard zijn.

Saldo controleren

Als je wilt weten hoeveel FreeBees je al bij elkaar hebt gespaard kan je het actuele saldo vinden via Mijn FreeBees, wat op de site van het spaarprogramma is te vinden. Om dit te kunnen doen is het noodzakelijk dat de spaarkaart is geregistreerd waarna je met behulp van het kaartnummer en het wachtwoord het saldo kunt controleren. Een andere manier is door na het tanken bij BP de kassabon te raadplegen, want daarop is het FreeBee saldo ook weergegeven.

Geldigheid

FreeBees zijn onbeperkt geldig. Hieraan is echter één voorwaarde verbonden, namelijk dat er minstens een keer per jaar een transactie (sparen of inwisselen) met de FreeBees spaarkaart wordt gedaan.

Contactgegevens

Wie vragen of opmerkingen heeft kan contact opnemen met FreeBees via onderstaande contactgegevens:

  • Telefoonnummer: 0800-0230623 (gratis te bereiken op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 uur)
  • E-mailadres: info@freebees.nl
  • Adres en postcode: FreeBees B.V., Antwoordnummer 401, 4560 WC Hulst