A-merken en winkelketens
Home » Media Markt BTW Actie

Media Markt BTW Actie

Last update: 05-03-2018

Media Markt is de elektronicaketen met het meest uitgebreide assortiment en tijdens de uitverkoop shop je er extra voordelig. De bekendste uitverkoop is de Media Markt BTW Actie wanneer je geen BTW hoeft te betalen. Tijdens de BTW Vrije Dagen bij Media Markt bespaar je honderden euro’s op elektronica, vooral bij duurdere producten loopt de besparing snel op. De datum van de Media Markt BTW Actie wordt pas kort voor het begin bekend gemaakt, maar op basis van vorige jaren is de startdatum wel in te schatten. Kom meer te weten over de Media Markt BTW Actie 2019, waaronder de begin- en einddatum, de kortingen, welke producten meedoen en welke zijn uitgesloten, enzovoorts.

Media Markt BTW Actie 2019

In de weken na de feestdagen staat ieder jaar de Media Markt BTW Actie op het programma. De Media Markt BTW Actie staat ook wel bekend als de BTW Weg Ermee actie of de BTW Vrije Dagen. Media Markt biedt gedurende deze dagen een korting aan die gelijk is aan het BTW bedrag (21%) dat betaald moet worden. Een computer van € 1210,- kost tijdens de actiedagen bijvoorbeeld  maar € 1000,-. Vele duizenden mensen kijken ieder jaar uit naar de BTW Actie van Media Markt vanwege dit soort aanbiedingen. De Media Markt BTW Weg Ermee actie vindt zowel plaats in de filialen als online via de webshop. 

Media Markt BTW Actie 2019

Om groots uit te kunnen pakken is het voor Media Markt natuurlijk belangrijk dat de exacte startdatum van de BTW Dagen zo laat mogelijk wordt bekend gemaakt. Hierdoor zal Media Markt de BTW Actie via de officiële kanalen pas vlak voor de start aankondigen. Door de start- en einddatum van de BTW Actie van de voorgaande jaren te vergelijken is duidelijk dat deze telkens begint in de laatste week van januari en duurt van donderdag tot en met zondag. Ieder jaar begonnen de BTW Dagen om 00.00 uur op de donderdag waarbij de winkels dan al om 8.00 uur open gaan. De Media Markt BTW Actie 2019 is dus mogelijk van:

  • Donderdag 24 januari 2019 om 00.00 uur tot en met zondag 27 januari 2019 om 23.59 uur (niet bevestigde datums)

Mis de BTW actie niet

Wil je er zeker van zijn dat je de BTW Actie van Media Markt niet mist? Meld je dan aan via onderstaande knop en ontvang een melding zodra de datum van de volgende editie bekend is gemaakt:

Vroeger profiteren

Het is zeer interessant om Media Markt Clubmember te zijn, want dan mag je mogelijk al op woensdag 23 januari vanaf 18.00 uur met korting shoppen bij je voorkeurswinkel. Je moet je dan wel eerst aanmelden hiervoor.

Welke producten doen mee?

De Media Markt BTW Vrije Dagen gelden voor bijna het hele elektronica assortiment, bijvoorbeeld tablets, fototoestellen, videoapparatuur, keukenapparatuur, laptops, audio, drones, smartphones, smartwatches, desktops, printers, televisies, monitoren, e-readers, wasmachines en witgoed, verzorgingsproducten en camera’s, e-bikes, enzovoorts. Deze producten zijn allen van aansprekende A-merken. Slechts enkele producten en merken worden niet verkocht zonder BTW. Het gaat dan meestal om muziek, games, films, inktcartridges, boeken, speelgoed, cadeaukaarten, telefoonabonnementen, kabels, verzekeringen, software en consoles. Ook een groot deel van de Apple producten is uitgesloten. Tijdens de volgende editie van de Media Markt BTW actie kan het echter weer helemaal anders zijn, ieder jaar zijn het weer andere artikelen die meedoen.

Waar BTW Actie?

De Media Markt BTW Actie vindt plaats in alle filialen in Nederland. Je vindt Media Markt filialen op deze locaties. Ook in de webwinkel is het korting wat de klok slaat, ideaal voor wanneer je geen tijd of zin hebt om een Media Markt filiaal te bezoeken. Online profiteren van de Media Markt BTW Weg Ermee actie heeft nog een voordeel, de webwinkel is namelijk 24 uur per dag open dus shop op je gemak wanneer jij dat wilt. 

Hoe werkt de Media Markt BTW Actie?

In Nederland betalen we 21% BTW over een groot deel van onze aankopen. Daar merk je normaal gesproken weinig van, want de BTW zit in de totaalprijs. De consument betaalt de BTW en de winkelier dient de 21% af te staan aan de overheid. Tijdens de Media Markt BTW Actie betaalt de consument eens niet de BTW, dat neemt Media Markt namelijk voor haar rekening. Dit klopt niet helemaal, want uiteraard blijf je gewoon BTW betalen. Media Markt mag namelijk niet zomaar beslissen geen BTW meer te betalen aan de overheid, maar Media Markt geeft je exact zoveel korting als wat je normaal aan BTW zou moeten betalen. Je kunt de normale prijs delen door 1,21 en je weet exact wat je moet betalen als de BTW eraf is gehaald. De ware korting is overigens 17,36% en dat komt doordat er wordt teruggerekend met de BTW. Er is immers geen sprake van basiskosten waar 21% BTW bij op wordt geteld, nu zijn er basiskosten waarvan 21% BTW wordt afgetrokken. Maar er is geen sprake van misleiding van de consument of iets dergelijks, Media Markt speelt het spel eerlijk.

Korting steeds hoger

Het kortingspercentage tijdens de BTW Vrije Dagen is dus altijd gelijk, maar het bedrag dat je kunt besparen in euro’s loopt op naarmate de totale aankoopprijs stijgt. Over een totaalbedrag van € 1000,- bespaar je bijvoorbeeld 10x zoveel als bij een totaalbedrag van € 100,-. Onderstaand volgen enkele voorbeelden van de besparing tijdens de Media Markt BTW Actie waarbij je het verschil ziet tussen oude bedrag, het bedrag dat je moet betalen tijdens de BTW Actie en de korting in euro’s die je krijgt:

Folder Media Markt

Tijdens de Media Markt BTW Weg Ermee dagen zal er ook weer een speciale folder worden uitgebracht waarin alle aanbiedingen van de actieperiode staan. 

Dubbelop korting

Bezoek tijdens de Media Markt BTW Actie ook eens de Media Markt Outlet die je vindt op de website van het elektronicaconcern. In de Outlet geldt standaard een extra korting van 20% die tijdens de BTW Vrije Dagen bovenop de 21% BTW korting komt. Hierdoor bedraagt de korting in de Media Markt Outlet maar liefst 20% Outletkorting + 21% BTW korting.

Commotie

Ieder jaar voor de Media Markt BTW actie hoor en lees je wel verhalen over plotseling prijsstijgingen vlak voordat de BTW Vrije Dagen beginnen. Hierdoor hebben sommigen het idee dat Media Markt expres de prijzen eerst verhoogt en ze tijdens de BTW Vrije Dagen weer verlaagd naar het oude prijsniveau. Dit is echter niet het geval, Media Markt volgt gewoon het hele jaar de prijzen van concurrentie en hierdoor stijgen en dalen de prijzen van ieder artikel regelmatig. Het kan dus zo zijn dat een artikel vlak voor de BTW actie stijgt, maar de prijs kan ook net zo goed dalen.

Word lid van de Media Markt Club

Door lid te worden van de Media Markt Club kan je rekenen op extra voordeeltjes, ook tijdens de BTW Weg Ermee actie. Leden van de Media Markt Club hoeven bijvoorbeeld geen verzendkosten te betalen bij bedragen onder de € 25,-, krijgen een dubbele retourtijd en kunnen tal van prijzen winnen.