Esso Extras

Sparen en Inwisselen

Last update: 19-02-2020

Esso is een bekende keten van tankstations die actief is in heel Nederland. De honderden tankstations worden dagelijks door vele tienduizenden klanten bezocht. Esso beloont de loyaliteit van haar vaste klanten met het spaarprogramma Esso Extras. Het spaarprogramma van Esso Extras werkt zeer eenvoudig. Je spaart punten bij ieder bezoek aan Esso en die punten verzilver je later voor cadeaus, cadeaukaarten, shopaankopen, dagjes weg of brandstof. Het sparen van Esso Extras kost niks extra’s en vormt dus een gratis aanvulling op de bestedingen bij de Esso tankstations.

Esso Extras-punten sparen

Het sparen van Esso Extras-punten is geheel gratis. Niet meedoen aan het spaarprogramma van Esso is dus vooral zonde voor de eigen portemonnee. Om mee te doen aan het Esso Extras spaarprogramma heb je een spaarkaart nodig. Deze kan je gratis meenemen bij de verschillende tankstations van Esso. De spaarkaart kan online worden geregistreerd met behulp van het inschrijfformulier waarop een activeringscode staat en het kaartnummer. Voor verschillende Esso producten uit de shops en natuurlijk voor brandstoffen ontvang je punten: Je spaart Esso Extras-punten op de volgende manieren:

 • Starten met Esso Extras: 100 punten welkomstbonus
 • 1 liter Esso brandstof tanken: 1 punt
 • 1 liter Synergy Supreme plus brandstof: 2 punten
 • Per 1 euro Carwash: 1 punt
 • Per 1 euro smeermiddelen: 1 punt
 • Per 1 euro uitgegeven in de Esso-shops (exclusief tabak, telefoonkaarten, medicijnen en diensten): 1 punt

Bonuspunten sparen

Sparen kan zelfs sneller als je gebruik maakt van onderstaande voorwaarden voor bonuspunten:

 • 100% extra bonuspunten spaar je door binnen vier dagen na de laatste tankbeurt 25 liter of meer te tanken
 • 50% extra bonuspunten spaar je door binnen acht dagen na de laatste tankbeurt 25 liter of meer te tanken.

Inwisselen Esso Extras

De gespaarde Esso Extras-punten zijn geld waard. Je kunt de spaarpunten op meerdere manieren gebruiken. Het is bijvoorbeeld mogelijk ze in te wisselen tegen gratis brandstof (of korting) bij één van de Esso tankstations. Ook is het mogelijk om te kiezen voor diverse cadeaubonnen van bekende winkelketens. En wat te denken van leuke dagjes weg met je Esso Extras punten? Wanneer je te weinig spaarpunten hebt gespaard voor de besteding naar keuze is het ook mogelijk om Esso Extras-punten  bij te kopen.

Deelnemen aan Esso Extras

Deelname aan Esso Extras is mogelijk wanneer je beschikt over een Esso Extras kaart. Sparen kan zowel digitaal als via een fysieke kaart:

 • Digitale kaart via de gratis te downloaden Esso Extras app
 • Een fysieke kaart heeft voor velen nog steeds de voorkeur. Je kunt de kaart ophalen bij een bemande en deelnemende Esso tankstation
 • Vergeet niet om je kaart te registreren voordat je deze kunt gebruiken

Saldo controleren

Het saldo van gespaarde Esso Extras-punten is altijd vermeld op de kassabon. Ook via de Esso app of online via de website van Esso Extras is het saldo te controleren.

Geldigheid

Esso Extras-punten zijn onbeperkt geldig zolang het spaarprogramma Esso Extras loopt. De enige voorwaarde is dat je de spaarkaart niet langer dan 12 maanden niet gebruikt voor het sparen of inwisselen van punten. Na 12 maanden zonder gebruik vervallen de gespaarde Esso Extras-punten.

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen over het spaarprogramma Esso Extras kan contact worden opgenomen met Esso Extras. Ook wanneer je de kaart bent verloren of wanneer deze is gestolen kan je contact met de helpdesk opnemen: