TOTAL Club: hoe werkt het?

Last update: 24-08-2019

Met het spaarprogramma TOTAL Club spaar je voor gratis benzine, cadeaus, het wassen van je auto en nog diverse andere voordelen. TOTAL Club is een initiatief van de tankstations van TOTAL, welke in heel Nederland te vinden zijn. Je spaart eenvoudig de TOTAL Clubpunten bij elkaar door brandstof te tanken bij een van de TOTAL tankstations of door er aankopen te doen in de shops. Onderstaand volgt alles over het spaarprogramma TOTAL Club inclusief informatie over hoe je een spaarkaart aanvraagt, waarvoor je spaarpunten krijgt, hoe je de spaarpunten inwisselt voor cadeaus en kortingen, wat een TOTAL Clubpunt waard is, hoe lang de Clubpunten geldig zijn en waar je het huidige saldo kunt controleren.

TOTAL Club

TOTAL Club is de naam van het gratis spaarprogramma van TOTAL, één van de grootste tankstation ketens van Nederland. Het sparen van spaarpunten, oftewel TOTAL Clubpunten, gaat automatisch wanneer je aankopen doet bij een van de tankstations of er brandstof tankt. Met de gespaarde punten kan je vervolgens de TOTAL Clubpunten verzilveren en kiezen voor leuke cadeaus, kortingen, geld, enzovoorts. Vooral wanneer je redelijk veel brandstof gebruikt is het sparen van de TOTAL Club een leuke en snelle manier om mooie cadeaus en kortingen te verdienen.

Spaarkaart gratis aanvragen

Een spaarkaart wordt ook wel de TOTAL Clubcard genoemd en deze kan worden opgehaald bij de deelnemende TOTAL tankstations. De aanvraag van een spaarkaart is volkomen gratis. Na eenmalig gebruik van de TOTAL Clubcard kan de spaarkaart gratis worden geregistreerd.

Sparen TOTAL Club

TOTAL Clubpunten kunnen warden gespaard bij alle deelnemende TOTAL tankstations van Nederland. Je kunt TOTAL Clubpunten op verschillende manieren sparen:

  • Brandstof tanken bij een TOTAL tankstation levert 1 TOTAL Clubpunt per liter op
  • Het tanken van TOTAL Excellium levert 2 TOTAL Clubpunten per liter op
  • Aankopen doen bij de TOTAL tankshops levert 1 TOTAL Clubpunt op per bestede euro. Aankopen van onder andere telefoonkaarten, postzegels, tabak en krasloten zijn uitgesloten van het spaarprogramma
  • Per 1 euro die besteed is aan het wassen van de auto levert 1 TOTAL Clubpunt op
  • Het is mogelijk om TOTAL Clubpunten bij te kopen bij de deelnemende TOTAL tankstations. Per spaarpunt kost het twaalf eurocent om ze bij te kopen.

Bonuspunten

Het is mogelijk om bonuspunten te sparen wanneer je frequent brandstof tankt bij TOTAL. Zo krijg je 50% meer punten wanneer je 200 liter of meer brandstof per drie maanden bij TOTAL tankt. Haal je de 400 liter dan worden de punten in die drie maanden zelfs verdubbeld.

Inwisselen TOTAL Clubpunten

Voordat je de TOTAL Clubpunten wilt inwisselen is het noodzakelijk dat de spaarkaart eerst online wordt geregistreerd. Na registratie kan je inloggen op de website van de TOTAL Club en direct een overzicht raadplegen van alle cadeaus en kortingen die je wilt verzilveren. Je vindt alle producten die besteld kunnen worden onder de noemer Webshop. Enkele voorbeelden van producten die je kunt bestellen via de webshop of direct via de TOTAL tankstations zijn:

  • Ruim honderd cadeaus en andere artikelen. Een overzicht is te raadplegen via de website van de TOTAL Club of door een catalogus aan te vragen bij een van de deelnemende TOTAL tankstations
  • Diverse kortingsacties en andere voordelen waaronder korting op de carwash
  • VVV Cadeaubonnen (1.667 TOTAL Clubpunten)
  • Laten uitbetalen waarbij de waarde 0,6 eurocent per TOTAL Clubpunt bedraagt

Gratis pechhulp

Wanneer je de brandstof TOTAL Excellium gebruikt mag je dankzij de TOTAL Clubcard ook gratis gebruik maken van de pechhulpdienst TOTAL Assistance. Hiermee kan je veel geld besparen op pechhulpdiensten. De voorwaarde is dus wel dat je periodiek een bepaalde hoeveelheid TOTAL Excellium afneemt.

Saldo controleren

Het saldo van bijeengespaarde TOTAL Clubpunten is te raadplegen via de webshop van het spaarprogramma. Om het saldo te raadplegen moet uiteraard worden ingelogd via het nummer van de spaarkaart en het wachtwoord. Het saldo is ook op te vragen via de Klantenservice waarvan onderaan dit artikel het telefoonnummer en e-mailadres volgen. Tevens is het saldo weergegeven op de kassabon.

Geldigheid

De spaarpunten van TOTAL Club zijn onbeperkt geldig mits de laatste transactie niet langer dan 12 maanden geleden heeft plaatsgevonden. Geen transacties in 12 maanden tijd betekent dat de spaarpunten vervallen. De TOTAL Clubcard zelf vervalt na 24 maanden zonder transacties.

Verzendkosten bestelde producten

Er worden geen verzendkosten gerekend op bestelde producten uit de TOTAL Club webshop. De verzendkosten zijn namelijk al verrekend met de hoeveelheid TOTAL Clubpunten die je betaalt voor een product.

Contact

Voor contact met TOTAL Club kan er worden gebeld met 0900-0400448 (€ 0,90 per gesprek). Het telefoonnummer is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Via de e-mail kan contact worden gelegd via info@totalclub.nl.

TOTAL Clubactie

Terwijl je zelf spaarpunten voor jezelf spaart, is het ook mogelijk om extra TOTAL Clubpunten te sparen voor je favoriete amateurclub. De automatisch gespaarde punten worden vervolgens à 0,6 eurocent per TOTAL Clubpunt uitgekeerd aan je geselecteerde amateurclub.