Esso Extras sparen

Zo werkt het

Last update: 20-02-2020

Het spaarprogamma van Esso heet Esso Extras. Je spaart eenvoudig punten bij ieder bezoek aan Esso. Spaar bijvoorbeeld 1 punt per gekochte liter brandstof of bij shop- en wasstraat aankopen. Met de gespaarde punten kan je dan weer gratis brandstof, cadeaus of cadeaukaarten kopen. Onderstaand is uitgelegd hoe het sparen van Esso Extras exact in zijn werk gaat, hoeveel punten je krijgt voor bestedingen bij Esso en hoe je het saldo kunt controleren.

Deelnemen aan Esso Extras

Deelname aan Esso Extras is mogelijk wanneer je beschikt over een Esso Extras kaart. De Esso Extras kaart kan zowel fysiek als digitaal zijn:

  • Haal een fysieke kaart op een Esso tankstation: bij alle bemande Esso tankstations kan je gratis een Esso Extras kaart ophalen
  • Digitale kaart: een tweede optie is om digitaal punten te sparen met de Esso app. Zo heb je altijd je punten bij. De Esso Extras app is gratis te downloaden.

 

Deelnemen is pas mogelijk na registratie. De registratie kan via de website van Esso Extras of via de Esso app. Het op een later moment overstappen van je digitale Esso Extras kaart naar de fysieke kaart is mogelijk, hierna zal de digitale kaart vervallen.

Welkomstbonus

Esso hoopt natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen punten gaan sparen. Daarom krijgt iedereen die begint met het sparen van Esso Extras een leuke welkomstkorting van 100 punten. En dat krijg je gratis en voor niets.

Waar sparen?

Esso Extras punten kan je alleen sparen bij deelnemende bemande Esso-tankstations in Nederland. Bij onbemande tankstations kan je geen Esso Extras sparen. Ook shops en restaurants behorend tot een andere winkelketen doen niet mee.

Hoe sparen?

Esso Extras spaar je bij diverse aankopen bij deelnemende Esso stations. Je ontvangt Esso Extras bij:

  • Starten met Esso Extras: 100 punten welkomstbonus
  • 1 liter Esso brandstof tanken: 1 punt
  • 1 liter Synergy Supreme plus brandstof: 2 punten
  • Per 1 euro Carwash: 1 punt
  • Per 1 euro smeermiddelen: 1 punt
  • Per 1 euro uitgegeven in de Esso-shops (exclusief tabak, telefoonkaarten, medicijnen en diensten): 1 punt

Per transactie worden maximaal 100 Esso Extras uitgegeven

Sparen bonuspunten

Ontvang bonuspunten bij:

  • 100% extra bonuspunten spaar je door binnen vier dagen na de laatste tankbeurt 25 liter of meer te tanken
  • 50% extra bonuspunten spaar je door binnen acht dagen na de laatste tankbeurt 25 liter of meer te tanken.

Waarde Esso Extras

Esso Extras-punten zijn ruim één eurocent per stuk waard. De waarde van de verschillende artikelen waartegen je ze kunt inwisselen fluctueert enigszins.

Saldo

Na enige tijd sparen ben je wellicht benieuwd hoeveel punten je al bijeen hebt gespaard. Het saldo van gespaarde Esso Extras-punten is altijd vermeld op de kassabon. Ook online via de website van Esso Extras of via de Esso app is het saldo te controleren.

Overboeken punten

Als je meerdere kaarten hebt binnen het gezin of wanneer je iemand anders spaarpunten cadeau kunt doen is het overboeken van punten een optie. Het overboeken van punten is mogelijk naar andere Esso Extra kaarten via de website, mits de andere kaart ook geregistreerd is.