ING punten

Last update: 31-07-2019

ING is de grootste bank van Nederland met de meeste klanten. Om sparen aan te moedigen geeft ING zogenoemde punten voor gespaard geld. De gratis punten kunnen worden gebruikt voor het uitzoeken van producten uit de ING puntenwinkel. Hier vind je een uitgebreid assortiment met topproducten die je gratis kunt uitkiezen, en indien je te weinig punten hebt, kunt kopen met korting. Kom meer te weten over hoe het ING punten spaarprogramma werkt, wat de artikelen zijn waaruit je kunt kiezen, hoeveel punten je ontvangt voor je spaargeld, de geldigheid, enzovoorts.

ING punten

ING punten is de naam van het spaarprogramma van ING. Spaarders bij ING sparen de punten die ze vervolgens kunnen verzilveren in de ING puntenwinkel. Sommige producten waaruit gekozen kan worden zijn gratis, voor anderen moet worden bijbetaald. Het sparen van ING punten is een handige manier om mooie producten op een betaalbare manier te kunnen kopen. Dankzij de ING punten krijg je dus meer waar voor acties die je onderneemt.

ING punten sparen

Je verkrijgt ING punten door allerlei acties binnen jouw ING rekening, of door simpelweg geld te sparen op een deelnemende spaarrekening. Je ontvangt punten over de rente die je hebt opgebouwd, maar ook bijvoorbeeld als je mobiel bankiert of betaalverzoekjes uitvoert. Iedere maand wordt berekend hoeveel rente je hebt opgebouwd. Het sparen van de punten gaat snel, want je ontvangt voor iedere opgebouwde euro rente namelijk 100 punten. Anders gezegd, voor iedere eurocent rente  die je opbouwt ontvang je één ING punt. Voor elke andere actie wordt een eigen, vooraf bepaalde hoeveelheid punten bijberekend. De ING punten worden automatisch bijgeschreven bij het saldo. De acties waarmee je maandelijks punten kunt verdienen zijn: Betalen met je ING-pas, automatische incasso, er komt min. € 700 bij op je rekening, Je hebt een jongeren- of studentenrekening, Betaalverzoek sturen, Betalen via mobiel betalen, gebruik maken van Creditcard en gebruik maken van Platinum card.

ING winkel

De ING puntenwinkel is natuurlijk waar het om draait. Hier kan je de producten uitkiezen of kopen met de gespaarde ING Punten. Het assortiment wordt regelmatig vernieuwd dus er zijn altijd wel weer nieuwe topaanbiedingen waarvan geprofiteerd kan worden. De ING puntenwinkel heeft een breed assortiment. Zoeken is mogelijk op trefwoord, productcategorie of op aantal punten. De productcategorieën uit de ING puntenwinkel zijn voordeelbonnen, dagjes uit, koffers, huishoudelijke apparatuur, elektronica, kleding, eten en drinken, activiteiten, cadeaus, vakanties, multimedia, woonartikelen, horloges en sieraden, verzorgingsproducten en kinderartikelen.

Artikelen kopen en betalen

Producten uit de ING puntenwinkel kunnen worden uitgekozen in de online puntenwinkel via Mijn ING, het is sinds kort niet meer mogelijk om dit telefonisch te doen. Wanneer je een product wilt kopen wordt het aantal punten automatisch afgeschreven van je saldo. Als je moet bijbetalen voor een artikel wordt het bedrag in euro’s afgeschreven van je ING rekening.

Kosten

Het sparen van ING punten is geheel gratis en vormt een extra service van ING naar de klant. Het is uiteraard wel mogelijk dat er bij moet worden betaald bij producten uit de puntenwinkel. Overigens zijn de verzendkosten hierbij al wel inbegrepen.

Saldo controleren

Wil je weten hoeveel ING punten je hebt gespaard? Het is 24 uur per dag mogelijk om het actuele saldo te controleren via Mijn ING.

Waarde punten

De ING punten hebben geen vaste waarde. Ieder product dat wordt aangeboden in de ING puntenwinkel heeft een eigen waarde en het is aan de koper om te beoordelen hoe hij of zij het best de punten kan verzilveren.

Deelnemende spaarrekeningen

Je spaart ING punten via alle soorten particuliere spaarrekeningen, mits deze een variabele  hebben. Het maakt hierbij niet uit of een gebruiker meerdere spaarrekeningen heeft. Spaarrekeningen die toebehoren aan een Kinderrekening zijn uitgesloten.

Geldigheid ING punten

Gespaarde punten van ING blijven onbeperkt geldig. Alleen wanneer de betaalrekening van ING wordt opgezegd vervallen de gespaarde punten. Het opzeggen van een spaarrekening betekent niet het vervallen van de ING punten zolang je de bijbehorende betaalrekening wel aanhoudt.