Home » ING Rentepunten

ING Rentepunten

Last update: 16-07-2018

ING is de grootste bank van Nederland met de meeste klanten. Om sparen aan te moedigen geeft ING zogenoemde Rentepunten voor gespaard geld. De gratis Rentepunten kunnen worden gebruikt voor het uitzoeken van producten uit de ING Rentepuntenwinkel. Hier vind je een uitgebreid assortiment met topproducten die je gratis kunt uitkiezen, en indien je te weinig Rentepunten hebt, kunt kopen met korting. Kom meer te weten over hoe het ING Rentepunten spaarprogramma werkt, wat de artikelen zijn waaruit je kunt kiezen, hoeveel Rentepunten je ontvangt voor je spaargeld, de geldigheid, enzovoorts.

ING Rentepunten

ING Rentepunten, of simpelweg ING Punten, is de naam van het spaarprogramma van ING. Spaarders bij ING sparen de punten die ze vervolgens kunnen verzilveren in de ING Rentepuntenwinkel. Sommige producten waaruit gekozen kan worden zijn gratis, voor anderen moet worden bijbetaald. Het sparen van ING Rentepunten is een handige manier om mooie producten op een betaalbare manier te kunnen kopen. Dankzij de Rentepunten krijg je dus meer waar voor je rente.

Rentepunten sparen

Je verkrijgt ING Rentepunten door allerlei acties binnen jouw ING rekening, of door simpelweg geld te sparen op een deelnemende spaarrekening. Je ontvangt Rentepunten over de rente die je hebt opgebouwd, maar ook bijvoorbeeld als je mobiel bankiert of betaalverzoekjes uitvoert. Iedere maand wordt berekend hoeveel rente je hebt opgebouwd. Het sparen van de punten gaat snel, want je ontvangt voor iedere opgebouwde euro rente namelijk 100 Rentepunten. Anders gezegd, voor iedere eurocent rente  die je opbouwt ontvang je één ING Rentepunt. Voor elke andere actie wordt een eigen, vooraf bepaalde hoeveelheid punten bijberekend. De Rentepunten worden automatisch bijgeschreven bij het saldo.

ING Rentepuntenwinkel

De ING Rentepuntenwinkel is natuurlijk waar het om draait. Hier kan je de producten uitkiezen of kopen met de gespaarde ING Punten. Het assortiment wordt regelmatig vernieuwd dus er zijn altijd wel weer nieuwe topaanbiedingen waarvan geprofiteerd kan worden. De ING Rentepuntenwinkel heeft een breed assortiment. Zoeken is mogelijk op trefwoord, productcategorie of op aantal Rentepunten. De productcategorieën uit de ING Rentepuntenwinkel zijn voordeelbonnen, dagjes uit, koffers, huishoudelijke apparatuur, elektronica, kleding, eten en drinken, activiteiten, cadeaus, vakanties, multimedia, woonartikelen, horloges en sieraden, verzorgingsproducten en kinderartikelen.

Artikelen kopen en betalen

Producten uit de ING Rentepuntenwinkel kunnen worden uitgekozen in de online Rentepuntenwinkel via Mijn ING of via de Klantenservice van ING welke bereikbaar is via het telefoonnummer 020-2288888. Wanneer je een product wilt kopen wordt het aantal Rentepunten automatisch afgeschreven van je saldo. Als je moet bijbetalen voor een artikel wordt het bedrag in euro’s afgeschreven van je ING rekening.

Kosten

Het sparen van ING Rentepunten is geheel gratis en vormt een extra service van ING naar de klant. Het is uiteraard wel mogelijk dat er bij moet worden betaald bij producten uit de Rentepuntenwinkel. Overigens zijn de verzendkosten hierbij al wel inbegrepen.

Saldo controleren

Wil je weten hoeveel ING Rentepunten je hebt gespaard? Het is 24 uur per dag mogelijk om het actuele saldo te controleren via Mijn ING. Telefonisch is het saldo opvraagbaar via het telefoonnummer 020-2288888.

Waarde Rentepunten

De ING Rentepunten hebben geen vaste waarde. Ieder product dat wordt aangeboden in de ING Rentepuntenwinkel heeft een eigen waarde en het is aan de koper om te beoordelen hoe hij of zij het best de Rentepunten kan verzilveren.

Deelnemende spaarrekeningen

Je spaart ING Rentepunten via alle soorten particuliere spaarrekeningen, mits deze een variabele rente hebben. Het maakt hierbij niet uit of een gebruiker meerdere spaarrekeningen heeft. Spaarrekeningen die toebehoren aan een Kinderrekening zijn uitgesloten.

Geldigheid Rentepunten

Gespaarde Rentepunten van ING blijven onbeperkt geldig. Alleen wanneer de betaalrekening van ING wordt opgezegd vervallen de gespaarde punten. Het opzeggen van een spaarrekening betekent niet het vervallen van de Rentepunten zolang je de bijbehorende betaalrekening wel aanhoudt.