Eurosparen: hoe werkt het?

Last update: 24-08-2019

Dankzij Eurosparen verdien je op een eenvoudige manier korting op uitjes, dagjes weg en tal van producten terwijl je gewoon de boodschappen doet. Met Eurosparen spaar je zogenoemde Eurosparen-euro’s door levensmiddelen te kopen van deelnemende merken. De merken en producten waarmee je punten kunt sparen zijn zeer gangbaar waardoor sparen geen moeite kost. Je spaart dus op een snelle en natuurlijke wijze snel een flink saldo bij elkaar. De gespaarde Eurosparen-euro’s kan je vervolgens verzilveren voor kortingen op uitjes en producten via de Eurosparen Spaarshop. Kom meer te weten over hoe het spaarprogramma van Eurosparen werkt, via welke producten en merken je punten spaart, welke aanbiedingen je kunt scoren met de gespaarde punten, hoe je de punten kunt verzilveren en hoe je het saldo kunt controleren. 

Eurosparen

Eurosparen is een initiatief van FrieslandCampina. Door het sparen van Eurosparen-euro’s krijg je grote kortingen (tot wel 70%) op ongeveer 400 artikelen en acties. Eurosparen werkt volgens een eenvoudig concept:

  • Koop producten met een Eurosparen logo
  • Voer de code in op je account en spaar de punten
  • Verzilver de Eurosparen-euro’s en krijg korting op producten en uitjes

Merken

Deelnemende merken herken je duidelijk aan het bekende logo van Eurosparen. In totaal doen er bijna vijftien merken mee aan Eurosparen. Deze merken hebben gezamenlijk honderden levensmiddelen die te koop zijn bij supermarkten, tankstations en andere winkels. De deelnemende merken waarmee je Eurosparen-euro’s kunt sparen zijn Campina, Campina Boerenland, Optimel, Friesche Vlag, Milner, Mona, Yoki, Chocomel en Vifit.

Sparen Eurosparen-euro’s

Alles draait om de Eurosparen-euro’s die je bij elkaar spaart door de aankoop van deelnemende producten en merken. Op iedere verpakking is een unieke code geplaatst die een bepaalde waarde vertegenwoordigt. Iedere code bestaat uit 11 karakters en is minstens 2,5 Eurosparen-euro waard. Door in te loggen op je account van Eurosparen kan je de code invoeren en wordt de waarde aan je saldo toegevoegd.

Inwisselen Eurosparen-euro’s

Het verzilveren van de gespaarde Eurosparen-euro’s doe je in de Spaarshop. Hiervoor zal je jezelf eerst online moeten registreren. Je krijgt direct een overzicht van tientallen beschikbare acties en kortingen. Het is mogelijk om gericht te zoeken door bijvoorbeeld een zoekterm in te voeren, een categorie te selecteren of door een merk te kiezen. Ook is het mogelijk om een selectie te maken aan de hand van het aantal Eurosparen-euro’s dat je wilt uitgeven. Tenslotte kan je ook nog aangeven hoeveel je maximaal wilt bijbetalen. Bijbetalen is mogelijk via onder andere iDeal. Eurosparen-euro’s inwisselen tegen geld is niet mogelijk.

Soorten aanbiedingen

De aanbiedingen en kortingen zijn verdeeld over de categorieën mode, dagjes weg, keukenspullen, schoonheidsproducten en wellness, elektronica, verzorgingsproducten, muziek, films en dvd’s, boeken, sportartikelen, kinder- en babyspullen, overnachtingen, uitjes, theater en musical en tenslotte kortingsvouchers.

Gratis deelname

Meedoen aan Eurosparen is geheel gratis. Op de website van het spaarprogramma maak je eenvoudig een gratis account aan en kan het sparen beginnen. Voor diverse artikelen kan het nodig zijn om bij te betalen.

App downloaden

Eurosparen heeft ook een eigen app die gratis kan worden gedownload. Met de app is het mogelijk om eenvoudig deel te nemen aan cashback acties, het saldo te checken en nieuwe codes in te voeren. Verder ontvangen gebruikers van de app exclusieve aanbiedingen en cadeaus.

Saldo controleren

Om te weten te komen hoeveel Eurosparen-euro’s je reeds bijeen hebt gespaard kan je het saldo controleren via je Eurosparen account of via de Eurosparen app.

Contact

Voor vragen en opmerkingen kan contact worden opgenomen met de klantenservice van Eurosparen via het vragenformulier.