Fashioncheque: zo werkt het

Last update: 20-06-2019

De Fashioncheque is een van de grootste giftcards van Nederland qua verkoopaantallen en mogelijkheden om weer in te leveren. Met de Fashioncheque geef of krijg je mode, het is dus het perfecte cadeau voor modebewuste mensen. Duizenden modewinkels door het hele land accepteren de Fashioncheque, waardoor je altijd zult slagen. Kom te weten waar de Fashioncheque te koop is waar je deze weer kunt besteden. Verder volgt informatie over de saldochecker en deelnemende grote winkelketens.

Waar te koop?

Voor het kopen van een Fashioncheque hoef je niet ver te reizen. Tot de verkooppunten behoren bijvoorbeeld een groot deel van de acceptanten van de cadeaubon. Maar ook landelijke ketens als Jumbo, Primera, Shell, AKO, verschillende VVV kantoren, The Read Shop en Cigo verkopen de Fashioncheque. En de Fashioncheque is natuurlijk ook online te koop via de website van de Cadeaubon.

Kosten Fashioncheque

Het is mogelijk om Fashioncheques te kopen voor een bedrag dat tussen de € 5 en € 150 ligt. Online of via de PostNL Postkantoren en Primera is het mogelijk om zelf een bedrag te kiezen tussen deze twee uiterste bedragen. De Fashioncheque is ook in diverse luxere varianten verkrijgbaar, bijvoorbeeld met speciale wensverpakkingen of wenskaarten, als bloemenpakket, enzovoorts. Wanneer je een Fashioncheque wilt kopen bij een van de deelnemende modewinkels kan er worden gekozen uit vaste bedragen van € 20, € 50 of € 100.

Waar te besteden?

Wat de Fashioncheque zo succesvol maakt is dat deze bij een enorm aantal modewinkels kan worden besteed. In elk dorp vind je wel één of meerdere acceptanten van de Fashioncheque. Het gaat hierbij om een goede mix tussen kleinschalige lokale winkeltjes en grote bekende winkelketens. Het is mogelijk om via de shopfinder op de website van Fashioncheque te zoeken naar acceptanten in de plaats die je invult.

Grote winkelketens die deelnemen

De Fashioncheque is zoals gezegd bij verschillende kleine lokale winkeltjes en boetiekjes in te leveren. Maar voor veel mensen zijn het juist de grote en internationale modeketens die de aandacht trekken. Bij een groeiend aantal grote winkelketens kan de Fashioncheque dan ook zonder problemen worden ingeleverd. Enkele voorbeelden van bekende deelnemende modeketens zijn America Today, Bristol, C&A, De Bijenkorf, Esprit, Gsus Industries, G-Star, H&M, HEMA, Hunkemöller, Lucardi, Men_at_Work, Shoeby Fashion, Vero Moda en WE Fashion.

Online uitgeven

In deze digitale tijden is het niet meer noodzakelijk om een winkel te bezoeken als je nieuwe kleding wilt kopen. Een flink deel van alle shoppers bestelt zijn of haar kleding tegenwoordig online. Ook Fashioncheque biedt de mogelijkheid om deze online te besteden. De Fashioncheque is een geaccepteerd betaalmiddel bij vele tientallen webshops. Enkele bekende acceptanten zijn Omoda, Wehkamp en Zalando.

Niet alleen mode

Natuurlijk zijn de mogelijkheden om mode, kleding en schoenen te kopen met een Fashioncheque het meest uitgebreid. Maar je kunt ook prima andersoortige producten kopen met de giftcard. Behalve damesmode, herenmode, schoenen en baby- en kindermode is de Fashioncheque ook te gebruiken voor bijvoorbeeld sieraden, sportartikelen, badmode en lingerie. Ook woonartikelen kunnen worden gekocht met de Fashioncheque, kijk bijvoorbeeld maar naar de HEMA en de Bijenkorf die de cadeaubon ook accepteren.

Saldochecker en geldigheid

Via de website of app van Fashioncheque is het mogelijk om op ieder moment van de dag je saldo te checken aan de hand van unieke code op de kaart. Een Fashioncheque is overigens 1 jaar geldig na activatie. Kaarten gekocht in de winkels zijn al direct geactiveerd. Het is geen probleem om de waarde van een Fashioncheque in meerdere malen op te maken. Ook bijbetalen is mogelijk wanneer de waarde van de cadeaubon niet toereikend is.

Reactie plaatsen

Reacties

Nancy Rijvers
een jaar geleden

Ik kan mijn fashioncheque niet online inleveren bij Bristol