Frequent Flyer

Uitleg over het spaarprogramma

Last update: 24-03-2020

Mensen die vaak vliegen hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan een van de Frequent Flyer programma’s. De term Frequent Flyer betekent natuurlijk ook regelmatige vlieger. Met de Frequent Flyer programma’s proberen vliegtuigmaatschappijen om klanten aan zich te binden. Er kleven diverse voordelen aan het Frequent Flyer zoals bijvoorbeeld kortingen, kortere wachttijden of de mogelijkheid om meer bagage mee te nemen. Kom meer te weten over de Frequent Flyer spaarprogramma’s zoals hoe je Frequent Flyer kunt worden, de voordelen die je krijgt, welke spaarprogramma’s gekozen kunnen worden, enzovoorts.

Frequent Flyer

Vaak vliegende mensen zijn natuurlijk graag geziene klanten bij de luchtvaartmaatschappijen aangezien deze klanten een flink aantal vliegtuigstoelen boekt per jaar. Omdat de meeste Frequent Flyers zakelijke reizigers zijn boeken ze vaak de duurdere businessclass. Het binden van deze klanten is voor luchtvaartmaatschappijen dus letterlijk goud waard. Een van de opties voor klantenbinding zijn de Frequent Flyer spaarprogramma’s. Hiermee profiteren de Frequent Flyers van verschillende voordelen die de luchtvaartmaatschappijen ze bieden. Er is overigens niet één Frequent Flyer programma.

Voordelen Frequent Flyer

Als Frequent Flyer profiteer je van diverse voordelen die de luchtvaartmaatschappijen je bieden. Enkele voorbeelden kunnen zijn:

  • Gespaarde Frequent Flyer Miles kunnen worden gebruikt voor gratis vliegtickets en andere bestedingen
  • Voorrang bij de toewijzing van de stand-by plaatsen
  • Toegang tot businessclass-lounges op luchthavens
  • Het mogen meenemen van meer bagage zonder bijbetaling
  • Kortere wachttijden bij de bagagecontrole
  • Meer keuze bij de toewijzing van de gewenste zitplaats
  • Enzovoorts

Frequent Flyer worden

Veel mensen denken dat je niet zomaar Frequent Flyer kunt worden, maar niets is minder waar. Je kunt je gewoon aanmelden bij een van de spaarprogramma’s en direct beginnen met sparen.

Sparen Miles

Sparen doe je natuurlijk door te vliegen met een van de deelnemende luchtvaartmaatschappijen. Vooral tijdens intercontinentale vluchten gaat het sparen van punten natuurlijk snel. Europese vluchten worden vaak gemaakt met prijsvechters en deze maatschappijen maken in de meeste gevallen geen onderdeel uit van de Frequent Flyer programma’s. Het aantal Frequent Flyer Miles dat je spaart is afhankelijk van het spaarprogramma waaraan je deelneemt, de klasse waarin je vliegt, je elite-status en natuurlijk met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt.

Besteden Frequent Flyer Miles

Gespaarde Frequent Flyer Miles zijn geld waard. Je kunt de punten bijvoorbeeld gebruiken voor het boeken van gratis vliegtickets. Gespaarde punten kunnen ook worden gebruikt voor extra beenruimte, een heerlijke maaltijd, hotelovernachtingen, autohuur, enzovoorts. En als je liever anderen wilt laten meedelen kan je de Frequent Flyer Miles ook doneren aan een goed doel.

Weinig vliegen

Ook als je maar weinig met het vliegtuig reist is het sparen van Frequent Flyer Miles gewoon slim om te doen. Ook met weinig spaarpunten kan je al profiteren van diverse voordeeltjes.

Deelnemende luchtvaartmaatschappijen

Er zijn tientallen deelnemende luchtvaartmaatschappijen verdeeld over in totaal vijf Frequent Flyer spaarprogramma’s. Bekende luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, British Airways, Qatar Airways, Lufthansa, Alitalia, Turkish Airlines, US Airways, enzovoorts zijn aangesloten bij de Frequent Flyer spaarprogramma’s. KLM zit bij Skyteam Frequent Flyers, dus Nederlanders sparen meestal bij deze club Frequent Flyer Miles. Andere Frequent Flyer spaarprogramma’s die door veel Nederlanders worden gebruikt zijn OneWorld en Star Alliance.

Boeken via vergelijkingssites

Frequent Flyer Miles zijn niet alleen te sparen via de websites van de deelnemende luchtvaartmaatschappijen. Ook wanneer je boekt via vergelijkingssites zoals bijvoorbeeld Cheaptickets spaar je Frequent Flyer spaarpunten.