Glamour Day 2020

20% korting bij duizenden winkels en webshops

Last update: 25-09-2020

Een van de leukste uitverkoopdagen van het jaar is de National Glamour Day. Deze uitverkoop is een initiatief van Glamour, het grootste modetijdschrift van Nederland. Meer dan 2.500 winkels en webshops nemen deel aan Glamour Day en geven standaard 20% korting op het assortiment. De Glamour Day Sale vindt twee keer per jaar plaats, eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar. Kom te weten op welke datum de Glamour Day Sale plaatsvindt in 2020, welke winkels en webshops er deelnemen en natuurlijk hoe het werkt.

Hoe werkt het?

Tijdens de National Glamour Day heb je recht op 20% korting bij duizenden winkels en webshops in Nederland en België. Je kunt de 20% korting verzilveren op de volgende manieren:

 • Bezoek je een deelnemende modewinkel? Neem dan het Glamour tijdschrift van de maand mee naar de winkel en krijg 20% korting op vertoon van het tijdschrift. Je kunt het tijdschrift geheel meenemen, het is niet nodig om bepaalde delen uit te scheuren
 • Bezoek je een deelnemende webwinkel? Iedere webwinkel hanteert eigen kortingscodes welke goed zijn voor 20% korting tijdens Glamour Day. De kortingscodes kunnen worden ingevuld tijdens het afrekenproces.
 • Sommige winkels en webshops geven zelfs nog hogere kortingen!

Datum Glamour Day 2020

Glamour Day vindt twee keer per jaar plaats, in het voor- en najaar. In 2020 vindt Glamour Day plaats op de volgende datums:

 • Zaterdag 4 april 2020 
 • Zaterdag 26 september 2020 (datum is bevestigd!)
 • De uitverkoop duurt de hele dag. Dit betekent dat Glamour Day online begint om 00.00 uur en doorgaat tot 23.59 uur. Voor de normale ‘stenen’ winkels geldt dat de openingstijden moeten worden aangehouden.

Wat is er met korting te koop?

Tijdens Glamour Day krijg je 20% korting op het assortiment van de deelnemende winkels. Shop dus naar hartenlust voordelige jeans, shirts, blouses, jassen, jurkjes, schoenen, enzovoorts. Omdat er twee keer per jaar Glamour Day wordt georganiseerd heb je qua mode de ene keer meer kans op het kopen van voorjaars- en zomermode en de tweede editie juist herfst- en wintermode. Maar de korting geldt bijvoorbeeld ook bij deelnemende juweliers of parfumeries, waardoor ook dergelijke aankopen mogelijk zijn. Ook nemen bekende warenhuizen zoals De Bijenkorf deel aan de actie waardoor je ook voordelige cosmetica kunt kopen om maar een voorbeeld te noemen.

Glamour Day steeds groter

Shoppen is natuurlijk extra leuk wanneer je kunt profiteren van scherpe kortingen. We kennen uitverkoopperiodes zoals de zomersale en de wintersale. De laatste jaren zijn er nieuwe uitverkoopperiodes bijgekomen, denk maar aan Black Friday of de Blue Monday Sale. Een andere relatief nieuwe sale is Glamour Day dat twee keer per jaar wordt georganiseerd. Glamour Day is verbonden aan het grootste modeblad van Nederland. Ieder jaar doen er meer en meer modewinkels en webwinkels mee aan Glamour Day. Inmiddels nemen er al meer dan 2.500 winkels in Nederland en België én een groot aantal webshops deel.

Deelnemende winkels

Het aantal winkels waar je voordelig kunt shoppen tijdens de National Glamour Day groeit sterk. Bekende winkels zijn Bol.com, CoolCat, De Bijenkorf, Douglas, Eye Wish Opticiens, G-Star, Guess, Hudson’s Bay, Hunkemöller, Ici Paris XL, Kruidvat, Mango, pandora, River Island, Topshop, Vero Moda, Wehkamp, Zalando, enzovoorts.

Hoeveel bespaar je?

Tijdens Glamour Day krijg je 20% korting. Dat betekent dat hoe meer je uitgeeft, hoe hoger de korting wordt:

Normale bedrag 20% korting Je betaalt dus
€ 5 € 1 € 4
€ 10 € 2 € 8
€ 15 € 3 € 12
€ 25 € 5 € 20
€ 50 € 10 € 40
€ 100 € 20 € 80
€ 150 € 30 € 120
€ 250 € 50 € 200
€ 500 € 100 € 400

Pluspunten en tips

National Glamour Day is dus een niet te missen sale die twee keer per jaar plaatsvindt:

 • Het concept is helder en eenvoudig met standaard 20% korting
 • Het aantal deelnemende winkels en webshops is enorm en groeit iedere editie weer
 • Doordat de sale twee keer per jaar plaatsvindt (voorjaar en najaar) heb je de kans om alle soorten collecties mee te pakken (lente- en zomercollecties en de herfst- en wintercollecties)
 • Glamour Day is niet alleen mode, je shopt ook voordelig bij juweliers, warenhuizen, cosmetica, parfumeries, enzovoorts
 • Shoppen is één, maar je aankopen van de daken schreeuwen is natuurlijk minstens zo leuk. Deel je aankopen via de hashtag #nationalglamourday
 • Vanwege de bekendheid van Glamour Day maken deelnemende winkels en webshops er een echte happening van; het is echt een leuk dagje uit!
 • Misschien heb je op Glamour Day zelf maar beperkt tijd om te shoppen. Om toch te kunnen profiteren van de sale is het slim om vooraf al je winkelmandje bij een van de deelnemende webshops te vullen en op Glamour Day zelf af te rekenen.

Ontvang een melding

Wil je exact weten wanneer de volgende editie van de National Glamour Day wordt georganiseerd? Via onderstaande button kan je je opgeven voor het ontvangen van een melding zodra de datum van de volgende Glamour Day bekend is. Zodoende mis je de sale nooit!