Home » Hudson’s Bay Utrecht

Hudson’s Bay Utrecht

Last update: 20-10-2018

Utrecht is een winkelstad met een landelijke uitstraling waar de beste en grootste winkelketens horen te zitten. Het was dan ook een flinke klap toen het megagrote pand van V&D, midden op een prominente plek in winkelcentrum Hoog Catharijne, leeg kwam te staan. Inmiddels is bekend geworden dat er een nieuwe winkelketen dit pand gaat uitbaten, namelijk Hudson’s Bay. Het Utrechtse filiaal van Hudson’s Bay zal niet het hele pand innemen, maar gaan delen met Primark Utrecht. Dat betekent dat er dus twee van de meest populaire winkelketens samen het Utrechtse winkelgebied nieuw aanzien zullen geven. Onderstaand is meer informatie vermeld over Hudson’s Bay Utrecht waaronder de openingsdatum en openingstijden, datum van de sale, locatie en adres, bereikbaarheid, vacatures en werken bij Hudson’s Bay Utrecht.

Hudson’s Bay Utrecht - algemene informatie

Het voormalige pand van V&D Utrecht mag met recht een kolos worden genoemd. Het winkelpand, gelegen in winkelcentrum Hoog Catharijne, heeft namelijk maar liefst 34.000 vierkante meter aan vloeroppervlakte. Dat is dus hetzelfde als zeven voetbalvelden! Het was dan ook best wel een lastige klus om een nieuwe huurder van het pand te vinden. Uiteindelijk zijn het Hudson’s Bay dat samen met Primark de winkel gaat bewonen. Hudson’s Bay is een Canadees warenhuis met wereldwijde uitstraling, dit komt het Utrechtse winkelgebied ten goede. Voordat Hudson’s Bay Utrecht open zal gaan volgt er nog een ingrijpende verbouwing. Overigens heeft Hudson’s Bay zich vol overgave op de Nederlandse markt gestort want er volgen in totaal nog 20 filialen in diverse steden in ons land. En natuurlijk komt er een Hudson’s Bay webwinkel die geschikt is voor de Nederlandse klant.

Toekomstig adres

Doordat het gebouw wordt gesplitst om ruimte te bieden aan zowel Hudson’s Bay en Primark, is het nog niet helemaal duidelijk welke keten welk adres krijgt. Het adres van de periode dat V&D de winkel uitbaatte was als volgt:

  • Adres: Rijnkade 5, 3511 LC Utrecht

Openingsdatum

De openingsdatum van Hudson's Bay Utrecht is nog niet bekend. Deze is waarschijnlijk pas in 2019 na een ingrijpende verbouwing van het pand.

Openingstijden

Omdat de openingsdatum van Hudson’s Bay Utrecht nog wel even op zich laat wachten is het nog niet bekend wat de openingstijden gaan worden. Wellicht worden de normale openingstijden van winkelcentrum Hoog Catharijne gevolgd, deze zijn als volgt:

  • Maandag: nog niet bekend
  • Dinsdag: nog niet bekend
  • Woensdag: nog niet bekend
  • Donderdag: nog niet bekend
  • Vrijdag: nog niet bekend
  • Zaterdag: nog niet bekend
  • Zondag: nog niet bekend

Werken bij Hudson’s Bay

Voor de werkgelegenheid in de Domstad is de komst van Hudson’s Bay Utrecht natuurlijk een positief bericht. De winkelketen hecht veel waarde aan klanttevredenheid en service, dus er zullen straks enorm veel werknemers nodig zijn om alles in goede banen te leiden. Mogelijk ligt hier dus een kans voor personen die graag bij een aansprekend bedrijf als Hudson’s Bay willen werken. Houd hiervoor wel goed de vacatures in de gaten om niet achter het net te vissen. Bekijk de actuele vacatures bij Hudson’s Bay en solliciteer direct online.

Bereikbaarheid

Hudson’s Bay Utrecht is straks gevestigd in winkelcentrum Hoog Catharijne. Dit winkelcentrum ligt in het verlengde van treinstation Utrecht Centraal, waardoor een bezoek met de trein verreweg de eenvoudigste optie is. Met de auto is de winkel natuurlijk ook gewoon te bezoeken, maar de parkeerkosten in het centrum van Utrecht zijn hoog en de wegen zijn druk.

Outlet en uitverkoop

Iedereen die ooit heeft geshopt tijdens de uitverkoop (zomersale, wintersale, enzovoorts) weet dat je dan veel geld kunt besparen. Gelukkig is er ook bij Hudson’s Bay Utrecht straks regelmatig uitverkoop. Bekijk het overzicht met uitverkoopperiodes. En natuurlijk willlen we ook nog wijzen op Saks OFF 5th, het outletbedrijf van Hudson’s Bay. Hier betaal je het hele jaar door slechts een fractie van de prijs.