IKEA acties 2020

Wanneer begint de uitverkoop?

Last update: 31-01-2020

Het Zweedse woonwarenhuis IKEA is een van de leukste winkelketens van ons land. Je kunt er een gehele inboedel bijeen kopen voor zachte prijzen. Meerdere keren per jaar organiseert IKEA leuke acties waaronder zelfs een echte sale. Bespaar zodoende extra veel geld op je IKEA aankopen. We hebben uitgezocht wanneer er in 2020 weer IKEA acties plaatsvinden die de moeite waard zijn.

Sale

De IKEA Sale is bij velen bekend als Plundra. Het komt hoe dan ook op hetzelfde neer, namelijk grote kortingen op producten producten uit de categorieën Bad & Douche, Keuken, Koken & Eten, Slapen, Werkplek en Wonen. Ieder filiaal heeft eigen speciale aanbiedingen en dat hangt af van welke oude collecties er uitverkocht moeten worden om ruimte te maken voor nieuwe collecties. Twee keer per jaar is er sale. De Sale (of Plundra) start waarschijnlijk weer begin januari 2020 en eind december 2020.

Laatste Kans

Zodra de sale op het eind loopt gaat deze over in Laatste Kans. Deze actie heeft voor IKEA echt het doel om ruimte voor het nieuwe assortiment te maken en dat gaat gepaard met extra hoge kortingen op heel veel producten. De kans op voordelige banken, tafels, bedden, meubilair, huishoudelijke producten, decoratie en nog veel meer. De aanbiedingen gelden zolang de voorraad strekt want uitverkocht is uitverkocht. Laatste Kans is er weer vermoedelijk in februari 2020 en vanaf eind augustus 2020.

15 of 20% korting op…

De meest voorkomende IKEA actie is die waarbij je een bepaald kortingspercentage (vaak 15 of 20%) krijgt op een bepaalde productgroep. Denk aan kortingen op LED-lichtbronnen, vloerkleden, fauteuils, zitbanken, keukens, planten, kastinrichting, dekbedden, matrasbeschermers, kussens, enzovoorts.  Deze actie vindt gedurende bijna het jaar door plaats en dit zal ook in 2020 weer het geval zijn. Het is onmogelijk om aan te geven welke productgroepen in 2020 aan de beurt zijn.

Adventskalender

Met de IKEA adventskalender wordt het aftellen tot kerstavond nóg leuker. De adventskalenders kosten € 10,95 voor IKEA Family leden en € 12,95 voor niet leden. De doos is gevuld met heerlijke chocoladebonbons en twee actiekaarten met een waarde tussen de 5 en 440 euro. In het slechtste geval is de Adventskalender dus bijna helemaal gratis en in het beste geval win je er vele honderden euro’s aan IKEA-korting mee. De Adventskalender is vermoedelijk vanaf begin oktober 2020 te koop.

Kerstboom voor 1 euro

Niks geeft meer sfeer dan een kerstboom in huis. Bij IKEA koop je al een kerstboom voor maar 1 euro. Nou ja, dat klopt niet helemaal. Je koopt de boom namelijk voor € 20 en ontvangt daarbij een IKEA actiepas van € 19 die je weer in de winkel kunt besteden. Netto betaal je dus maar € 1. De Kerstboomactie gaat begin december 2020 weer van start.

Overige acties

Bovenstaande acties lijken zekerheidjes in 2020, maar ongetwijfeld zal IKEA nog met nieuwe leuke acties op de proppen komen. IKEA is overigens geen winkelketen die een Black Friday Sale of Cyber Monday Sale organiseert, dus reken dan niet op kortingen.

Voordelig ontbijt

Een bezoek aan IKEA wordt extra gezellig wanneer je er een ontbijtje nuttigt. Het IKEA ontbijt is een van de best bekende ontbijtformules van winkelketens. En voor de prijs (€ 1,-) hoef je het niet te laten.

Blijf op de hoogte

Meld je aan via onderstaande link en blijf op de hoogte van alle nieuwe IKEA acties: