Wanneer gaan jurkjes in de uitverkoop?

Last update: 10-9-2019

Wat is er nou fijner dan tijdens een zinderende zomerdag te flaneren in een heerlijk luchtig jurkje? Het jurkje is, misschien op de bikini na, wel het ultieme zomerkledingstuk. Bijna iedere vrouw heeft dan ook wel legio jurkjes in haar kast hangen, klaar om gedragen te worden. Zie je soms dat ene perfecte jurkje hangen maar is de prijs aan de hoge kant? Waarom niet wachten op de sale en je jurkje in de uitverkoop kopen. Maar wanneer begint de sale van jurkjes? Onderstaand vind je een antwoord op deze vraag.

Sale jurkjes

Jurkjes heb je in alle maten, soorten, kleuren, uitvoeringen en ook prijzen. Natuurlijk worden er soms jurkjes verkocht voor maar enkele euro’s, denk maar eens aan bijvoorbeeld Primark. Maar niet altijd heb je een nieuw jurkje voor een habbekrats en dat kan behoorlijk pijn doen in de portemonnee. Maar de uitkomst is dichtbij, koop je jurkjes tijdens de uitverkoop (ook wel bekend als sale). Dat scheelt al snel tientallen procenten en dus vele euro’s.

Wanneer uitverkoop jurkjes?

Nederland en België kennen meerdere uitverkoopperiodes per jaar. Maar als je voordelig jurkjes wilt scoren is er één uitverkoopperiode die er met kop en schouders bovenuit steekt: de zomersale. De zomersale is de jaarlijkse uitverkoop van zomermode en zomerkleding en vindt zoals de naam al aangeeft ook plaats in de zomer. Bijna alle modewinkel starten de zomersale in 2020 gedurende de maand juni en de zomersale duurt vervolgens tot ver in de maand juli.

Sale jurkjes per winkelketen

De zomersale die plaatsvindt in de maanden juni en juli is natuurlijk interessant om te weten, maar eigenlijk nog wat te vaag. Op welke datum moet je bij je favoriete winkel zijn om direct de beste deals te kunnen afronden? Aan de zijkant van deze pagina vind je een overzicht van bekende modewinkels waaronder toppers als Zara en H&M. Selecteer je favoriete winkel en kom direct te weten wanneer daar de zomersale begint.

Ook online

De winkelstraten met uitpuilende etalages blijven natuurlijk het allerleukst tijdens de sale, maar ook online zijn er volop aanbiedingen. Bijna alle webwinkels pakken flink uit tijdens de uitverkoop en je treft er dus ook volop voordelige jurkjes aan.

Outlets

En dan is er nog een laatste optie waar je voordelige jurkjes kunt kopen: bij een van de outletcenters. Hier vind je het hele jaar door aanbiedingen en is het dus altijd sale. De outletcenters zijn te vergelijken met de normale winkels tijdens de sale, ook de kortingen zijn ongeveer gelijk.