NS Seizoensretour 2020

Wanneer weer te koop?

Last update: 30-01-2020

Een van de leukste treinkaartacties van het jaar is NS Seizoensretour welke zoals uit de naam al blijkt wordt georganiseerd door de Nederlandse Spoorwegen. Voor een vast laag bedrag kan je namelijk drie treinreizen maken verdeeld over drie seizoenen. Met NS Seizoensretour kan je dus door het jaar heen je momenten uitkiezen voor een treinreis naar bestemmingen in heel Nederland. Kom meer te weten over NS Seizoensretour en op welke datum deze kortingsactie begint in 2020. Verder is vermeld hoe de voorwaarden zijn qua reizen, op welke momenten je de treintickets mag verzilveren en natuurlijk hoeveel een Seizoensretour kost.

Datum 2020

Een keer per jaar worden de NS Seizoensretouren verkocht. Over het algemeen kunnen de treintickets in het voorjaar worden gekocht, waarna ze in het vervolg van het kalenderjaar gebruikt kunnen worden. In 2019 is NS Seizoensretour van:

  • 11 mei tot en met 14 juni 2020 (let op: niet bevestigd)
  • 10 november tot en met 6 december 2020 (let op: niet bevestigd)

Kosten

De kosten van een NS Seizoensretour hangen af van of je eerste of tweede klas wilt reizen. In 2020 zijn de kosten als volgt:

  • Tweede klas: € 37 totaal voor drie retourtickets
  • Eerste klas: € 43 totaal voor drie retourtickets

Reisperiode

De Seizoensretouren mogen alleen worden gebruikt in de weekenden, oftewel op zaterdag en zondag. De dag loopt hierbij telkens door tot en met 4.00 uur ’s nachts. Een andere voorwaarde is dat de drie retourtickets verdeeld over drie seizoenen moeten plaatsvinden:

  • Voorjaarsactie: 1 weekenddag tussen medio mei en 30 juni (lente), 1 weekenddag in juli of augustus 2020 (zomer) en 1 weekenddag in september of oktober 2020 (herfst)
  • Najaarsactie: 1 weekenddag in november of december 2020 (herfst), 1 weekenddag in januari of februari 2021 (winter) en 1 weekenddag in april, mei of juni 2021 (lente)

Persoonsgebonden kaarten

De tickets zijn persoonsgebonden, wat wil zeggen dat ze dus ook niet overdraagbaar zijn aan andere personen. Ook is het niet toegestaan om met twee personen gebruik te maken van twee van de drie tickets welke toebehoren aan één setje seizoensretouren.

Waar te koop?

De treintickets van NS Seizoensretour zijn online te koop via de Spoordeelwinkel. Het is dus niet mogelijk om de kaarten te kopen aan de automaat of loket.

Deelnemende treinmaatschappijen

Behalve voor treinreizen van de Nederlandse Spoorwegen zijn de tickets ook te gebruiken voor andere in Nederland actieve treinmaatschappijen. Voor de Intercity Direct (traject Schiphol – Rotterdam) en ICE International is het betalen van een toelage wel noodzakelij. De Thalys is dan weer uitgesloten.

Ontvang een melding

Wil je graag op de hoogte blijven van wanneer de volgende editie van de NS Seizoensretour tickets weer te koop zijn? Meld je dan gratis aan en ontvang een bericht zodra NS Seizoensretour weer gaat beginnen.