A-merken en winkelketens
Home » Uitverkoop Duitsland

Uitverkoop Duitsland

Last update: 24-11-2017

Ben je gek op mode en vooral op voordelige mode? Dan is de uitverkoop waarschijnlijk een van de leukste tijden van het jaar. In Nederland, maar ook in Duitsland weten de winkels wel raad tijdens de uitverkoop. De Duitse uitverkoop heet daar de Schlussverkauf en bijna alle winkelketens doen er aan mee. Tweemaal per jaar is het Schlussverkauf en dit valt ongeveer gelijktijdig met de winter- en zomersale hier in Nederland. Kom te weten wanneer de uitverkoop 2018 in Duitsland is en waar je zoal moet wezen voor de beste aanbiedingen en kortingen.

Duitse uitverkoop

Duitsland is de economische motor van Europa en heeft enkele geweldig leuke shopsteden op haar grondgebied. Veel mensen die in Duitsland zijn voor vakantie, stedentrip, werk of een andere reden kiezen ervoor om eens lekker te gaan shoppen in een van de toffe binnensteden of bij een van de mega shoppingcenters van Duitsland. Vooral tijdens de uitverkoop is het extra lekker shoppen omdat je dan grote kortingen krijgt. De Duitse term voor de uitverkoop is de Winterschlussverkauf voor de wintersale en de Sommerschlussverkauf voor de zomersale.

Datum begin uitverkoop Duitsland 2018

In Duitsland geldt een vaste officiële periode voor de uitverkoop. De eerste uitverkoop begint eind januari en de tweede eind juli. Als startdatum kunnen de laatste maandag van januari en de laatste maandag van de maand juli worden aangehouden. Telkens duurt de uitverkoop officieel twee weken, maar ook de weken ervoor en soms erna zijn er diverse kortingen te krijgen. In 2018 is de uitverkoop in Duitsland in de volgende periode:

  • Winterschlussverkauf: 29 januari –11 februari 2018
  • Sommerschlussverkauf: 30 juli – 13 augustus 2018

Twee weken uitverkoop

Zoals hierboven aangegeven duurt iedere uitverkoop telkens twee weken. Maar deze twee weken zijn alleen de officiële twee weken van de uitverkoop. Winkels mogen namelijk al eerder starten of later eindigen met de verkoop van afgeprijsde artikelen. Sommige winkels beginnen zelfs al een maand voor de officiële start van de uitverkoop. In Duitsland is het dus op veel plekken maar liefst 1,5 maand sale per uitverkoopperiode.

Wat is er te koop?

De Sommerschlussverkauf in de zomermaanden is het moment om te shoppen voor zomerse kleding en mode, denk aan jurkjes, sneakers, rokjes, T-shirts, etcetera. De Winterschlussverkauf is dan weer ideaal voor winterse kleding zoals truien en winterjassen.

Hele jaar Sale

Duitsland staat bekend om haar geweldige outletcenters met ieder honderden winkels boordevol topmerken. Het mooie aan de outletcenters is dat er daar altijd uitverkoop is, alle dagen van het jaar.

Mis de uitverkoop niet

Een handige manier om de uitverkoop in Duitsland niet te missen is door je aan te melden via deze button. Je ontvangt dan een melding zodra de Duitse uitverkoop weer gaat beginnen:

Reactie plaatsen

Reacties

J.E.Muijsert
een maand geleden

Wanneer begint winter uitverkoop.
Wanneer begint zomer uitverkoop

beks monique
2 maanden geleden

Uitverkoop in Aken ?

Anny Wan
2 maanden geleden

Sale Duitsland

Jo-Ann
2 maanden geleden

Kunt u mij mailen wanner uitverkoop begint in dusseldorf

Malika
3 maanden geleden

Sale Duitsland