V&D Prijzencircus

Wanneer begint deze actie?

Last update: 12-12-2018

Een van de bekendste Nederlandse winkelacties is natuurlijk Prijzencircus van V&D. Toen V&D failliet ging, verdween helaas ook het Prijzencircus. Gelukkig is V&D bezig met een comeback en komt ook het Prijzencircus weer terug. Wat houdt deze actie eigenlijk in, welke kortingen krijg je, wanneer vindt Prijzencircus plaats in 2019 en welke items zijn voordelig te koop? Onderstaand is alles wat je moet weten over Prijzencircus op een rij gezet.

Wat is V&D Prijzencircus?

Prijzencircus was de allergrootste kortingsactie van warenhuisketen V&D. Gedurende korte periodes in het voor- en najaar profiteerde je van enorme kortingen op vele duizenden producten uit het V&D assortiment. Met kortingen oplopend tot wel 70% was een bezoekje aan V&D absoluut de moeite waard. Niet voor niets wachtten vele Nederlanders ieder jaar vol verwachting op het begin van Prijzencircus. De voorpret werd alleen maar groter zodra de Prijzencircus folder werd uitgebracht. In deze folder kon je alvast zien wat de beste koopjes waren.

Datums Prijzencircus

Prijzencircus vond in het verleden altijd twee keer per jaar plaats, eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar. De voorjaarseditie was in de maanden maart en april, terwijl de najaarseditie plaatsvond in september en oktober. Telkens duurde de actie meer dan twee weken lang! Op basis van deze informatie zouden de volgende edities van Prijzencircus worden georganiseerd in:

  • Maart / april 2019 (dit is nog niet bevestigd en dus zeer onzeker!)
  • Oktober 2019 (dit is nog niet bevestigd en dus zeer onzeker!)

 

Omdat V&D pas net is teruggekeerd is de kans aanzienlijk dat ze besluiten nog even te wachten met Prijzencircus. Maar dat het shopevent terugkeert lijkt bijna een zekerheid.

Wat is er zoal afgeprijsd?

Tijdens Prijzencircus stond de hele winkel altijd op zijn kop. Alles ademde korting en aanzienlijke delen van het assortiment waren dan ook daadwerkelijk afgeprijsd. V&D richt zich sinds haar terugkeer zoals vanouds op alle leeftijden, maar de focus is vooral gericht op 40-plussers. De webshop van V&D herbergt producten uit de categorieën wonen, tuinieren, elektronica, sport, reizen, hobby’s, gezondheid, vrije tijd en natuurlijk mode. Het assortiment bestaat uit voornamelijk topmerken.

Vooralsnog alleen online

Doordat V&D terugkeert als online warenhuis zal Prijzencircus ook alleen online plaatsvinden. Tenminste, voorlopig zal dit het geval zijn. Er valt namelijk niet uit te sluiten dat V&D ook ooit weer fysieke warenhuizen zal openen.