VoordeelSparen Sanoma: hoe werkt het?

Last update: 20-02-2020

Voordeelsparen via Sanoma is gestopt per 1 oktober 2017!

Sanoma is een van de grootste en bekendste uitgevers van tijdschriften van Nederland. Diverse grote titels maken onderdeel uit van Sanoma waaronder bijvoorbeeld Libelle, Margriet, Donald Duck, Autoweek, VIVA, enzovoorts. Als abonnee op een van de tijdschriften van Sanoma kan je automatisch sparen voor diverse voordelen middels het spaarprogramma VoordeelSparen. VoordeelSparen is een manier om te sparen voor kortingen en een gratis service vanuit Sanoma als bedankje voor de abonnees. Kom meer te weten over VoordeelSparen, bijvoorbeeld hoe het werkt, de deelnemende tijdschriften, hoe je VoordeelPunten spaart, waartegen je de gespaarde punten kunt inwisselen en hoe je het spaarsaldo controleert.

VoordeelSparen

Sanoma biedt de abonnees van haar tijdschriftenportfolio de kans om gratis punten te sparen voor kortingen op tal van producten en uitjes. Het spaarprogramma van Sanoma heet VoordeelSparen. Dankzij VoordeelSparen krijg je grote kortingen op bijvoorbeeld voordeelvouchers, tickets voor musicals, speelgoed, textiel, woonartikelen, tuinspullen en klusartikelen, mode, kookgerei, elektronica en uitjes.

Hoe werkt het?

VoordeelSparen werkt op de volgende manier:

  • Neem een abonnement op een van de deelnemende tijdschriften (of misschien heb je al een abonnement)
  • Maak op VoordeelSparen.nl een gratis persoonlijk account aan
  • Voeg via ‘Mijn Account’ je abonnement(en) toe
  • Je spaart vervolgens automatisch VoordeelPunten. Je ontvangt VoordeelPunten per ieder uitgegeven exemplaar van het tijdschrift
  • Verzilver de gespaarde VoordeelPunten in de Voordeelshop van het spaarprogramma

Deelnemende tijdschriften

De tijdschriften die deelnemen aan VoordeelSparen zijn Ariadne at Home, AutoWeek, Donald Duck, Donald Duck Extra, Donald Duck Junior, Eigen Huis & Interieur, Fashionista, Flair, Katrien, Kek Mama, Libelle, Margriet, Story, Tina, VIVA, VT Wonen en Zo Zit Dat. Alle titels maken uiteraard onderdeel uit van Sanoma. Ook digitale abonnementen tellen mee.

Abonnement toevoegen

Om VoordeelPunten te sparen zal je dus via de website van VoordeelSparen moeten aangeven welk abonnement je hebt. Dit kan via de profielnaam in de menubalk en vervolgens ‘Mijn abonnementen’, waarna onder andere postcode, huisnummer en abonnementsnummer moeten worden ingevoerd. Het abonnementsnummer is een uniek nummer dat Sanoma gebruikt voor het correct afleveren van het tijdschrift. Dankzij dit abonnementsnummer is het dus ook mogelijk om meerdere abonnementen op te geven voor één account. Ieder blad waarop je geabonneerd bent heeft immers een eigen abonnementsnummer.

Sparen VoordeelPunten

Als je een abonnement hebt op een van de deelnemende bladen dan gaat het sparen na de koppeling van dat abonnement vanzelf. Om mee te doen aan het spaarprogramma VoordeelSparen dien je een woonadres in Nederland te hebben. Als je zelf niet wilt sparen, maar je punten graag aan iemand anders wilt geven (of andersom), dan is dat mogelijk door in te loggen op het desbetreffende account en daar het abonnement in te voeren.

Sparen met actiecodes

Behalve het automatisch sparen via je abonnement is er ook de mogelijkheid te sparen met actiecodes. Je ontvangt actiecodes via winacties en per e-mail. Actiecodes kan je invoeren via het kopje ‘code invoeren’. De actiecodes leveren extra VoordeelPunten op waardoor het sparen een stuk sneller gaat.

Inwisselen VoordeelPunten

Het draait bij VoordeelSparen natuurlijk vooral om wat je kunt verdienen door het sparen van VoordeelPunten. Je kunt de gespaarde punten inwisselen in de Voordeelshop die je online op de website van VoordeelSparen vindt. Spaar onder andere kortingen op leuke artikelen en uitjes. Eventueel kan er ook worden gekozen voor waardecoupons of kortingsvouchers. Bij ieder artikel in de Voordeelshop is vermeld hoeveel punten deze kosten, waarna deze punten na de aankoop worden afgeschreven van je saldo. Als je te weinig punten hebt gespaard kan er worden bijbetaald met iDeal. Gespaarde punten kunnen niet worden ingewisseld tegen cash geld.

Saldo controleren

Het gespaarde aantal VoordeelPunten is te controleren door in te loggen op VoordeelSparen. Het actuele saldo is vermeld bovenaan de menubalk naast het spaarvarken.