Kruidvat Jouw Extravoordeelkaart

Hoe werkt het?

Last update: 20-02-2020

Winkelen bij Kruidvat is extra voordelig wanneer je gebruik maakt van de Jouw Extravoordeelkaart. De voordeelkaart van Kruidvat geeft je de kans op tal van gratis producten, kortingen en cadeaus. Daar komt nog eens bij dat de Jouw Extravoordeelkaart helemaal gratis aan te vragen is, sparen is nog nooit zo makkelijk geweest bij Kruidvat. Kom meer te weten over de Kruidvat Jouw Extravoordeelkaart waaronder informatie over hoe je deze aanvraagt en activeert, hoe je punten kunt sparen, wat de kortingen en cadeaus zijn waarvoor je kunt sparen, hoe je het spaarsaldo kunt controleren, enzovoorts.

Wat is de Jouw Extravoordeelkaart?

De Jouw Extravoordeelkaart is een initiatief van Kruidvat; één van de bekendste winkelketens van Nederland. Met het spaarprogramma wil Kruidvat trouwe klanten belonen met diverse voordeeltjes waaronder kortingen en gratis producten. Het sparen gaat vanzelf wanneer je aankopen doet bij de winkels en webwinkel van Kruidvat. Behalve de gespaarde punten maak je als gebruiker van de voordeelkaart ook kans op prijzen en andere extra’s. Je kunt een Jouw Extravoordeelkaart gratis afhalen bij één van de Kruidvat winkels.

Hoe werkt het? 4 stappen

De Jouw Extravoordeelkaart van Kruidvat werkt zeer eenvoudig:

 • Haal gratis een Jouw Extravoordeelkaart op bij een van de Kruidvat filialen
 • Registreer en activeer de voordeelkaart via de website van Kruidvat of via de Kruidvat app
 • Spaar punten door aankopen te doen bij Kruidvat
 • Wissel de gespaarde punten in tegen gratis producten, kortingen, uitjes, cadeaus of donaties

Ophalen kaart

Een Jouw Extravoordeelkaart kan worden opgehaald bij de verschillende Kruidvat winkels. Vraag bij de kassa aan de medewerker om een kaart en je krijgt een gratis flyer mee waarin de plastic kaart is geplakt. De spaarkaart werkt nu nog niet, hiervoor moet deze eerst worden geactiveerd.

Activeren - zo werkt het

Activeer de Jouw Extravoordeelkaart via onderstaande stappen:

 • Stap 1: Ga naar filiaal van Kruidvat en vraag een Jouw Extravoordeelkaart aan
 • Stap 2: Haal de plastic kaart uit het boekje (zit vastgeplakt)
 • Stap 3: Ga naar de deze site of download de Kruidvat App in de appstore
 • Stap 4: Klik op de knop 'registreer nu'
 • Stap 5: Als je nog geen account hebt, kan je deze aanmaken via de optie ‘nog geen account? Maak nu aan!’
 • Stap 6: vul een e-mailadres in en kies een wachtwoord
 • Stap 7: Vul de 13-cijferige code in die rechtsonder op de plastic kaart staat (onder de streepjescode)
 • Stap 8: Klik op ga naar stap 2
 • Stap 9: Vul je persoonlijke gegevens in (naam, geboortedatum, postcode, huisnummer, land, straat, plaats, enzovoorts)
 • Stap 10: Klik op ‘ga naar laatste stap’
 • Stap 11: Vul je interesses in, welke aanbiedingen je wilt ontvangen, of je de Kruidvat nieuwsbrief wenst te ontvangen, of je aanbiedingen gericht op eventuele kinderen wilt ontvangen en of je wilt profiteren van het gratis Baby & Mama voordeel
 • Stap 12: Selecteer onderaan de pagina dat je akkoord gaat met de voorwaarden en vervolgens klik op ‘maak nu je account aan’
 • Stap 13: Je komt vervolgens terecht in je beschermde persoonlijke omgeving waar je alles omtrent je Extra voordeelkaart kunt vinden. De kaart is nu geactiveerd en kan worden gebruikt.

Eenvoudig punten sparen

Het sparen van punten op de Jouw Extravoordeelkaart gaat vanzelf zodra je aankopen doet bij Kruidvat. Voor iedere euro die je uitgeeft bij de filialen of webshop van Kruidvat ontvang je 1 spaarpunt. Je kunt dus punten sparen zonder dat het je extra geld kost. De eerste 20 spaarpunten krijg je cadeau zodra de kaart is geregistreerd.

Inwisselen punten

Zodra je punten hebt gespaard op Jouw Extravoordeelkaart kan je ze natuurlijk ook inwisselen tegen tal van aanbiedingen. Via Jouw Kaart op de website van Kruidvat kan je een overzicht van alle opties bekijken. Voorbeelden van aanbiedingen en kortingen die je krijgt of waarvoor je punten kunt inwisselen zijn:

 • Gratis producten en cadeaus
 • Kortingen op producten, uitjes of sieraden
 • Punten doneren aan een goed doel

Overige voordelen

Behalve het inwisselen van de gespaarde punten geeft Jouw Extravoordeelkaart van Kruidvat nog extra voordelen. Je maakt bijvoorbeeld kans op het winnen van prijzen, het testen van nieuwe artikelen, deelname aan masterclasses en events, enzovoorts. Ook krijg je iedere dag een geweldige persoonlijke aanbieding, bijvoorbeeld extra hoge kortingen op het productassortiment van Kruidvat. Tenslotte is er nog de geweldige Kruidvat Baby- en Mamatas die je als spaarder bij Kruidvat gratis mag ophalen wanneer je een kind hebt gekregen.

Saldo

Het gespaarde saldo via de Jouw Extravoordeelkaart is online te raadplegen via ‘Jouw Kaart’. Een andere mogelijkheid is door de kassabon te raadplegen want ook op de kassabon is het actuele saldo vermeld. Een derde optie is door de Jouw Kruidvat app te downloaden.

Kosten Jouw Extravoordeelkaart

Het sparen via de Jouw Extravoordeelkaart is geheel gratis. Wanneer je aankopen doet bij Kruidvat is het dus een manier om extra voordelen te behalen dankzij je aankopen.

Jouw Kruidvat app

Kruidvat heeft ook een app gelanceerd waarmee je eenvoudig op de hoogte blijft van alle kortingen en gratis producten die je kunt kiezen als houder van een Jouw Extravoordeelkaart. De Jouw Kruidvat App is gratis te downloaden via de Apple Store en de Google Play Store.

Verloren, defect of gestolen?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je Extravoordeelkaart kwijtraakt, kapot gaat of zelfs gestolen wordt. Je kunt dan een nieuwe kaart ophalen bij Kruidvat en vervolgens kiezen voor het kopje 'jouw kaart' en vervolgens 'nieuwe kaart'. Hier zal je het 13-cijferige getal van de nieuwe kaart moeten invullen waarna de nieuwe kaart wordt geregistreerd. Binnen 24 uur zijn de punten overgeboekt van je oude naar je nieuwe kaart.

Overboeken punten naar andere kaart

Wil je je punten overboeken naar een kaart van bijvoorbeeld iemand anders? Dit is mogelijk, maar dit kan alleen via de klantenservice van Kruidvat worden geregeld. De klantenservice is bereikbaar door ze een bericht te sturen of te bellen via 0900-5822000 (kosten bedragen € 0,35 per gesprek).