NS Kortingskaart

Voordelig Dal Voordeel Abonnement 2020

Last update: 30-01-2020

Als je regelmatig met de trein reist kan je veel geld besparen door een treinabonnement te nemen. NS heeft meerdere abonnement waaruit gekozen kan worden. Het meest gekozen abonnement is de NS Kortingskaart Dal Voordeel. Hiermee reis je tijdens de daluren tegen een gereduceerd tarief. Binnen enkele treinreizen heb je de NS Kortingskaart Dal Voordeel al terugverdiend. Ieder jaar organiseert NS een actie waarmee je het Dal Voordeel Abonnement extra voordelig kunt kopen.

NS Kortingskaart

De Nederlandse Spoorwegen zijn natuurlijk bekend als vervoersmaatschappij. Dagelijks vervoeren de Nederlandse Spoorwegen (NS) ruim één miljoen passagiers. Om het reizen met de trein voordeliger te maken voor frequente gebruikers heeft NS meerdere abonnementen die gekocht kunnen worden welke recht geven op korting. Deze abonnementen worden in de volksmond vaak NS Kortingskaart genoemd. De bekendste NS Kortingskaart is het Dal Voordeel abonnement waarmee reizigers korting krijgen op het reizen tijdens de daluren.

Dal Voordeel abonnement

Het Dal Voordeel abonnement is al tientallen jaren de meest bekende kortingskaart van NS. Zoals uit de naam al wel blijkt is de Dal Voordeel Kortingskaart alleen geldig tijdens de daluren. Abonneehouders plus maximaal drie medereizigers mogen vervolgens met 40% korting reizen met de trein. Hiermee bespaar je per treinreis per persoon al snel vele euro's. Het Dal Voordeel Abonnement is al verkrijgbaar tegen een vaste lage jaarprijs.

Kosten

De Dal Voordeel Kortingskaart kost een vast bedrag per jaar. Voor slechts € 56,- per persoon kan je het hele jaar voordelig reizen met de trein tijdens de daluren. Ook mogen er maximaal drie medereizigers meeprofiteren van de korting van 40%.

Voordelig Dal Voordeel Abonnement

NS organiseert ieder jaar een actie genaamd Voordelig Dal Voordeel Abonnement. Tijdens deze actie betaal je een gereduceerd tarief voor het abonnement, namelijk slechts € 29. Je bespaart dus ruim twintig euro op je jaarabonnement en profiteert toch van 40% korting.

Datum Voordelig Dal Voordeel Abonnement

De exacte datum van Voordelig Dal Voordeel Abonnement wordt vooraf niet bekendgemaakt. De verwachting is dat de actie in 2020 plaatsvindt vanaf medio april tot en met eind mei.

Wat zijn de daluren bij NS?

De daluren bij de NS zijn de uren en dagen dat het het rustigst is in de treinen. Dit zijn vaak de momenten dat er weinig forenzen en studenten onderweg zijn naar werk of school. De daluren zijn als volgt:

  • Op doordeweekse dagen voor 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur
  • De weekenden van vrijdag 18.30 uur tot maandag 06.30 uur
  • Op feestdagen de hele dag

Goed om te weten

Of je recht hebt op de korting hangt af van het moment van inchecken. Het moment of tijdstip van inchecken is leidend voor de korting tijdens de hele reis. Wie dus bijvoorbeeld enkele minuten voor het einde van de daluren incheckt reist gewoon de hele reis met 40% korting.