Blije Doos

Gratis aanvragen (waarde € 200)

Last update: 25-03-2022

De Blije Doos is een gratis babydoos die beschikbaar wordt gesteld door WIJ en Prénatal. Iedereen die in verwachting is of die onlangs is bevallen van een kind mag gratis een Blije Doos afhalen. Een Blije Doos zit vol met leuke babyspulletjes en andere proefpakketjes. De babyspulletjes zijn handig voor de eerste levensfase van je kindje. Je leert nieuwe producten kennen en je bespaart veel geld, want de inhoud van de Blije Doos is ongeveer € 200 waard. Behalve de Blije Doos krijg je ook het WIJ Cadeaupakket waaronder een babymutsje met de naam van je kindje en het tijdschrift WIJ Jonge Ouders. Kom alles te weten over de Blije Doos, onder andere wat de inhoud is en natuurlijk hoe je de gratis Blije Doos direct kunt aanvragen.

Blije Doos: zo werkt het

Als je verder leest volgt een uitgebreide uitleg over wat de Blije Doos precies is, wat de inhoud is en hoe je de Blije Doos, babymutsje en WIJ Cadeaupakket aanvraagt. Samengevat werkt de aanvraag en ontvangst van de Blije Doos en het WIJ Cadeaupakket als volgt:

 1. Vraag hier gratis de Blije Doos en het WIJ Cadeaupakket aan
 2. Je krijgt een afhaalbericht in de mailbox rond de derde of de vierde maand van de zwangerschap (pas op later moment aanvraag ingediend? Dan krijg je het afhaalbericht op een later moment per e-mail of samen met de eerstvolgende WIJ Jonge Ouders)
 3. Neem het afhaalbericht mee naar een Prénatal winkel en haal je gratis Blije Doos op
 4. Vraag binnen zes weken na de geboorte van je kind het gepersonaliseerde babymutsje aan
 5. Je ontvangt automatisch (totdat je kind 11 maanden is) gratis het tijdschrift WIJ Jonge Ouders

Wat is de Blije Doos?

De Blije Doos is een van de bekendste gratis babydozen van Nederland. De naam babydoos geeft eigenlijk al aan waarover het gaat, namelijk een doos vol met handige babyspulletjes. Als je een kind krijgt komt er veel op je af en je zult verschillende spullen moeten aanschaffen. Met de Blije Doos sla je een flinke slag, want in de doos zitten tal van gratis spullen die je anders in de winkel zou moeten kopen. De Blije Doos wordt gratis aangeboden door Prénatal en WIJ.

Bespaar € 200,- met de gratis Blije Doos

De Blije Doos is enorm geliefd en dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat de inhoud zoveel geld waard is. Wist je dat de Blije Doos in totaal ongeveer € 200 waard is? De inhoud vertegenwoordigt namelijk de volgende waarde:

 • € 45 aan gratis babyproducten
 • € 155 aan gratis kortings- en waardebonnen

Inhoud Blije Doos 2022

Zoals aangegeven is de Blije Doos veel geld waard en dat komt mede door de handige babyspulletjes die je krijgt. In de Blije Doos tref je dan ook alleen maar babyspullen aan van absolute A-merken zoals Nutricia, Pampers, Bibi, Prénatal, Sudocrem, Philips, enzovoorts. De inhoud van de Blije Doos kan iedere maand weer anders zijn maar de volgende voorbeelden van gratis producten komen vaak voor in 2022:

 • Pak pampers
 • Babyvoeding
 • Sudocrem crème
 • Avent babyflesje
 • Sokjes
 • Babyspeentje
 • Waardebonnen
 • Kortingsbonnen
 • Tandenborstel
 • Huidproducten
 • Tijdschriften
 • Drankjes voor zwangeren of moeders die borstvoeding geven (bijvoorbeeld alcoholvrij bier)
 • Enzovoorts

Ontvangst Blije Doos

De Blije Doos ontvang je ongeveer wanneer je drie à vier maanden zwanger bent. Je krijgt een afhaalbericht binnen op het e-mailadres dat je bij je aanvraag hebt opgegeven. Het afhalen kan bij één van de Prénatal filialen. De uitnodiging en afhaalbericht lever je in bij één van de medewerkers waarna je een gratis Blije Doos krijgt. Het is dus noodzakelijk dat je het afhaalbericht mee naar de winkel neemt.

Achteraf Blije Doos aanvragen

Het is ook toegestaan om de Blije Doos pas op een later moment aan te vragen, bijvoorbeeld wanneer je al bent bevallen. Je ontvangt dan de Blije Doos dus niet tijdens maand drie of vier van je zwangerschap maar pas wanneer je kind al is geboren. Je ontvangt het afhaalbericht of via de e-mail of samen met de eerstvolgende WIJ Jonge Ouders. WIJ Jonge Ouders is een tijdschrift dat je gratis ontvangt als onderdeel van het WIJ Cadeaupakket.

WIJ Cadeaupakket

De Blije Doos is niet alles wat je krijgt als zwangere of jonge moeder. De Blije Doos maakt namelijk deel uit van het WIJ Cadeaupakket wat weer onderdeel uitmaakt van het tijdschrift WIJ Jonge Ouders. Dit tijdschrift gaat over de zwangerschap, de bevalling en het hebben van een baby. WIJ Jonge Ouders komt zes keer per jaar uit. Als je de Blije Doos aanvraagt ontvang je WIJ Jonge Ouders ook gratis in de bus totdat je kind 11 maanden oud is.

Gratis babymutsje

Een ander gratis item dat je ontvangt bij de aanvraag van de Blije Doos is een gratis gepersonaliseerd babymutsje (inclusief naam van je kind) van Simply Colors. Om het gepersonaliseerde babymutsje te ontvangen hoef je alleen maar binnen zes weken na de geboorte de geboortedatum en naam door te geven. Het doorgeven van deze informatie kan via je account op WIJ.nl of door een geboortekaartje op te sturen. Via de e-mail krijg je vervolgens een link waarmee je de bestelling van het gratis babymutsje kunt afronden.

Blije Doos voor iemand anders aanvragen

Misschien ken je wel een zwanger iemand of iemand die nog niet zo lang geleden is bevallen. Het is niet toegestaan om voor iemand anders de Blije Doos aan te vragen. Wel kan je die persoon wijzen op de gratis Blije Doos waarna ze deze zelf kan aanvragen. Rechtsboven deze pagina zie je ook de icoontjes waarmee deze pagina gedeeld kan worden via onder andere Facebook, Whatsapp, Twitter, enzovoorts. Met deze icoontjes kan je dus ook deze pagina delen met de persoon die je wilt inlichten over de gratis Blije Doos.

Volgende zwangerschap

De Blije Doos en het WIJ Cadeaupakket zijn iedere zwangerschap weer opnieuw aan te vragen. Je hoeft dus niet voor de eerste keer zwanger te zijn om in aanmerking te komen.