Blokker Treinkaartactie

Last update: 11-12-2018

Bij Blokker kan je meerdere keren per jaar voordelige treinkaartjes kopen. Met de Blokker treinkaartactie koop je voor een laag bedrag treinkaartjes waarmee je een dag kunt reizen met de trein. Wil je ook veel geld besparen en kan je een voordelig treinkaartje wel gebruiken? Zorg dan dat je de voordeelactie niet mist want op is op. Maar wanneer is de Blokker treinkaartactie dan precies? De actie vindt twee keer per jaar plaats en ieder jaar telkens rond dezelfde periode, het is dus alvast in te schatten wanneer Blokker weer voordelige treinkaarten gaat verkopen. Onderstaand volgt alle informatie over de voordelige tickets inclusief informatie over de begindatums in 2019, kosten per kaartje, voorwaarden, verkooppunten en geldigheid.

Blokker Treinkaartactie - algemene informatie

In Nederland zijn er diverse bekende winkelketens die speciale treinkaartacties organiseren. Hierbij koop je voor een vast en laag bedrag je treinkaartje waarmee je een hele dag kunt reizen door Nederland. Aan de treinkaartactie is wel een maximum aantal tickets verbonden, dus je moet niet te lang wachten met het kopen van één; voor je het weet zijn ze namelijk uitverkocht. Iedere keer weer maken tienduizenden mensen gebruik van de Blokker treinkaartjes.

Datum 2019

Op basis van de voorgaande edities is het nu mogelijk om in te schatten wanneer de treinkaartjes van Blokker weer te koop zullen zijn. Het valt alvast op dat de actie telkens op een zondag eindigt, dus dat lijkt wel vast te staan. De dag dat de actie begint is telkens een maandag of een donderdag. De actie duurt vaak 2,5 tot 3 weken lang. In 2019 zijn de acties van:

  • April/mei 2019 (niet bevestigd)
  • December 2019 (niet bevestigd)

Kosten Blokker Treinkaartje

De prijs van de Blokker treinkaartjes zijn meestal rond de € 14,50 per persoon. Sommige verkoopperiodes worden ze per twee verkocht voor € 29.

Kinderen Railrunner

Het kan zeer verlokkelijk zijn om bijvoorbeeld met het hele gezin of met de kleinkinderen gebruik te maken van de Blokker Treinkaartactie. Maar om nog voordeliger uit te zijn kan je dan voor kinderen jonger dan 12 jaar beter een Railrunner kaartje kopen, want zodoende bespaar je nog veel meer. Uiteraard kunnen kinderen jonger dan 4 jaar gratis met de trein reizen.

Verkooppunten

Om de Blokker treinkaartjes te kopen zal je een filiaal van Blokker moeten bezoeken. Gelukkig zijn er daarvan honderden in Nederland en hoef je dus nooit ver te reizen. Het is niet mogelijk om de tickets online te kopen.

Geldigheid

Houd goed de geldigheid van de treinkaartjes in de gaten want er is een periode ingesteld waarbinnen de treinkaartjes gebruikt moeten worden. Deze tijdsperiode is gelukkig meestal rond de twee maanden, dus je hebt in principe tijd genoeg. Overigens mogen de Blokker treinkaartjes niet gebruikt worden tijdens de spits, dat wil zeggen op doordeweekse dagen tussen 6.30 en 9.00 uur en 16.00 tot 18.30 uur. Daarvoor, tussen deze twee spitsperiodes en erna (tot einde van de dag, maximaal 4.00 uur) kunnen de Blokker treinkaartjes wel worden gebruikt. In de weekenden zijn de kaartjes de hele dag te gebruiken.

Deelnemende treinmaatschappijen

Het is mogelijk om te reizen per trein via de treinmaatschappijen NS, Connexxion, Breng, Veolia, Arriva en Syntus. Ook reizen met Intercity Direct en ICE is mogelijk, maar dan moet er een toeslag worden betaald. Reizen met de Thalys is niet mogelijk met een Blokker treinkaartje.

Melding ontvangen?

Via onderstaande button is het mogelijk om jezelf aan te melden voor het ontvangen van een melding zodra bekend is wanneer de volgende editie van de Blokker Treinkaartactie van start gaat: