Media Markt Vakantiegekte

Last update: 10-09-2019

Het is financieel voor veel mensen de lekkerste periode van het jaar: het moment dat het vakantiegeld wordt uitbetaald. En waarom zou je het vakantiegeld niet direct goed besteden? Media Markt organiseert namelijk ieder jaar de Vakantiegekte wanneer je allerlei geweldige aanbiedingen en kortingen krijgt op tal van artikelen en producten. Kom meer te weten over de Media Markt Vakantiegekte 2020 waaronder informatie over datum, kortingen en aanbiedingen, hoe het werkt, de kraskaartactie, hoeveel vakantiegeld je krijgt, het assortiment, enzovoorts.

Media Markt Vakantiegekte

Media Markt organiseert het hele jaar door bijzondere kortingsacties. Een van de meest bekende is de Media Markt Vakantiegekte. Deze kortingsactie vindt ieder jaar plaats rond de periode dat de mensen het vakantiegeld hebben uitbetaald gekregen op het werk. Media Markt speelt met de Vakantiegekte aanbiedingen slim in op het feit dat veel mensen het vakantiegeld graag snel willen uitgeven. Tijdens Media Markt Vakantiegekte zijn er kortingen op het assortiment van de elektronicaketen. Hierbij worden vakantietermen gebruiken zoals last minute deals, vroegboekkorting, all inclusive deals en upgrade voordeel.

Datum 2020

De precieze begindatum van Media Markt Vakantiegekte is niet bekend. Media Markt zal dit pas kort voor de start wereldkundig maken. Wel kan natuurlijk met zekerheid worden gezegd dat de actie eind mei plaatsvindt, want dan hebben de meeste mensen net hun vakantiegeld uitbetaald gekregen. Door de datums van voorgaande jaren te vergelijken begint Media Markt Vakantiegekte vermoedelijk (onbevestigd) op maandag 18 mei tot en met zondag 24 mei 2020.

Kraskaartactie

Onderdeel van de Media Markt Vakantiegekte is de kraskaartkactie waarbij je vele prijzen kunt winnen wanneer je iets koopt bij Media Markt. Kopers ontvangen één kraskaart bij iedere aankoop en deze bevat twee acties (voor- en achterzijde). Soms is het nodig dat je vakjes open krast om te zien of je prijs hebt. Andere acties betreffen juist weer acties waarbij je een unieke code moet invullen op de website van Media Markt. Bij winacties met unieke codes volgt de trekking van de prijswinnaars vaak daags na afloop van de Vakantiegekte actie.

Winkels en webshop

Media Markt Vakantiegekte vindt plaats in de winkels en in de webshop van Media Markt. Het voordeel aan online profiteren van de aanbiedingen is uiteraard dat je niet de deur uit hoeft en dat de bestelde producten thuis worden bezorgd. 

Vakantiegeld

Vakantiegeld is de term voor de vakantiebijslag of –toeslag waarop iedereen met werk of uitkering recht op heeft. Het vakantiegeld is een extra vorm van beloning ter waarde van maar liefst 8 procent van je normale bruto salaris. Iedere maand bouw je 8% van je salaris op aan vakantiegeld en bij de meeste bedrijven wordt het vakantiegeld in de maand mei uitbetaald aan het personeel. In de regel krijg je dus dan een extra bruto maandsalaris. Veel mensen gebruiken het vakantiegeld voor de zomervakantie die al bijna voor de deur staat. Maar Media Markt geeft dus een perfect alternatief, namelijk voordelige elektronica kopen.

Hoeveel vakantiegeld krijg je?

Zoals gezegd ontvangt iedereen met recht op vakantiegeld 8% van het bruto jaarsalaris. Wie dus € 2.500,- per maand verdient ontvangt eenmaal per jaar € 2.500 x 8% x 12 maanden = € 2.400,- vakantiegeld. Dit is natuurlijk nog wel bruto en, afhankelijk van in welke belastingschaal je zit, betaal je er nog een aardig percentage belasting over.

Kosten

Deelname aan Media Markt Vakantiegekte is gratis. Ook de Kraskaartactie is gratis. Behalve de bestelde producten zijn er dus nergens kosten aan verbonden.

Assortiment

Tijdens Media Markt Vakantiegekte gaat niet het complete assortiment van Media Markt in de uitverkoop. Het betreft een speciaal geselecteerd aanbod wat bijvoorbeeld goed aansluit bij de tijd van het jaar. Ook producten van topmerken en populaire artikelen gaan in de aanbieding.

Folder

Media Markt brengt wekelijks een nieuwe folder uit boordevol aanbiedingen. Voor grote klantacties worden ook speciale folders uitgebracht. Ten tijde van de Vakantiegekte is er dus ook een eigen Vakantiegekte folder.

Melding zodra Vakantiegekte losbarst?

Wil je de Media Markt Vakantiegekte echt niet missen dit jaar? Meld je dan onderstaand aan via de knop en ontvang een melding zodra bekend is gemaakt wanneer de actie weer gaat beginnen: