Zalando retour: hoe retourneren bestelling?

Last update: 20-06-2019

Zalando richt zich op de online markt en doet dit op een slimme manier. Het laten thuisbezorgen van je bestelling is namelijk gratis. Ook het eventueel retour sturen van je bestelling of een deel van de bestelling is geheel gratis. Zalando geeft je het recht om tot 100 dagen na de bestelling te retourneren. Kom te weten hoe het retourneren moet bij Zalando en welke retouropties er zijn. Kies bijvoorbeeld voor de gratis retour via een PostNL punt. Wil je het pakket liever thuis laten ophalen? Ook dat is mogelijk via de Zalando Ophaalservice.

Zalando retour: hoe werkt het?

Het retourneren van een bestelling van Zalando gaat via enkele stappen:

 • Log in op de site van Zalando met je e-mailadres en wachtwoord
 • Selecteer in de linkerbalk onder ‘mijn Zalando’ de optie ‘artikelen terugzenden’
 • Selecteer de bestelling en artikelen die je graag retour wilt sturen
 • Leg de terug te sturen artikelen in de doos
 • Pak het retouretiket (dit is reeds meegestuurd door Zalando) over het originele etiket heen
 • Lever het retourpakket af bij een PostNL punt
 • Bewaar het verzendbewijs
 • Je ontvangt een bevestiging per e-mail zodra je retourpakket is ontvangen.
 • Binnen twee weken worden de artikelen verrekend.

Retourpakket laten ophalen

Bovenstaande stappenplan gaat over de gratis manier van het retour sturen van een Zalando pakket. Je moet daarbij wel het retourpakket afgeven bij een PostNL punt. Echter is het ook mogelijk om gebruik te maken van de Zalando Ophaalservice. Hierbij wordt je pakket thuis opgehaald op weekdagen (maandag tot en met vrijdag) wanneer het je uitkomt. Er kan worden gekozen uit tijdstippen tussen 8.00 - 12.00 en 15.00 - 21.00 uur in tijdvakken van 1 uur. De kosten van de Zalando Ophaalservice bedragen normaliter € 4,95 maar regelmatig zijn er acties waarbij deze retourkosten vervallen.

Betaling en teruggave geld

Bij online bestelingen bij Zalando heb je te maken met een betaaltermijn van 14 dagen. Als je retourneert binnen deze 14 dagen kan het zo zijn dat je de rekening nog niet hebt betaald. In dat geval hoef je alleen die artikelen te betalen die je wel houdt. Na afloop van de betaaltermijn moet het hele bedrag worden betaald, waarna Zalando eventueel geretourneerde artikelen zal terugstorten. Wanneer je hebt betaald met de Zalando Cadeaubon zal een retour worden verrekend met je accountsaldo.

Contact Zalando

Voor vragen of opmerkingen kan contact worden gezocht met Zalando via:

 • Het online contactformulier
 • Het gratis telefoonnummer 0800-0227087, bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur op maandag tot en met vrijdag en 10.00 tot 18.00 uur op zaterdag en zondag.

Alles over Zalando

Kan je ook niet genoeg krijgen van Zalando en shop je er graag? Kom dan alles te weten over Zalando en haar speciale klantacties waarmee je veel geld kunt besparen.