Zara Outlet: bestaat deze in Nederland?

Last update: 24-03-2020

Wanneer je mensen vraagt naar hun favoriete modewinkel staat Zara steevast in de top 5. Zara staat dan ook voor modieus en dankt veel aan het feit dat ze toebehoort aan de Inditex Groep, het moederbedrijf van tal van bekend modeketens. Onverkochte collecties worden door Zara met korting verkocht, maar waar eigenlijk. Bestaat er wel zoiets als een Zara Outlet en waar kan je deze dan vinden in Nederland? En welke andere mogelijkheden zijn er om voordelig te shoppen bij Zara?

Zara Outlet

Enige verdieping leert ons dat Zara wel degelijk een eigen soort outlet heeft, alleen niet onder de eigen naam. Zara verkoopt namelijk afgeprijsde artikelen via zusterbedrijf Lefties. Het modebedrijf Lefties is ook onderdeel van Inditex waardoor er makkelijker geschoven kan worden met collecties. Voor Zara heeft het als voordeel dat Lefties al de naam heeft een prijsvechter te zijn. Zara behoudt op deze manier haar exclusievere imago en kan toch haar producten met korting verkopen.

Lefties

De naam Lefties zal waarschijnlijk niet bekend in de oren klinken. Misschien dat mensen die weleens in Spanje komen de winkel wel kennen, want Lefties vind je vooral in Spanje. Ook binnen enkele andere landen in Europa zijn ze actief, maar bijvoorbeeld niet in Nederland. Dat geeft meteen het probleem aan voor wie de Zara outlet wil bezoeken; je zult naar het buitenland moeten afreizen. Maar geduld is een schone zaak, mogelijk komt Lefties ook ooit naar Nederland.

Zara uitverkoop

Zijn er dan helemaal geen mogelijkheden op kortingen bij Zara in Nederland? Toch wel, want Zara heeft nog de normale uitverkoop zoals de zomersale en wintersale. Deze vinden ieder jaar rond dezelfde periode van het jaar plaats en bieden kans op grote kortingen in de winkels en via de webshop van Zara. Meer over uitverkoop, waaronder de begindatums van de zomersale, mid season sale, Black Friday en wintersale lees je terug in Zara Uitverkoop: startdatum sale.

Pagina met korting

Tegenwoordig zie je op steeds meer webwinkels een complete uitverkooppagina staan met alle afgeprijsde artikelen op een rijtje. Ook modeketens doen volop mee aan deze ontwikkeling waarbij je dus het hele jaar door online met korting kunt shoppen. Zara is afwijkend van deze trend en heeft momenteel nog geen afzonderlijke uitverkooppagina.