NS Lentetoer 2020

Wanneer zijn de voordeeltickets te koop?

Last update: 22-10-2019

De Nederlandse Spoorwegen (NS) organiseren regelmatig leuke kortingsacties waarmee je voordelig kunt reizen door heel Nederland met de trein. Een van deze acties is NS Lentetoer, een voordelig dagretour dat kan worden gebruikt in de lenteperiode. Ideaal voor een dagje naar zee, een museumbezoek of een dagje shoppen samen met je moeder, collega of vriendin. We zochten uit vanaf welke datum de NS Lentetoer tickets weer te koop zijn in 2020, hoeveel een Lentetoer kaartje kost en wat de reisvoorwaarden zijn.

Kosten NS Lentetoer

Met een ticket van de NS Lentetoer ben je in staat om veel te besparen op de kosten van een treinticket. Dankzij NS Lentetoer reis je al met twee personen in de tweede klas voor maar € 14,50 per persoon (€ 29 per twee personen). Als je liever eersteklas reist is dit ook mogelijk, een ticket kost in dat geval slechts € 18 per persoon (€ 36 per twee personen).

Datum 2020

De begindatum van NS Lentetoer wordt pas kort voor de start van de actie bekendgemaakt. Kijken we naar de voorgaande editie dan is het aannemelijk dat NS Lentetoer in 2020 is van:

  • Te koop: maandag 23 maart tot en met zondag 26 april 2020
  • Te gebruiken: maandag 23 maart tot en met zondag 26 april 2020
  • Koningsdag (27 april 2020) is uitgesloten als reisdag

Reisvoorwaarden

Voor het gebruik van NS Lentetoer gelden de volgende voorwaarden:

  • Een NS Lentetoer voordeelticket is een groot gedeelte van de week te gebruiken. Op werkdagen (maandag tot en met vrijdag) kan je het ticket gebruiken na 9.00 uur. In het weekend is het ticket de hele dag geldig. Wie er vroeg op uit wil trekken reist dus het best in het weekend.
  • Om gebruik te kunnen maken van NS Lentetoer moet je minimaal 2 tickets kopen en samen reizen is verplicht.
  • De kaartjes zijn persoonsgebonden en personalia kunnen op een later moment niet meer worden gewijzigd.
  • Het is noodzakelijk om vooraf ook aan te geven wat het vertrek- en aankomststation zijn.
  • Alle treinvervoerders die op je traject liggen mogen worden gebruikt, behalve de Eurostar en Thalys.
  • NS Lentetoer is niet voor het gebruik van reguliere trams, metro’s en bussen.

E-ticket

De treintickets worden als elektronisch e-tickets geleverd welke je kunt inladen in de Reisplanner Xtra app of die je kunt uitprinten en als papieren versie kunt meenemen.

Ontvang een melding